Αστυνομικοί Κύπρος: «Είναι ανθρωποφαγία όλο αυτό» λέει ο Σύνδεσμος ‑ Εκτός υπηρεσίας ο ένας ένστολος
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ροζ σκάνδαλο που έχει γίνει πρώτο θέμα στην Μεγαλόνησο
Δημοσίευση 18/6/2025 | 16:14

Την έντονη αντίθεσή του στο κύμα ισοπέδωσης και κοινωνικής ανθρωποφαγίας που προκλήθηκε έπειτα από τη διαρροή βίντεο με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς σε ερωτική πράξη εν ώρα υπηρεσίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κλάδου Ισότητας του Αστυνομικού Σώματος, Νίκος Λοϊζίδης.
Ο κ. Λοϊζίδης τόνισε ότι η αναπαραγωγή και διακίνηση του επίμαχου βίντεο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι παράνομη και καταδικαστέα. «Οι δύο από τους 5.500 αστυνομικούς δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα και την προσπάθεια των μελών της Ελληνικής Αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη συγκυρία, η ισοπέδωση και η ανθρωποφαγία είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε, όπως και κάθε εξευτελιστική επίθεση προς τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ευθύνες που προκύπτουν από το περιστατικό ερευνώνται ήδη, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών. «Η Αστυνομία, για ακόμη μία φορά, προχώρησε άμεσα σε αποφάσεις και ενέργειες, εφαρμόζοντας διαθεσιμότητες χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της», ανέφερε, κάνοντας σαφές ότι η Υπηρεσία δεν συγκαλύπτει αλλά αντιμετωπίζει με θεσμική συνέπεια κάθε περιστατικό που πλήττει την εικόνα της.
Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες έρευνες για τη διαλεύκανση τυχόν ποινικών και πειθαρχικών παραβάσεων που συνδέονται με την υπόθεση.
«Καταδικαστέο όλο αυτό αλλά έχουμε 5.500 αστυνομικούς»
Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Αστυνομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία και είναι καταδικαστέες αυτές οι συμπεριφορές», με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνονται δύο αστυνομικοί να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις εν ώρα καθήκοντος μέσα σε περιπολικό.
Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας εκφράζει ωστόσο ανησυχία για το κύμα απαξίωσης που καταγράφεται για ολόκληρο το Σώμα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δίκαιο ένα μεμονωμένο περιστατικό να «χρωματίζει» όλους τους αστυνομικούς.
Αυτούσια η ανακοίνωση
«Ως Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια για το πρόσφατο περιστατικό που έχει δημοσιοποιηθεί και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα ΜΚΔ και στην κοινωνία.
Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία και είναι καταδικαστέες. Από την πρώτη στιγμή, η ηγεσία της Δύναμης έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού, ώστε να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν. Η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι για εμάς πολύτιμη και δεν χωρούν εκπτώσεις σε θέματα ηθικής και επαγγελματισμού.
Παράλληλα, όμως, παρακολουθούμε με ανησυχία τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια συζήτηση έχει εκτραπεί σε ένα κύμα απαξίωσης για ολόκληρο το Σώμα και τους ανθρώπους του. Δεν είναι δίκαιο ένα μεμονωμένο περιστατικό να «χρωματίζει» όλους τους συναδέλφους μας, που καθημερινά δίνουν μάχη στο δρόμο με επαγγελματισμό και πολλές φορές με κίνδυνο για τη ζωή τους, για να νιώθει ο κόσμος ασφάλεια.
Στηρίζουμε τα μέλη μας, όπως και κάθε Αστυνομικό που τιμά τη στολή και την αποστολή του. Καλούμε την κοινωνία να δείξει ψυχραιμία και σεβασμό, αφήνοντας την υπόθεση να διερευνηθεί σωστά και δίκαια.
Δεν έχουμε ανάγκη από κανιβαλισμούς. Έχουμε ανάγκη από αλήθεια, δικαιοσύνη και ανθρώπινη κατανόηση».
*Με πληροφορίες από το philenews.com