E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διάγγελμα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί»

Πρόσθεσε ότι ο λαός δε θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» και την επίθεση στην επικράτειά του

Δημοσίευση 18/6/2025 | 13:36

Διάγγελμα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί»

Για ένα τεράστιο λάθος που διέπραξε το Ισραήλ κάνει λόγο ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην κρατική τηλεόραση, προειδοποιώντας, μάλιστα, πως θα τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Εν μέσω των δραματικών σκηνών που εκτυλίσσονται με τις επιθέσεις που εξαπολύουν εκατέρωθεν το Ισραήλ και το Ιράν και την επιθετική ρητορική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να πατήσει το κουμπί της εμπλοκής των ΗΠΑ, αλλά και το σαφές μήνυμα που έστειλε Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ πως η «μάχη ξεκινά», το διάγγελμα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η τελευταία εμφάνιση του Χαμενεΐ, όπως σημειώνει το Reuters, ήταν την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια, τον περσινό Οκτώβριο, έπειτα από πέντε χρόνια, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, έστειλε ένα αδιάλλακτο μήνυμα: «Το Ισραήλ δε θα κρατήσει για πολύ» είπε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του σε ένα τέμενος στην Τεχεράνη, κατά την προσευχή της Παρασκευής.

«Πρέπει να σταθούμε απέναντι στον εχθρό με ακλόνητη πίστη», τόνιζε ο 86χρονος – σήμερα – ηγέτης, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του στενού του συμμάχου Χασάν Νασράλα από ισραηλινά πλήγματα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Η απώλεια του Νασράλα αποτέλεσε προσωπικό πλήγμα για τον Χαμενεΐ – και η ισραηλινή εναέρια επίθεση κατά του Ιράν που ακολούθησε (την περασμένη Παρασκευή), ένα νέο στρατηγικό ταπεινωτικό ορόσημο. Η απάντηση της Τεχεράνης ήρθε με καταιγισμό πυραύλων και drones προς το Τελ Αβίβ, όμως οι επιθέσεις του Ισραήλ συνεχίζονται αμείωτες. Η ιρανική αεράμυνα αποδεικνύεται ανεπαρκής και το δίκτυο των ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που ο Χαμενεΐ οικοδομούσε επί δεκαετίες έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.

Ο ίδιος έχει πλέον λίγες καλές επιλογές – μια κατάσταση που αυτός ο προσεκτικός, ρεαλιστής, συντηρητικός και αδίστακτος επαναστάτης πάντα προσπαθούσε να αποφύγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος