E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντυπωσιακή εκκίνηση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με Οζιέ και Τάνακ στην κορυφή

Με καθυστέρηση και πολύ κόσμο ξεκίνησε η υπερειδική διαδρομή μπροστά από το Καλλιμάρμαρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/6/2025 | 22:57

Εντυπωσιακή εκκίνηση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με Οζιέ και Τάνακ στην κορυφή

Με καθυστέρηση άνω της μίας ώρας λόγω κυκλοφοριακού αλλά και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, ξεκίνησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Οζιέ και Τάνακ να μοιράζονται την πρώτη θέση στην υπερειδική διαδρομή.

Μεγάλο ενδιαφέρον και συνωστισμός επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας για την τελετή εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που πραγματοποιήθηκε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση λόγω κυκλοφοριακού. Η εκδήλωση ξεκίνησε μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο και συνεχίστηκε με την υπερειδική διαδρομή στο Ζάππειο, με συντομευμένες διαδικασίες ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η διαδρομή είχε μήκος 1,5 χλμ. και εκτυλίχθηκε στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και στην πλατεία του Ζαππείου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με αρκετούς θεατές να γεμίζουν την περιοχή για να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους οδηγούς του WRC.

Κορυφαίοι χρόνοι στην ειδική διαδρομή

Την πρώτη θέση στην υπερειδική διαδρομή μοιράστηκαν ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Gazoo Racing) και ο Οτ Τάνακ (Hyundai Motorsport) με χρόνο 1:18.1. Πολύ κοντά τερμάτισε ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) με 1:19.0, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Αντριάν Φουρμό και Τιερί Νεβίλ με διαφορές εκατοστών.

Ο Οζιέ δήλωσε μετά τον αγώνα πως οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να δυσκολέψουν τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Τάνακ τόνισε πως η Παρασκευή θα είναι απαιτητική λόγω απουσίας σέρβις.

Η ελληνική παρουσία στον αγώνα

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) ήταν ο ταχύτερος Έλληνας με χρόνο 1:27.5, αποσπώντας χειροκροτήματα από το κοινό. Ακολούθησαν οι Γιώργος Αμούτζας (Skoda Fabia Evo) με 1:30.0 και Νώντας Καρανικόλας (Ford Fiesta) με 1:30.3.

Η ελληνική συμμετοχή αποτελεί παραδοσιακά σημείο αναφοράς στο Ακρόπολις, με τους θεατές να στηρίζουν θερμά τους ντόπιους οδηγούς, ιδιαίτερα όταν αγωνίζονται σε τόσο εμβληματικές τοποθεσίες.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή με έξι ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και τη Στερεά Ελλάδα. Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν απαιτητικές συνθήκες, με σκόνη, πέτρες και μεγάλες θερμοκρασίες να ανεβάζουν το επίπεδο δυσκολίας.

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να είναι από τα πιο σκληρά του WRC, με τις επόμενες ημέρες να κρίνονται καθοριστικές για την τελική κατάταξη των πληρωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λούβρο: Διάσημος Youtuber ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία ‑ Η ύποπτη «κίνηση»

Κόσμος 05.11.2025
Youtuber του μοτοκρός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρ.

Xάος στο opening του Shein στο Παρίσι: Ουρές πελατών, πλήθη διαδηλωτών

Κόσμος 05.11.2025
Αμφιλεγόμενα τα εγκαίνια της πολυεθνικής Shein στην Πόλη του Φωτός.

«Η Γερμανία είναι ο οίκος ανοχής της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής – Ζήτησε απαγόρευση της πορνείας

Κόσμος 05.11.2025
«Οι βίαιες επιθέσεις, η συντριπτική δύναμη των ανδρών και η έλλειψη συναίνεσης επιμένουν»

Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη ‑Βρέθηκε καραμπίνα σε σπηλιά ιδιοκτησίας του

Ελλάδα 05.11.2025
Χειροπέδες στον γαμπρό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, θύμα του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου, πέρασαν πριν από λίγο οι αστυνομικές Αρχές

Αναστέλλεται η απεργία των ταξί – Κανονικά τα δρομολόγια από τις 6 το πρωί της Πέμπτης

Ελλάδα 05.11.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απεργία αναστέλλεται καθώς ο κ. Κυρανάκης έδειξε διάθεση για συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ταξί

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει για ένα μήνα – Πώς θα μετακινούνται οι επιβάτες

Ελλάδα 05.11.2025
Θα λειτουργήσει νέα λεωφορειακή γραμμή Μ1 και θα γίνει ενίσχυση τριών ακόμη γραμμών

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Γαλλία: Τουλάχιστον δέκα τραυματίες

Κόσμος 05.11.2025
«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο οδηγός

Ποια είναι η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι; Ο έρωτας μέσω εφαρμογής γνωριμιών, η μάχη κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Κόσμος 05.11.2025
«Συνήθιζα να αρνούμαι το συριακό μέρος του εαυτού μου και έλεγα στους ανθρώπους ότι ήμουν Αμερικανίδα όταν ήμουν εννέα ή δώδεκα ετών, περίπου, γιατί ήταν κάτι πολύ cool»

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε τοίχο του ΕΜΠ

Ελλάδα 05.11.2025
Τι αναφέρει ο κοσμήτορας που τον κατέγραψε σε φωτογραφία