E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιaσμoύ

«Πρόκειται για δικαστική πλάνη και η υπόθεση θα κριθεί αμετάκλητα στον Αρειο Πάγο»

Δημοσίευση 15/7/2025 | 11:20

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιaσμoύ

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δυο απόπειρες βιασμoύ σε βάρος συναδέλφων του. Το Εφετείο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για τις δυο απόπειρες απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί υπαναχώρησης και μετατροπής της κατηγορίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθε πράξη τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), ενώ το δικαστήριο ανέστειλε επί τριετία την κατά συγχώνευση ποινή των τριών ετών που τελικά επέβαλε.

Η μειοψηφία (ένας δικαστής και δυο ένορκοι) είχε την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθούν 4 χρόνια για την πρώτη πράξη και 2 για τη δεύτερη.

«Πρόκειται για δικαστική πλάνη»

Οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, νωρίτερα, μετά την απόρριψη των αιτημάτων του για αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν να επιβληθεί στον εντολέα τους ποινή φυλάκισης και να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

«Πρόκειται για δικαστική πλάνη και η υπόθεση θα κριθεί αμετάκλητα στον Άρειο Πάγο», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, Μ. Δημητρακόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο έκανε έκκληση να του επιβάλλουν ποινή φυλάκισης και να μην του «δείξουν» το δρόμο για τη φυλακή «Εκτός και αν θέλετε να τον σκοτώσετε» είπε ο συνήγορος σημειώνοντας της παράλληλα πως
«Δεν αποτελεί κίνδυνο για την έννομη τάξη».

Νωρίτερα σήμερα, το Εφετείο τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμoύ σε βάρος συναδέλφων του. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς περί υπαναχώρησης και μετατροπής της κατηγορίας.

Στο ακροατήριο, οι δύο καταγγέλλουσες, οι οποίες με αγωνία περίμεναν την ετυμηγορία των δικαστών, ξέσπασαν σε κλάματα. Δίπλα τους η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη, ο Σπύρος Μπιμπίλας αλλά και η γυναίκα, η οποία κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμo και αθωώθηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως πάντα, η σύζυγός του αλλά και μέλη της οικογένειάς του

Οι δυο καταγγέλλουσες επέμειναν πως δέχτηκαν σeξoυαλική επίθεση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε πως διέπραξε όσα του αποδίδονται, επιμένοντας στην αθωότητά του.

«Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος. Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι κακοποιητής, δεν είμαι εγκληματίας… Εάν δεν είχα το πράσινο φως, δε θα προχωρούσα», ανέφερε.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω «πλείστων αμφιβολιών».

«Οι βιαστές δεν ενεργούν έτσι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του. «Είναι γνωστό ότι για την ενοχή του κατηγορουμένου οφείλετε να είστε σίγουροι και βέβαιοι, χωρίς σύγχυση για τη δικαζόμενη κατηγορία και με αποδείξεις. Οποιαδήποτε αμφιβολία ή νομικό κενό ματαιώνει και δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη ακόμα και του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος. Η αμφιβολία είναι ταγμένη υπέρ του κατηγορούμενου», είχε τονίσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.