E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι πιο ακριβές μπριζόλες του κόσμου

Αυστηρά για καλοφαγάδες

Δημοσίευση 24/4/2015 | 00:00

Οι πιο ακριβές μπριζόλες του κόσμου

Όταν η μπριζόλα είναι άριστης ποιότητας και μαγειρεμένη από τους καλύτερους σεφ, τότε μπορεί να κοστίσει μια περιουσία, που όμως αξίζει. Προετοιμαστείτε να κρατήσετε τα σάλια σας, γιατί η λίστα της νοστιμιάς ξεκινά! Στην Ιαπωνία υπάρχει μια μπριζόλα από μοσχάρι ονόματι Wagyu («Wa» σημαίνει Ιαπωνικό και «gyu» σημαίνει βόδι) και θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος».

10. Wagyu Tomahawk – 85 ευρώ: Δεν προορίζεται για τους λιτοδίαιτους, καθώς έχει βάρος 850 γραμμάρια, ενώ τα ζώα από τα οποία προέρχεται το κρέας τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι, κριθάρι και πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό. Η μπριζόλα με το μακρύ κόκαλο σερβίρεται στο Rhode Island, στις ΗΠΑ, και παρά την υψηλή του τιμή, μετρά μόνο επιτυχίες.

9. Wagyu No Sumibiyaki – 109 ευρώ: Προσφέρεται στο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «Zuma» στο Λονδίνο και αποτελεί το καμάρι της κουζίνας του. Συνοδεύεται από σος εσπεριδοειδών.

8. Ιαπωνικό Wagyu Ribeye – 113 ευρώ: Έχει βάρος 250 γραμμάρια και σερβίρεται στο ιαπωνικό εστιατόριο «Cut» στο Beverly Hills, το οποίο έχει τη φήμη μιας από τις καλύτερες ψησταριές στην Αμερική. Φήμες θέλουν το εκλεκτό κρεατάκι να κόβεται ακόμα και με το πιρούνι.

7. Μπριζόλα Wagyu Kobe – 115 ευρώ: Στο εστιατόριο «Nobu» στο Dallas βρίσκουμε αυτό το μπριζολάκι, με βάρος 170 γραμμαρίων, το οποίο μάλιστα μπορούμε να ψήσουμε μόνοι μας πάνω στις ψησταριές που διαθέτει το κάθε τραπέζι και να το συνοδεύσουμε με διάφορες σος από όλον τον κόσμο.

6. Wagyu Sirloin – 132 ευρώ: Το πεντανόστιμο κόντρα φιλέτο sirloin σερβίρεται στο πολυτελές εστιατόριο «Al Muntaha», που βρίσκεται στην κορυφή του ουρανοξύστη Burj Al Arab στο Ντουμπάι και έχει βάρος 300 γραμμάρια.

5. Επιλεγμένο φιλέτο Special Kobe – 193 ευρώ: Το «Kobe Renga-Tei Steak» στην Ιαπωνία προσφέρει αυτό το εξαίρετο φιλετάκι των 160 γραμμαρίων, που σερβίρεται σε παραδοσιακό ιαπωνικό σκεύος, μαζί με σαλάτα, σολωμό και γλυκό.

4. Ψημένο στα κάρβουνα φιλέτο Kobe – 202 ευρώ: Στο εστιατόριο «Aragawa» του Τόκιο μπορεί κανείς να γευτεί αυτήν τη γευστική εμπειρία των 220 γραμμαρίων.

3. Ωμό Wagyu Tenderloin – 230 ευρώ: 400 γραμμάρια, αιματοβαμμένο και με βαθμολογία κοινού 9+, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το εκλεκτό φιλέτο κρέατος στο εστιατόριο «Prime» στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς προέρχεται από αυστραλιανές αγελάδες που τρέφονται με τα καλύτερα υλικά.

2. Μπριζόλα A5 Kobe – 275 ευρώ: Ανήκει στην καλύτερη κατηγορία κρέατος (Α5) και είναι το ακριβότερο κρέας στον κόσμο. Σερβίρεται στο εστιατόριο «Old Homestead Steakhouse» στη Νέα Υόρκη και τα ζώα από τα οποία προέρχεται είναι μεγαλωμένα με παραδοσιακές τεχνικές του 19ου αιώνα. Καταναλώνονται 25 τέτοιες μπριζόλες κάθε βράδυ, παρά το υψηλό τους κόστος.

1. 103 Wagyu Rib-eye - 2.200 ευρώ: Αν θέλετε να τη γευτείτε, πρέπει να πάτε στο εστιατόριο «New York's Craftsteak» και να κάνετε ειδική παραγγελία μήνες πριν. Αυτή η μοσχαρίσια μπριζόλα έχει βάρος πάνω από 1.100 γραμμάρια και ο περίφημος σεφ Chris Albrecht βάζει όλη του την τέχνη, για να τη σερβίρει έτσι όπως της αρμόζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι η αυτοαξία: 6 τρόποι να την ενισχύσετε

Body+Mind 22.06.2025
Τι είναι η αυτοαξία;

Πώς να ερμηνεύετε τα όνειρά σας

Body+Mind 22.06.2025
Τα όνειρα λένε κάτι – το θέμα είναι αν τα ακούς

Θέλεις ιταλικό εστιατόριο με θέα; Έχουμε 4 προτάσεις για σένα!

Eat + Drink 22.06.2025
Αν λατρεύεις (όπως και εμείς) την ιταλική κουζίνα, πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!

Μήπως το «Perfect Moment Syndrome» σαμποτάρει τη ζωή σου;

Body+Mind 22.06.2025
Και πώς να το… διώξεις!

Mental detox: Η τεχνική που θα σε αποφορτίσει από την ψυχική κούραση!

Body+Mind 22.06.2025
Όλοι γνωρίζουμε το detox στην διατροφή αλλά έχεις ξανά ακούσει για το πνευματικό detox;

Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν

Body+Mind 22.06.2025
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά

Η πιο κοινή διατροφική διαταραχή που κανείς δεν μιλάει γι’ αυτή – και έχεις σίγουρα συναντήσει χωρίς να το ξέρεις

Body+Mind Χτες
Η πιο παρεξηγημένη διατροφική διαταραχή: Όσα δεν σου είπε ποτέ κανείς για τη Βουλιμική Υπερφαγία

Αν κάνεις συχνά αυτά τα 3 πράγματα, το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σου πει κάτι σοβαρό

Body+Mind Χτες
Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες δεν είναι τόσο τυχαίες όσο νομίζουμε

4 ταβερνάκια στην Αθήνα βγαλμένα από άλλη εποχή

Eat + Drink Χτες
Θρυλικές ταβέρνες με μεγάλη ιστορία που σε ταξιδεύουν στο χρόνο!

Star bathing: Η τεχνική που χρειάζεσαι για να απογειώσεις την ψυχολογία σου

Body+Mind Χτες
Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες έξω και κοίταξες τα αστέρια;