E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ

Ο Νετανιάχου απειλεί την Τεχεράνη με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας

Δημοσίευση 25/6/2025 | 07:25

Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ
collage

Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή είναι όλος ο κόσμος. Η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (24.06.2025) –αρχικά- από τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως προκάλεσε ανακούφιση αν και 4 ώρες μετά Τελ Αβίβ και Τεχεράνη προχώρησαν σε ανταλλαγή πυραύλων. Mετά το τελευταίο μπαράζ επιθέσεων, στις 2 χώρες επικρατεί ηρεμία.

Μετρώντας ήδη τις πρώτες ώρες της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ -που επετεύχθη λόγω του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ-, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου προχώρησε σε νέες απειλές κατά της Τεχεράνης. Ο λόγος και πάλι είναι το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διαμήνυσε πως αν η Ισλαμική Δημοκρατία κινηθεί για την αποκατάσταση του προγράμματος πυρηνικής ενέργειάς της, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν ξανά δράση.

Σχολιάζοντας τις συγκρούσεις ανάμεσα στις 2 χώρες, ανέφερε πως το Ισραήλ κατάφερε μία «ιστορική νίκη», καθώς «κατέστρεψε» το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Αν το Ιράν αποπειραθεί να το αποκαταστήσει, συνέχισε ο Νετανιάχου, ο στρατός «θα δράσει με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια ισχύ για να αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια».

Διαψεύδουν την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Ο επικεφαλής της επιτροπής ατομικής ενέργειας του Ιράν, Μοχάμεντ Εσλαμί, έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της χωρίς διακοπή.

Ειδικοί αναφέρουν πως το εύρος των ζημιών στις εγκαταστάσεις του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν το Ισραήλ από τη 13η Ιουνίου και οι ΗΠΑ την Κυριακή δεν είναι σαφές μέχρι τώρα.

Ταύτοχρονα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές τους που είναι ενήμερες για άκρως απόρρητη αποτίμηση της DIA, της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου, ανέφεραν χθες πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί την Κυριακή απλά «καθυστέρησαν» το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας για «μερικούς μήνες», 6 «το πολύ».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστήριξε ακόμη χθες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του «κατέστρεψαν» τη βιομηχανία παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

Εξάλλου, προτού τεθεί σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν «το πιο σκληρό πλήγμα από την αρχή του πολέμου» σκοτώνοντας «εκατοντάδες» κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως είπε.

Η Τεχεράνη δεν έχει αναγνωρίσει κάτι τέτοιο ως τώρα.

Ακόμη, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ –ο οποίος διέταξε να βομβαρδιστούν 3 ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις-κλειδιά την Κυριακή–, τονίζοντας πως το Ισραήλ «δεν είχε ποτέ καλύτερο φίλο στον Λευκό Οίκο».

«Καταστράφηκαν πλήρως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν», επιμένει ο Τραμπ
Τα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων για την «επιβίωση» των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν φαίνεται πως έβαλαν «φωτιά» στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το άρθρο του CNN ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ σε 3 πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν κατέστρεψαν τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

«Αυτό που κατάφεραν είναι να πάνε πίσω μερικούς μήνες το πρόγραμμα της Τεχεράνης», ανέφερε το μέσο προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του Λευκού Οίκου ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες.

Τα ξημερώματα ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Truth Social έκανε ανάρτηση διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ κατά του Ιράν κατέστρεψαν τελείως τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Πανελλήνιες 2026: Στις 25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος

Δίκη για τον 11χρονο Μάριο: Ομόφωνα ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος ‑ Ισόβια η ποινή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στον βασικό κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό