E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο‑ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του SUV στο Κολωνάκι

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του

Δημοσίευση 13/7/2025 | 17:13

Βίντεο‑ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του SUV στο Κολωνάκι

Ο τελικός απολογισμός είναι 11 τραυματίες, εκ των οποίων έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας, κατέγραψε τις συγκολονιστικές σκηνές από το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Το ογκώδες SUV εικονίζεται να διασχίζει κάθετα την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και στη συνέχεια να κινείται ανεξέλεγκτο πάνω στους πελάτες του καταστήματος που δειπνούν αμέριμνοι.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά, με αρκετούς από τους θαμώνες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από το ογκώδες όχημα και τους υπόλοιπους να κοιτούν αποσβολωμένοι.

Δείτε το βίντεο:

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε ο παρκαδόρος που φέρεται να ευθύνεται για το σοβαρό ατύχημα.

O παρκαδόρος ηλικίας 35 ετών φέρεται να έφυγε από το σημείο μετά το ατύχημα, αλλά η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ επίσης προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος.

«Άκουσα ποτήρια να σπάνε, τραπέζια να πέφτουν, φωνές και πανικό. Κατέβηκα κάτω και είδα κόσμο τραυματισμένο, πεσμένο στο πεζοδρόμιο», ανέφερε ο Κώστας. «Η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα. Το όχημα είχε σταματήσει ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία. Ευτυχώς, δεν μπήκε μέσα στο κατάστημα», είπε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ.

«Ήταν τραγικό αυτό που έγινε. Άκουσα ότι το αυτοκίνητο το είχε παρκάρει υπάλληλος του καταστήματος και δεν είχε βάλει καλά το χειρόφρενο. Το όχημα κύλησε, χτύπησε το δέντρο – που έπεσε – και μετά βρέθηκε πάνω στον κόσμο», πρόσθεσε ένας άλλος.

Ο τελικός απολογισμός είναι 11 τραυματίες, λιγότεροι από ότι είχε ακουστεί, με έξι άτομα να νοσηλεύονται, λόγω των τραυμάτων τους.

Ειδικότερα:

  • Ένας 46χρονος μεταφέρθηκε προληπτικά στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση για συλλογή υγρού.
  • Μία 44χρονη και ένας 25χρονος εισήχθησαν λόγω θηλαστικών τραυμάτων.
  • Μια 47χρονη για αιμοδυναμική παρακολούθηση στην 1η Χειρουργική.
  • ενώ σε χειρουργικές επεμβάσεις υποβάλλονται μια 37χρονη και μια 48χρονη λόγω σοβαρών καταγμάτων που φέρουν

«Ήρθε ανεξέλεγκτο»

Μια γυναίκα, η κυρία Κατερίνα, ήταν με τον σκύλο της στην μπροστά στη στάση του λεωφορείου και είδε όλο το συμβάν.

«Καθόμουν στη στάση και είδα να έρχεται ένα αυτοκίνητο ανεξέλεγκτο από την ανηφόρα, ένα μεγάλο τζιπ, μερσεντές. Και ερχόταν με την όπισθεν. Και από πίσω προσπαθούσαν να το σταματήσουν, αλλά που να το σταματήσουν; Πήρε μεγάλη φόρα και πήγε και έσκασε πάνω στα τραπέζια, δεν πήγε από τον δρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κατερίνα λέει ότι μόλις είδε το περιστατικό και κατάλαβε τη σοβαρότητά του «πήρα κατ’ ευθείαν το 100, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω και τους είπα ότι ένα μεγάλο συμβάν έγινε και να έρθουν Λουκιανού και Πατριάρχου Ιωακείμ. Ήρθε πολλή αστυνομία και πολλά ασθενοφόρα και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που έκοψαν το δέντρο γιατί από κάτω είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι».

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός φέρεται να είχε παρκάρει το όχημα στην οδό Λουκιανού απέναντι πιθανότατα από το κατάστημα σε θέση για μόνιμους κατοίκους.

Κάποια στιγμή άδειασε θέση από την απέναντι πλευρά του δρόμου, οπότε σκέφτηκε να το παρκάρει σε εκείνη τη θέση και κάποιος υπάλληλος προθυμοποιήθηκε να το παρκάρει ο ίδιος.

Μόλις το πάρκαρε το όχημα ο υπάλληλος, το τζιπ άρχισε να τσουλάει με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά σε δέντρο και στη συνέχεια στα τραπεζοκαθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Αθλητής δήλωσε μετά τη νίκη του ότι απάτησε τη σύντροφό του

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Το αποκάλεσε το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Πατέρας σκότωσε την 23χρονη κόρη του στο σπίτι τους και δικαστήριο ζήτησε να μην διωχθεί κανείς

Κόσμος 10.02.2026
Οι τοπικές δικαστικές αρχές είχαν αρχικά κρίνει ότι κανείς δεν πρέπει να διωχθεί για τον θάνατό της

Αμπου Ντάμπι: Έλληνας προξενικός υπάλληλος εξέδιδε παράνομες βίζες ‑ Εισέπραξε 708.000 ευρώ

Κόσμος 10.02.2026
Ο υπάλληλος του προξενείου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 11 χρόνια κάθειρξη - Επικύρωσε την ποινή ο Αρειος Πάγος

Τραγικός θάνατος για πατέρα και γιο που έκαναν ορειβασία και πέθαναν με 100 μέτρα διαφορά στα Χάιλαντς

Κόσμος 10.02.2026
Η έρευνα και η Δικαιοσύνη έδειξαν ότι οι θάνατοι του πατέρα και του γιου οφείλονται σε ατύχημα

Καρυστιανού για αμβλώσεις: «Ως παιδίατρος έχω άλλα δεδομένα»

Πολιτική 10.02.2026
Η Μαρία Καρυστιανού κλήθηκε να μιλήσει ξανά για το ζήτημα των αμβλώσεων, τονίζοντας πως η βασική αιτία για αυτές είναι η ακρίβεια

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή με ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λύσης

Πολιτική 10.02.2026
«Κατάπληξη και αηδία προκαλεί η στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνει διαπιστευτήρια συγκυβέρνησης με ΝΔ» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος: Έδωσε ονόματα και «ένιωσε ανακουφισμένος από τη σύλληψή του»

Ελλάδα 10.02.2026
Υποστήριξε ότι εξαπατήθηκε και πως όταν κατάλαβε ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα ξεκίνησαν οι απειλές και οι εκβιασμοί

DNA από τη μητέρα της Λόρα ζήτησαν οι Γερμανοί – Ένα βήμα πριν από την έφοδο σε σπίτια και την άρση απορρήτου

Ελλάδα 10.02.2026
Δόθηκε ευρωπαϊκή εισαγγελική δικαστική εντολή έρευνας για τον εντοπισμό της

Σουηδία: Λιβανέζος προσπάθησε να βγάλει τα μάτια γιατρού γιατί συνεργαζόταν με την γυναίκα του

Κόσμος 10.02.2026
Η γυναίκα είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βιας και στο παρελθόν από τον σύζυγό της εξαιτίας της ζήλειας του

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Τουρκία ‑ Τι ώρα θα γίνει η συνάντηση με Ερντογάν

Ελλάδα 10.02.2026
Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με την κατ` ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας και θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών

Πώς σχηματίστηκαν οι τρεις εντυπωσιακές «φάλαινες» της Ταϊλάνδης που μοιάζουν να... κολυμπούν μέσα στο δάσος

Κόσμος 10.02.2026
Ο σχηματισμός δημιουργήθηκε πριν από περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια - Ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας οδηγεί στους τρεις βράχους, ωστόσο μόνο οι δύο μεγαλύτεροι είναι προσβάσιμοι στο κοινό