E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήγε για ψάρεμα σε ποτάμι με κροκόδειλους: Ούρλιαζε και πάλευε με το θηρίο, πριν τον κατασπαράξει

Ο κροκόδειλος του Νείλου έχει δύναμη δαγκώματος οκτώ φορές ισχυρότερη από αυτή του Μεγάλου Λευκού Καρχαρία

Δημοσίευση 25/6/2025 | 10:50

Πήγε για ψάρεμα σε ποτάμι με κροκόδειλους: Ούρλιαζε και πάλευε με το θηρίο, πριν τον κατασπαράξει

Φρικτό τέλος βρήκε ένας παραθεριστής, ο οποίος αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες και πήγε για ψάρεμα σε ποταμό με κροκόδειλους στο καταφύγιο θηραμάτων Bonamanzi στη Νότια Αφρική, γνωστό για τις ζωντανές «εμπειρίες σίτισης».

Ο 56χρονος Νοτιοαφρικανός, βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του, όταν αποφάσισε να ρίξει το καλάμι ψαρέματός του στον ποταμό Hluhluwe.

Σε μια τρομακτική τροπή των γεγονότων, ένας κροκόδειλος πάνω από 3,5 μέτρα βγήκε από τα ρηχά νερά, τον άρπαξε και τον έσυρε στο ποτάμι.

Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε την τρομακτική δοκιμασία: «Ήταν απολύτως φρικτό. Τη μια στιγμή ήταν όλα γαλήνια και ήρεμα και την επόμενη στιγμή υπήρχαν μόνο ουρλιαχτά και χάος. Ο κροκόδειλος τράβηξε τον άνδρα που προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον πολεμήσει και τον χτυπούσε ξανά και ξανά στο νερό καθώς έκανε όπισθεν με αυτόν στα σαγόνια του.

«Άλλοι επισκέπτες έτρεξαν να βοηθήσουν καθώς ο άνδρας προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκρούσει τον κροκόδειλο, αλλά ήταν πολύ μεγάλος και πολύ ισχυρός και είχε σταθερή λαβή. Σανίδες σωτηρίας πετάχτηκαν έξω για να τις αρπάξει. Αυτός ο άνθρωπος ήταν δυνατός και πάλευε για τη ζωή του, ουρλιάζοντας και χτυπώντας, αλλά θα ήταν απόλυτη τρέλα για οποιονδήποτε να πάει στο νερό για να προσπαθήσει να τον φτάσει», αναφέρει η Mirror.

«Τίποτα δεν μπορούσε να γίνει και απλά εξαφανίστηκε κάτω από το νερό και έφυγε. Οι υπηρεσίες διάσωσης εμφανίστηκαν όλες και ετοιμάζονταν να πάνε να ψάξουν στο ποτάμι για τον αγνοούμενο. Αλλά δύο ώρες αργότερα το σώμα του, το οποίο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αναδύθηκε».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καταφυγίου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα είτε να παρακολουθήσουν είτε να συμμετάσχουν στη ζωντανή σίτιση ωμού κρέατος στους κροκόδειλους κάθε δεύτερο Σάββατο. Παραμένει ασαφές εάν αυτή η δραστηριότητα προσφέρθηκε την ημέρα που το θύμα δέχθηκε επίθεση.

Το καταφύγιο θηραμάτων Bonamanzi, μέρος ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, φιλοξενεί πολυάριθμους κροκόδειλους του Νείλου και συνορεύει με τον ποταμό Hluhluwe, παρέχοντας άφθονο νερό και έδαφος αναπαραγωγής για αυτά τα πλάσματα.

Ο κροκόδειλος του Νείλου φημίζεται ως ένα από τα πιο τρομακτικά πλάσματα της Αφρικής, με δύναμη δαγκώματος οκτώ φορές ισχυρότερη από αυτή του Μεγάλου Λευκού Καρχαρία.

Αυτός ο τρομερός θηρευτής είναι υπεύθυνος για 1000 θανάτους ανθρώπων ετησίως στην Αφρική και μπορεί και μπορεί να εκσφενδονιστεί με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 34,5 χιλιομέτρων/ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο σχόλιο Ρούτε για τον Τραμπ: «Ο μπαμπάκας πρέπει καμιά φορά να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα»

Κόσμος 25.06.2025
Αναφέρθηκαν στη σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν με μεταφορές, προκαλώντας εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψαν την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή

Πρόστιμο 6.000 ευρώ σε δύο ιδιώτες για κάμερες που έβλεπαν στο σπίτι των γειτόνων

Ελλάδα 25.06.2025
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο ιδιώτες εγκατέστησαν τρεις κάμερες σε οικόπεδο όπου έχουν σπίτι και εστιατόρια

Αμφιλοχία: Ενδείξεις πως είχαν «στενή» σχέση ο 54χρονος κουμπάρος με το 51χρονο θύμα

Ελλάδα 25.06.2025
Πού στρέφονται οι έρευνες μετά τα τελευταία στοιχεία της άγριας δολοφονίας στην Αμφιλοχία

Αυτός είναι ο 33χρονος μουσουλμάνος που μπορεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Κόσμος 25.06.2025
Ο αριστερός δημοκρατικός σοσιαλιστής Ζόραν Μαμντάνι ανέτρεψε τις προβλέψεις στις εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ακυρώνοντας την πολιτική «ανάσταση» τον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Αντριου Κουόμο

Καιρός: Έρχεται το φαινόμενο Urban Heat Island ‑ Οι 6 πόλεις που θα «βράσουν»

Κόσμος 25.06.2025
Δύσκολο το επόμενο 48ώρο στα μεγάλα αστικά κέντρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιάσων Μοσχοβίτης

Ελλάδα 25.06.2025
Υπήρξε πρωτοπόρος της κρατικής τηλεόρασης

Μεθυσμένος έτρεχε με 200 χιλιόμετρα

Auto + Moto 25.06.2025
Ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό επικίνδυνης οδήγησης και απείθειας προς τις Αρχές καταγράφηκε στην Ολυμπία Οδό, με έναν οδηγό να προκαλεί αναστάτωση τόσο με την ταχύτητά του όσο και με τη συμπεριφορά τουω

Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Μπόμπι Σέρμαν

Κόσμος 25.06.2025
Ο 81χρονος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Τραμπ από τη Χάγη: «Δε θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εμπλουτίσει ουράνιο» – Τι είπε για το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Κόσμος 25.06.2025
«Πιστεύω ότι αφανίσαμε πλήρως τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»

Oικιακή βοηθός συνελήφθη για εμπρησμό στη Χίο ‑ Πέταξε το τσιγάρο της και έπιασε φωτιά

Ελλάδα 25.06.2025
Η γυναίκα, Γεωργιανής καταγωγής παραδέχθηκε την εμπλοκή της σε ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Μετρό: Αλλαγές σήμερα στο ωράριο λόγω της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο

Ελλάδα 25.06.2025
Μέχρι ποια ώρα θα κινούνται οι συρμοί