E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με Ισραήλ και Ιράν για την παραβίαση της εκεχειρίας: Δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν

Μίλησε με Νετανιάχου και του ζήτησε να μην βομβαρδίσει την Τεχεράνη

Δημοσίευση 24/6/2025 | 16:14

Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με Ισραήλ και Ιράν για την παραβίαση της εκεχειρίας: Δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν

Αυστηρό μήνυμα στο Ισραήλ αλλά και στο Ιράν έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του από την Ουάσινγκτον για τη Χάγη της Ολλανδίας, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία είχαν συμφωνήσει νωρίτερα Ισραήλ και Ιράν. «Δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν οι «Times of Israel», λίγο μετά το ξέσπασμά του ο Τραμπ φέρεται να είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την παραβίαση της εκεχειρίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Ισραήλ αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα «συμβολικό» χτύπημα κατά του Ιράν, πλήττοντας ραντάρ στην Τεχεράνη.

«Ισραήλ, μην ρίξετε αυτές τις βόμβες. Αν το κάνετε θα είναι σοβαρή παραβίαση. Γυρίστε τους πιλότους σας πίσω, τώρα!», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social. Στόχος του να αποτρέψει δυναμική απάντηση του Ισραήλ σε πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν μετά την κατάπαυση του πυρός.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν είναι «χαρούμενος» ούτε με το Ισραήλ ούτε με το Ιράν, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είναι «πραγματικά δυσαρεστημένος» με το Ισραήλ.

«Θα πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ πρέπει να ηρεμήσει, πρέπει να κάνω το Ισραήλ να ηρεμήσει», πρόσθεσε. «Μόλις κάναμε τη συμφωνία το Ισραήλ έριξε πολλές βόμβες, τις περισσότερες που έχω δει. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το Ισραήλ», συνέχισε.

«Το Ισραήλ και το Ιράν πολεμούν τόσον καιρό και τόσο σκληρά που δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στο Ιράν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Truth Social.

«Το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν. Όλα τα αεροσκάφη θα αλλάξουν πορεία και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν ένα “φιλικό χαιρετισμό” προς το Ιράν. Κανείς δεν θα πάθει τίποτα όσο η εκεχειρία βρίσκεται σε εφαρμογή. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο θέμα», γράφει στη νέα του ανάρτηση ο Τραμπ.

Παράλληλα, σε άλλη του ανάρτηση έγραψε ότι το Ιράν δεν πρόκειται να ξαναφτιάξει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Εύθραυστη εκεχειρία και αλληλοκατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει πως από τις 07:00 (ώρα Ελλάδας) θα ίσχυε εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) ήχησε και πάλι συναγερμός αυτή τη φορά στο βόρειο Ισραήλ. Ακολούθησε πανικός με τον στρατό να υποστηρίζει ότι αναχαίτισε άμεσα τους δύο πυραύλους από το Ιράν. Ο Ισραέλ Κατς, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, καταδίκασε την επίθεση λίγες ώρες μετά την εκεχειρία και σημείωσε πως ο στρατός θα απαντήσει με σφοδρότητα.

Λίγα λεπτά αργότερα η Τεχεράνη έσπευσε να διαψεύσει ότι εκτόξευσε πύραυλο προς το Ισραήλ και κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για προβοκάτσια.

Το κεντρικό αρχηγείο του στρατού του Ιράν, ανακοίνωσε παράλληλα ότι το Ισραήλ έσπασε πρώτο την εκεχειρία με επίθεση σε τρία διαφορετικά στάδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική πτήση στο διάστημα: Γυναίκα ταξίδεψε με αναπηρικό αμαξίδιο σε πύραυλο του Τζεφ Μπέζος

Κόσμος Χτες
Η απογείωση έγινε από το δυτικό Τέξας, με τη Μικαέλα Μπέντχαους, Γερμανίδα μηχανικό αεροδιαστημικής που έμεινε παραπληγική έπειτα από ατύχημα, να επιβαίνει σε πύραυλο της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος

Guardian για την υπόθεση Έπσταϊν: «Θάψιμο της υπόθεσης Έπσταϊν με δόσεις» – «Πώς θόλωσαν τις σχέσεις με τον Τραμπ»

Κόσμος Χτες
Επιλεκτικές αποκαλύψεις και νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης στις ΗΠΑ

Γιορτές στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια – Με δικογραφία απαντά η κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με ανοιχτά διόδια για τις γιορτές, ενώ η κυβέρνηση απαντά με εισαγγελικές παρεμβάσεις και δικογραφίες, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ρωσικό drone στην Τουρκία

Κόσμος Χτες
Ρωσικό drone συνετρίβη στο Μπαλικεσίρ

Κραυγή αγωνίας από εμπόρους, ξενοδόχους και εστίαση για την τεράστια ζημιά από τα αγροτικά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για τις απανωτές ακυρώσεις και κάλεσμα προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο και να ανοίξουν τους δρόμους

Βασάνιζαν όσους δεν υπάκουαν εντολές, συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης σε σχολεία της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και έξι ανήλικοι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε σε σπίτι Τούρκων

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι των Τούρκων βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών - Συνολικά, προσήχθησαν τέσσερα άτομα

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ, έδωσε για ένα χρόνο σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας

Ελλάδα Χτες
Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και ζούσε στη Μεσσηνία – Πώς περιέγραφε η ίδια τη μάχη της με την ασθένεια - Η συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα και η αγάπη της για την Ελλάδα

Ο Σπανούλης ήταν μόνος του στη συνέντευξη Τύπου της Μονακο: «Καλησπέρα στον κανέναν», δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Έλληνας τεχνικός το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου μετά το Μονακό – Μπάγερν

Σεισμός 2 Ρίχτερ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελλάδα Χτες
O σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική

Έξαρση ιώσεων στις γιορτές με ιδιαίτερα μεταδοτική υποπαραλλαγή της γρίπης Α

Ελλάδα Χτες
Ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο - Τα μέτρα προστασίας

Χανιά: Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου ‑ «Πήγαινε σε ένα καφέ για διάβασμα»

Ελλάδα Χτες
Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου αγνοουμένου γιατρού