E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαρύ ποινικό παρελθόν για τον TikToker που συνελήφθη ‑ Οι φυλακές Κασσαβέτειας και η τοκογλυφία

Η δικογραφία περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/7/2025 | 08:12

Βαρύ ποινικό παρελθόν για τον TikToker που συνελήφθη ‑ Οι φυλακές Κασσαβέτειας και η τοκογλυφία

Σημαντικό ποινικό ιστορικό φέρει ο 42χρονος TikToker, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, κατηγορούμενος για υπόθεση εκβίασης.

Η πρώτη του επαφή με τις Αρχές χρονολογείται από το 1998, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών είχε συλληφθεί για απόπειρα κλοπής. Ακολούθησαν νέες συλλήψεις το 2003 για κλοπές, μαζί με δεκάδες άλλους εμπλεκομένους, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί σε αντίδικο εντός δικαστικής αίθουσας.

Το 2013, ενώ εξέτιε ποινή στις φυλακές Κασσαβέτειας για σοβαρά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης απόπειρας ανθρωποκτονίας, εκμεταλλεύτηκε άδεια εξόδου για να κλέψει χρηματοκιβώτιο. Το 2015 συνελήφθη εκ νέου για σειρά διαρρήξεων στο Λιτόχωρο Πιερίας, ενώ το 2016 σχηματίστηκε εις βάρος του νέα δικογραφία για πάνω από 80 κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική.

Το 2021 συνελήφθη μαζί με 15 ακόμα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κλοπιμαίων. Το 2024 κατηγορήθηκε για αρπαγή δεκάδων ρολογιών από κατάστημα στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκε να εκβιάζει άτομο, απαιτώντας 20.000 ευρώ για να μην το βλάψει σωματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί σχεδόν μία δεκαετία φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα τοκογλυφίας.

Η τελευταία υπόθεση που οδήγησε στη νέα σύλληψη

Η πλέον πρόσφατη εμπλοκή του σε εγκληματική δραστηριότητα αποκαλύφθηκε μετά από επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών στη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 42χρονος και συνεργός του, ακολουθώντας εντολές του 47χρονου συνιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, απειλούσαν και εκβίαζαν πρώην εργαζόμενο που είχε αλλάξει εργασία, καθώς και ιδιοκτήτη άλλης μεταφορικής, προκειμένου να απολύσει υπάλληλό του ώστε αυτός να επιστρέψει στην επιχείρηση του 47χρονου με μειωμένες αποδοχές.

Το κίνητρο πίσω από την εκβίαση φέρεται να ήταν χρέος ύψους 36.000 ευρώ που είχε ο εργοδότης προς τους δύο πρώην υπαλλήλους του. Οι δύο 42χρονοι, λειτουργώντας ως «μπράβοι», προσπάθησαν να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους με τη βία, σε μία περίπτωση μάλιστα το πέτυχαν, ενώ στη δεύτερη ο εργοδότης αρνήθηκε να υπακούσει στις απειλές.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Ο TikToker προέβαλε έντονη αντίσταση, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.500 ευρώ, ενώ οι έρευνες αποκάλυψαν και τα εξής:

2 καραμπίνες, εκ των οποίων η μία δηλωμένη ως κλεμμένη
2 εγκέφαλοι αυτοκινήτου
Γεμιστήρας αεροβόλου και 2 κουτιά με σφαιρίδια

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 42χρονου ήταν η παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανιζόταν ως δήθεν «διαμεσολαβητής» σε ιδιωτικές υποθέσεις, συχνά απευθύνοντας απειλές προς όσους δεν συμμορφώνονταν με τις... «συστάσεις» του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει πληθώρα κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες: εκβίαση, απόπειρα εκβίασης, χρήση βίας κατά υπαλλήλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό η Ειρήνη Μουρτζούκου, την αποδοκίμασαν έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα 14.07.2025
Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια αριθμεί περίπου 35 σελίδες

Έvoπλoι εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα στο Μενίδι ‑ Τους κλείδωσε μέσα η ιδιοκτήτρια

Ελλάδα 14.07.2025
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ενημέρωσε την ΕΛΑΣ - Εκτροπές της κυκλοφορίας από την τροχαία

Πειραιάς: Μαζική κινητοποίηση για τον αποκλεισμό πλοίου με στρατιωτικό φορτίο προς το Ισραήλ

Ελλάδα 14.07.2025
Λιμενεργάτες, εργατικά σωματεία και αλληλέγγυοι έδωσαν δυναμικό «παρών» το πρωί της Δευτέρας στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού

Ποια είναι η 24χρονη που σκοτώθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa

Κόσμος 14.07.2025
Η οδηγός συνέχισε την πορεία της και δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν οι περαστικοί επενέβησαν

Καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα ο υδράργυρος ‑ Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός 14.07.2025
Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Αλεξανδρούπολη – Τοξικό νέφος απειλεί κατοίκους στην Αμφιτρίτη

Ελλάδα 14.07.2025
Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Βαρύ ποινικό παρελθόν για τον TikToker που συνελήφθη ‑ Οι φυλακές Κασσαβέτειας και η τοκογλυφία

Ελλάδα 14.07.2025
Η δικογραφία περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων

Ποια μέρα ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Ελλάδα 14.07.2025
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα

Πρεμιέρα για τη δωρεάν τετραψήφια γραμμή «1566» για το ΕΣΥ ‑ Τι πληροφορίες θα παρέχει

Ελλάδα 14.07.2025
Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο υπουργός υγείας δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται

Μπελάδες για τους ιδιοκτήτες αν ο ενοικιαστής δεν πάει τράπεζα

Οικονομία 14.07.2025
Χάνουν την έκπτωση 5% στα ενοίκια για το 2026