E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διάγγελμα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί»

Πρόσθεσε ότι ο λαός δε θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» και την επίθεση στην επικράτειά του

Δημοσίευση 18/6/2025 | 13:36

Διάγγελμα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί»

Για ένα τεράστιο λάθος που διέπραξε το Ισραήλ κάνει λόγο ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην κρατική τηλεόραση, προειδοποιώντας, μάλιστα, πως θα τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Εν μέσω των δραματικών σκηνών που εκτυλίσσονται με τις επιθέσεις που εξαπολύουν εκατέρωθεν το Ισραήλ και το Ιράν και την επιθετική ρητορική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να πατήσει το κουμπί της εμπλοκής των ΗΠΑ, αλλά και το σαφές μήνυμα που έστειλε Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ πως η «μάχη ξεκινά», το διάγγελμα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η τελευταία εμφάνιση του Χαμενεΐ, όπως σημειώνει το Reuters, ήταν την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια, τον περσινό Οκτώβριο, έπειτα από πέντε χρόνια, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, έστειλε ένα αδιάλλακτο μήνυμα: «Το Ισραήλ δε θα κρατήσει για πολύ» είπε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του σε ένα τέμενος στην Τεχεράνη, κατά την προσευχή της Παρασκευής.

«Πρέπει να σταθούμε απέναντι στον εχθρό με ακλόνητη πίστη», τόνιζε ο 86χρονος – σήμερα – ηγέτης, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του στενού του συμμάχου Χασάν Νασράλα από ισραηλινά πλήγματα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Η απώλεια του Νασράλα αποτέλεσε προσωπικό πλήγμα για τον Χαμενεΐ – και η ισραηλινή εναέρια επίθεση κατά του Ιράν που ακολούθησε (την περασμένη Παρασκευή), ένα νέο στρατηγικό ταπεινωτικό ορόσημο. Η απάντηση της Τεχεράνης ήρθε με καταιγισμό πυραύλων και drones προς το Τελ Αβίβ, όμως οι επιθέσεις του Ισραήλ συνεχίζονται αμείωτες. Η ιρανική αεράμυνα αποδεικνύεται ανεπαρκής και το δίκτυο των ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που ο Χαμενεΐ οικοδομούσε επί δεκαετίες έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.

Ο ίδιος έχει πλέον λίγες καλές επιλογές – μια κατάσταση που αυτός ο προσεκτικός, ρεαλιστής, συντηρητικός και αδίστακτος επαναστάτης πάντα προσπαθούσε να αποφύγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

Ελλάδα 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά

Πέθανε η ηθοποιός, Ελπίδα Μαζαράκη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Ξεκινά το πρόγραμμα «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» για την ενίσχυση του τουρισμού – Πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους

Σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Διεθνής διαιτητής της UEFA κατηγορείται για σeξουαλική επίθεση σε ανήλικο

Κόσμος 28.04.2026
Διεθνής διαιτητής και αστυνομικές αρχές βρίσκονται στο επίκεντρο σοβαρής έρευνας μετά από καταγγελίες για σeξουαλική επίθεση σε έφηβο

Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη ‑ Στις 27 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος

Ελλάδα 28.04.2026
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου

Δίκη για τα Τέμπη: Μήνυση σε Κυρανάκη καταθέτει ο κατηγορούμενος Νικολάου

Ελλάδα 28.04.2026
Για τον πρώην επιθεωρητή του ΟΣΕ, το Ελληνικό Δημόσιο όπως και για τρεις ακόμη κατηγορούμενους έχει υποβάλλει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα