E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Επιστρέφει στη φυλακή ο σύζυγός της, εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία

Το Εφετείο Κρήτης δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς – Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών

Δημοσίευση 26/6/2025 | 21:02

Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Επιστρέφει στη φυλακή ο σύζυγός της, εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία

Νέα τροπή έλαβε η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη, σχεδόν εννέα χρόνια μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το Κολυμβάρι Χανίων. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να μην αναγνωρίσει στον σύζυγό της το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, οδηγώντας τον ξανά στη φυλακή για περίπου δύο ακόμη χρόνια.

Η Έφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί νεκρή το 2016 μέσα στο σπίτι της στην Καμάρα Κολυμβαρίου, με τον τότε σύζυγό της να ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε υιοθετήσει την εκδοχή του, απαλλάσσοντάς τον.

Ωστόσο, μετά από εισαγγελική έφεση, η υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στο Εφετείο, το οποίο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντας όμως το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Η ποινή μειώθηκε τότε στα 8 χρόνια και ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 1,5 χρόνο κράτησης.

Το ελαφρυντικό, όμως, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος έκρινε ότι δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο για νέα κρίση επί του θέματος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το Εφετείο Κρήτης με ψήφους 5-2 απέρριψε το ελαφρυντικό και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 15 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρεις τακτικοί δικαστές είχαν ταχθεί υπέρ της επιβολής ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο επικράτησε η πρόταση των ενόρκων για 15 χρόνια.

Ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη εξακολουθεί να δηλώνει αθώος, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της αυτοχειρίας, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα για τη δολοφονία της.

Η υπόθεση της Έφης Τσιχλάκη είχε συγκλονίσει την Κρήτη, όχι μόνο λόγω των συνθηκών του θανάτου της, αλλά και εξαιτίας της πολύχρονης και πολυεπίπεδης δικαστικής διαδρομής της, που ανέδειξε τις δυσκολίες απόδειξης και τις αντιφάσεις στις κρίσεις των δικαστηρίων γύρω από τις γυναικοκτονίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Oμoφoβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Τους πέταξαν νερά επειδή αγκαλιάζονταν

LGBTQI+ 10.11.2025
Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη από τις συνιδρύτριες του Orlando LGTB+

Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

Κόσμος 10.11.2025
Την αποφυλάκιση του Νικολά Σαρκοζί έως ότου εκδικαστεί η έφεσή του αποφάσισε το αρμόδιο δικαστήριο στη Γαλλία

Ένα από τα πιο τρελά γκολ μπήκε στον Καναδά εν μέσω... χιονοθύελλας

Αθλητικά Νέα 10.11.2025
Το χιόνι είχε καλύψει πλήρως τον αγωνιστικό χώρο

Από αύριο αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τρεις σταθμοί έως 12 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 10.11.2025
Οι εργασίες ξεκινούν από το τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος»

Πέθανε η 70χρονη που είχε δεχτεί επίθεση με πέτρα από 38χρονο όταν τάιζε αδέσποτες γάτες

Ελλάδα 10.11.2025
Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 9/11 μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Ζερβόπουλος

Ελλάδα 10.11.2025
Υπήρξε επικεφαλής της θεατρικής ομάδας «Η συνάντηση»

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο: Μέχρι πότε θα βρέχει στην Αττική

Καιρός 10.11.2025
Η ΕΜΥ παρουσίασε τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Τρίτη αναβολή για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Ελλάδα 10.11.2025
Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή

«Χρυσά» τα όσπρια στο ράφι – Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις στην αγορά

Οικονομία 10.11.2025
Η τιμή των οσπρίων παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση