E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό 14χρονο παιδί ‑ 69 πολίτες τραυματίστηκαν

Συγκλονιστικές εικόνες από την Τουρκία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2025 | 08:17

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό 14χρονο παιδί ‑ 69 πολίτες τραυματίστηκαν
pexels

Ένα 14χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και 69 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της περιοχής Μαρμαράς και έγινε αισθητός και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya, σε ανακοίνωσή του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τον σεισμό, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν υπήρξαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια, ενώ έκανε γνωστό πως ένα 14χρονο κορίτσι, η Afranur Gunlu, έχασε τη ζωή της από κρίση πανικού.

Σεισμός στην Τουρκία: Πηδούσαν στο κενό από πανικό

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Μούγλα, στη Μαρμαρίς. Όσον αφορά τον σεισμό που έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας συνεχίζουν τις σαρώσεις πεδίου υπό τον συντονισμό του Κυβερνήτη μας. Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, δεν υπάρχουν καταστροφές σε κτίρια σε όλη την πόλη».

Κατά τη διάρκεια του σεισμού, η 14χρονη Αφρανούρ Γκιουνλού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω κρίσης πανικού, αλλά δυστυχώς έχασε τη ζωή της παρά τις παρεμβάσεις.

Στη Μούγλα και τις επαρχίες της, 14 από τους 69 πολίτες που πήδηξαν από ύψος λόγω πανικού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Οκτώ άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Οι εξετάσεις και οι θεραπείες 46 πολιτών συνεχίζονται στα επείγοντα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Murat Kurum, σε ανακοίνωση που έκανε μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αρνητική εξέλιξη, ωστόσο οι ομάδες έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες και ελέγχους.

Ο Kurum δήλωσε:

«Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά σε όλους τους συμπολίτες μας λόγω του σεισμού μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Μεσογείου και έγινε αισθητός, κυρίως στη Μούγλα αλλά και σε γύρω επαρχίες. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αρνητική κατάσταση, ωστόσο οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από κάθε είδους καταστροφή.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Ελλάδα 20.07.2025
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Ένα βήμα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Ελλάδα 20.07.2025
Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι «με την αποφασιστικότητα 51 χρόνων, θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση της ειρήνης και της ελευθερίας»

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Κόσμος 20.07.2025
Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Αθλητικά Νέα 20.07.2025
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Κόσμος 20.07.2025
Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει εθνική προτεραιότητα ‑ Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ελλάδα 20.07.2025
«Η επίλυση του Κυπριακού, η επανένωση της Μεγαλονήσου και η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»

Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας – Ήταν 20 χρόνια σε κώμα

Κόσμος 20.07.2025
Την τραγική είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε πατέρας του

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Εξαήμερος καύσωνας με 43άρια

Καιρός 20.07.2025
Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η δυσκολότερη μέρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ‑ «Είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση» ‑ Τα αδικήματα για Βορίδη, Αυγενάκη

Ελλάδα Χτες
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν καταλήξει ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση από στελέχη και υψηλόβαθμα, και κατώτερα σε όλες τις θέσεις-κλειδιά, από το Υπουργείο έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες

Πλεύρης: Έγκλειστοι θα κρατηθούν οι 174 μετανάστες που εισήλθαν από τη Λιβύη

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη νότια Κρήτη – Θα κρατηθούν έγκλειστοι έως την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης