E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντυπωσιακή εκκίνηση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με Οζιέ και Τάνακ στην κορυφή

Με καθυστέρηση και πολύ κόσμο ξεκίνησε η υπερειδική διαδρομή μπροστά από το Καλλιμάρμαρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/6/2025 | 22:57

Εντυπωσιακή εκκίνηση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με Οζιέ και Τάνακ στην κορυφή
Firstview

Με καθυστέρηση άνω της μίας ώρας λόγω κυκλοφοριακού αλλά και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, ξεκίνησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Οζιέ και Τάνακ να μοιράζονται την πρώτη θέση στην υπερειδική διαδρομή.

Μεγάλο ενδιαφέρον και συνωστισμός επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας για την τελετή εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που πραγματοποιήθηκε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση λόγω κυκλοφοριακού. Η εκδήλωση ξεκίνησε μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο και συνεχίστηκε με την υπερειδική διαδρομή στο Ζάππειο, με συντομευμένες διαδικασίες ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η διαδρομή είχε μήκος 1,5 χλμ. και εκτυλίχθηκε στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και στην πλατεία του Ζαππείου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με αρκετούς θεατές να γεμίζουν την περιοχή για να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους οδηγούς του WRC.

Κορυφαίοι χρόνοι στην ειδική διαδρομή

Την πρώτη θέση στην υπερειδική διαδρομή μοιράστηκαν ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Gazoo Racing) και ο Οτ Τάνακ (Hyundai Motorsport) με χρόνο 1:18.1. Πολύ κοντά τερμάτισε ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) με 1:19.0, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Αντριάν Φουρμό και Τιερί Νεβίλ με διαφορές εκατοστών.

Ο Οζιέ δήλωσε μετά τον αγώνα πως οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να δυσκολέψουν τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Τάνακ τόνισε πως η Παρασκευή θα είναι απαιτητική λόγω απουσίας σέρβις.

Η ελληνική παρουσία στον αγώνα

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) ήταν ο ταχύτερος Έλληνας με χρόνο 1:27.5, αποσπώντας χειροκροτήματα από το κοινό. Ακολούθησαν οι Γιώργος Αμούτζας (Skoda Fabia Evo) με 1:30.0 και Νώντας Καρανικόλας (Ford Fiesta) με 1:30.3.

Η ελληνική συμμετοχή αποτελεί παραδοσιακά σημείο αναφοράς στο Ακρόπολις, με τους θεατές να στηρίζουν θερμά τους ντόπιους οδηγούς, ιδιαίτερα όταν αγωνίζονται σε τόσο εμβληματικές τοποθεσίες.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή με έξι ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και τη Στερεά Ελλάδα. Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν απαιτητικές συνθήκες, με σκόνη, πέτρες και μεγάλες θερμοκρασίες να ανεβάζουν το επίπεδο δυσκολίας.

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να είναι από τα πιο σκληρά του WRC, με τις επόμενες ημέρες να κρίνονται καθοριστικές για την τελική κατάταξη των πληρωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!