E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε την 16χρονη κόρη εξαιτίας του TikTok

Ο πατέρας σκότωσε την 16χρονη επειδή αρνήθηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στην δημοφιλή πλατφόρμα

Δημοσίευση 11/7/2025 | 12:10

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε την 16χρονη κόρη εξαιτίας του TikTok

Ένα κορίτσι 16 ετών δολοφονήθηκε από τον πατέρα της στην πόλη Ραουαλπίντι του Πακιστάν, επειδή αρνήθηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ο πατέρας του κοριτσιού του ζήτησε να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok. Αφού αρνήθηκε, τη σκότωσε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ραουαλπίντι, που βρίσκεται κοντά στο Ισλαμαμπάντ, η οικογένεια του θύματος προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, «να παρουσιάσει τον φόνο σαν αυτοκτονία».

Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών λόγω της δημόσιας συμπεριφοράς τους, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συχνά στο Πακιστάν. Οι Aρχές της χώρας έχουν συχνά μπλοκάρει ή απειλήσει να μπλοκάρουν το TikTok κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι προωθεί «ανήθικες συμπεριφορές» μέσω αναρτήσεων σεξουαλικού περιεχομένου ή περιεχομένου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Νωρίτερα φέτος στο Μπαλουχιστάν, επαρχία του νοτιοδυτικού Πακιστάν που συνορεύει με το Ιράν όπου σε πολλές μη αστικές περιοχές εξακολουθεί να ισχύει ο αρχαίος νόμος των φυλών, ένας άνδρας ομολόγησε ότι οργάνωσε τον φόνο της 14χρονης κόρης του λόγω των βίντεο που αναρτούσε στο TikTok τα οποία έκρινε ότι έπλητταν «την τιμή του».

Τον Ιούνιο μια 17χρονη Πακιστανή influencer δολοφονήθηκε στο σπίτι της από άνδρα τον οποίο είχε απορρίψει. Το θύμα, η Σάνα Γιούσαφ, είχε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και το TikTok, στα οποία αναρτούσε βίντεο από τα αγαπημένα της καφέ ή τα προϊόντα ομορφιάς και τα παραδοσιακά ρούχα που προτιμούσε.

Το TikTok είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο Πακιστάν, εν μέρει λόγω της προσβασιμότητάς του σε έναν πληθυσμό με χαμηλά επίπεδα αλφαβητισμού.

Οι γυναίκες έχουν βρει τόσο κοινό όσο και εισόδημα στην εφαρμογή, πράγμα σπάνιο σε μια χώρα όπου λιγότερο από το ένα τέταρτο των γυναικών συμμετέχουν στην επίσημη οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Ελλάδα 05.11.2025
Eπειδή «υποπτευόταν ότι είχε σχέση με τον γιο της»

Λούβρο: Διάσημος Youtuber ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία ‑ Η ύποπτη «κίνηση»

Κόσμος 05.11.2025
Youtuber του μοτοκρός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρ.

Xάος στο opening του Shein στο Παρίσι: Ουρές πελατών, πλήθη διαδηλωτών

Κόσμος 05.11.2025
Αμφιλεγόμενα τα εγκαίνια της πολυεθνικής Shein στην Πόλη του Φωτός.

«Η Γερμανία είναι ο οίκος ανοχής της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής – Ζήτησε απαγόρευση της πορνείας

Κόσμος 05.11.2025
«Οι βίαιες επιθέσεις, η συντριπτική δύναμη των ανδρών και η έλλειψη συναίνεσης επιμένουν»

Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη ‑Βρέθηκε καραμπίνα σε σπηλιά ιδιοκτησίας του

Ελλάδα 05.11.2025
Χειροπέδες στον γαμπρό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, θύμα του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου, πέρασαν πριν από λίγο οι αστυνομικές Αρχές

Αναστέλλεται η απεργία των ταξί – Κανονικά τα δρομολόγια από τις 6 το πρωί της Πέμπτης

Ελλάδα 05.11.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απεργία αναστέλλεται καθώς ο κ. Κυρανάκης έδειξε διάθεση για συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ταξί

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει για ένα μήνα – Πώς θα μετακινούνται οι επιβάτες

Ελλάδα 05.11.2025
Θα λειτουργήσει νέα λεωφορειακή γραμμή Μ1 και θα γίνει ενίσχυση τριών ακόμη γραμμών

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Γαλλία: Τουλάχιστον δέκα τραυματίες

Κόσμος 05.11.2025
«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο οδηγός

Ποια είναι η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι; Ο έρωτας μέσω εφαρμογής γνωριμιών, η μάχη κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Κόσμος 05.11.2025
«Συνήθιζα να αρνούμαι το συριακό μέρος του εαυτού μου και έλεγα στους ανθρώπους ότι ήμουν Αμερικανίδα όταν ήμουν εννέα ή δώδεκα ετών, περίπου, γιατί ήταν κάτι πολύ cool»

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε τοίχο του ΕΜΠ

Ελλάδα 05.11.2025
Τι αναφέρει ο κοσμήτορας που τον κατέγραψε σε φωτογραφία