E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Τέξας: Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες – Αγωνία για 27 αγνοούμενα παιδιά

Οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά

Δημοσίευση 6/7/2025 | 09:14

Τραγωδία στο Τέξας: Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες – Αγωνία για 27 αγνοούμενα παιδιά

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν το Τέξας, με τέσσερις νέους θανάτους να καταγράφονται το Σάββατο στην κομητεία Τράβις. Οι νεκροί περιλαμβάνουν 43 στην κομητεία Κερ, τρεις στην κομητεία Μπέρνετ και πλέον τέσσερις στην Τράβις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ υπέγραψε το Σάββατο διευρυμένη διακήρυξη έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβάνοντας και την Τράβις, που βρίσκεται περίπου 210 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πληγείσα κομητεία Κερ.

Οι αρχές της Τράβις προειδοποίησαν τους κατοίκους μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα: «Μην διασχίζετε πλημμυρισμένους δρόμους – γυρίστε πίσω για να μη πνιγείτε! Αν πρέπει να βγείτε, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί».

Ο δικαστής της κομητείας Τράβις, Άντι Μπράουν, κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τα πλημμυρισμένα σημεία, να παρακολουθούν επίσημες ενημερώσεις και να μην επιχειρήσουν επιστροφή σε πληγείσες περιοχές πριν κριθούν ασφαλείς.

Το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας συνεχίζει εντατικά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Επιχειρήσεις διάσωσης σε κατασκηνώσεις – 27 παιδιά αγνοούνται

Αγωνία επικρατεί για την τύχη 27 παιδιών που εξακολουθούν να αγνοούνται από την κατασκήνωση Camp Mystic, στην περιοχή της Κέρβιλ. Όπως ανέφερε το Σάββατο ο δημοτικός διευθυντής της πόλης, Ντάλτον Ράις, οι αρχές επιχειρούν μαζικά στις κατασκηνώσεις κατά μήκος του ποταμού Γουαδελούπη, ο οποίος υπερχείλισε την Παρασκευή.

Καταστροφές άφησε πίσω της η άνοδος της στάθμης του ποταμού σε επίπεδα ρεκόρ

«Όλη μέρα διασώζουμε ανθρώπους από τις κατασκηνώσεις. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράις.

Το Camp Mystic είναι μια ιδιωτική χριστιανική κατασκήνωση που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Γουαδελούπη, ο οποίος ανέβηκε περισσότερο από έξι μέτρα μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες, προκαλώντας αιφνιδιαστικές πλημμύρες σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές, όλοι οι κατασκηνωτές στις περίπου 18 γειτονικές κατασκηνώσεις έχουν εντοπιστεί και είναι ασφαλείς.

Ωστόσο, το τριήμερο της 4ης Ιουλίου περιπλέκει τον υπολογισμό των συνολικών αγνοουμένων. «Υπάρχει συνεχής ροή επισκεπτών, κάποιοι κατασκηνώνουν αυθαίρετα στις όχθες, άλλοι έρχονται για το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Ράις. «Δεν θα βάλουμε χρονικό όριο. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες μέχρι να βρούμε όλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση - τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα

Αιματοκύλισμα σε fan zone του Μουντιάλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμούς

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία

Παραιτήθηκε η Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ‑ «Η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργεί διέξοδο»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ», ανέφερε υπενθυμίζοντας ομιλία της στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι εισπράττουν πρώτοι τα 150 και ποιοι πρέπει να περιμένουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε δύο φάσεις - έως 30 Ιουνίου και έως 31 Αυγούστου - η καταβολή του εφάπαξ ποσού των 150 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Στη σύλληψη ενός άνδρα ο οςποίος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης της δολοφονίας του 25χρονου Τούρκου στα Εξάρχεια προχώρησαν οι Αρχές, το πρωί της Δευτέρας

Πέθανε η Πενέλοπε Κιθ

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η σπουδαία ηθοποιός της βρετανικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή στα 86 της χρόνια στο σπίτι της στο Σάρεϊ, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

«Φρένο» στα ηλεκτρικά πατίνια: Έρχονται ηλικιακό όριο, υποχρεωτική ασφάλιση και «τσουχτερά» πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Νέο νομοθετικό πλαίσιο κατατίθεται στη Βουλή με απαγορεύσεις, υποχρεωτική ασφάλιση και πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει έρανο για τα θύματα του σεισμού στη Βενεζουέλα

Ελλάδα 29.06.2026
«Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα στηρίξουν την τιτάνια προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού της Βενεζουέλας για τους πληγέντες»

Ποιοι έστησαν το «Μουντιάλ» μέσα στα ερείπια της Γάζας και γιατί παίζουν ξυπόλητοι

Αθλητικά Νέα 29.06.2026
Νεαροί Παλαιστίνιοι στη Χαν Γιουνίς διοργανώνουν αυτοσχέδιο τουρνουά ποδοσφαίρου σε αλάνα με άμμο, αναζητώντας μια ανάσα κανονικότητας μέσα στον πόλεμο.

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 5χρονο που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε φουσκωτό στρώμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του - οι γονείς του τέθηκαν υπό κράτηση

Κομοτηνή: 17χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα ‑ Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ελλάδα 29.06.2026
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής.