E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πανελλαδικές: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις

Τι ανακοίνωσε η υπουργός

Δημοσίευση 31/5/2025 | 10:18

Πανελλαδικές: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις

Το χρονοδιάγραμμα μετά το τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Σοφία Σαχαράκη, που εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαδικασία.

  «Ξεκινήσαμε καλά» είπε στο ERTnews, προσθέτοντας ότι το χθεσινό θέμα της νεοελληνικής γλώσσας για τη δημιουργικότητα ήταν ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά και ξεκίνησε έναν διάλογο.

Η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι τα παιδιά θα λάβουν τις βαθμολογίες τους προς το τέλος Ιουνίου, δηλαδή λίγο μετά το τέλος των ειδικών μαθημάτων. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά. Οι βάσεις θα βγουν τις τελευταίες 5 ημέρες του Ιουλίου.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι υποψήφιοι να γνωρίζουν έγκαιρα σε ποιες σχολές θα φοιτήσουν, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό της οικογένειας στην περίπτωση που το παιδί θα φοιτήσει μακριά, ενώ θα περιορίσει τις ημέρες αγωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Ζαχαράκη έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για τα παιδιά, λέγοντας ότι «ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος. Ο δρόμος αυτός έχει πάρα πάρα πάρα πολλές διαδρομές που μπορεί να επιλέξεις».

Για το ψηφιακό φροντιστήριο


Αναφερόμενη στο ψηφιακό φροντιστήριο, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «πήγε πολύ καλά για πρώτη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύ καλή προσπάθεια από τον προκάτοχο τον Κυριάκο Πιερρακάκη με πολύ καλούς καθηγητές του δημόσιου σχολείου, οι οποίοι κάθε μέρα αναρτούν καινούργιο υλικό».

Το ψηφιακό φροντιστήριο θα συνεχίσει και του χρόνου, ενώ καινούρια μαθήματα θα υπάρξουν από την 5η Δημοτικού μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου, που θα είναι ασύγχρονα. Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα παραδίδονται και ζωντανά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τους περίπου 100.000 υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες, έχουν μπει πάνω από 45.000 χρήστες.

Για τη σύνδεση σπουδών και αγοράς εργασίας


Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μια αύξηση παιδιών που πηγαίνουν στο Επαγγελματικό Λύκειο και στη συνέχεια συνεχίζουν στα ΣΑΕΚ. Σύντομα θα υπάρξει νομοθέτηση και για επαγγελματικές ακαδημίες. Η ίδια έδωσε και ένα παράδειγμα για το πώς θα λειτουργούν: «Έρχεται μια ιδιωτική επιχείρηση σε μια περιοχή που μπορεί να έχει οίνο ή είναι ο τουρισμό και κάνει μαζί με συνεργασία με ένα υπάρχον ΙΕΚ, ένα παράρτημα το οποίο έρχεται, συνδέεται ο ιδιωτικός με το δημόσιο τομέα και μπορεί να έχεις παιδιά τα οποία θα σπουδάσουν για δύο χρόνια, θα έχουν δυνατότητα για πρακτική και θα προσληφθούν αμέσως».

Έμφαση υπάρχει και στη συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων, των Επιμελητηρίων, των δήμων και των διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που θα βλέπουν ποια ειδικότητα πρέπει να ιδρύεται και που πρέπει να ιδρύεται μια ειδικότητα.

«Αυτό όμως δεν σταματάει και το τελευταίο που έχω να πω είναι η καινούργια προσέγγιση που θα έχουμε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Θα κάνουμε ένα ειδικό πρόγραμμα ερωτήσεων και κατεύθυνσης στα παιδιά, στην τρίτη Γυμνασίου έτσι ώστε να μπορούμε μαζί με τον ΕΟΠΠΕΠ – που είναι και ο αρμόδιος οργανισμός – να έχουμε κάτι πιο στοχευμένο για τις ανάγκες των παιδιών», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ξαφνικά πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο: Βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριό του στην Κρήτη

Αθλητικά Νέα 11.02.2026
Ο πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο και γυμναστής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την αδελφή του

Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Πολιτική 11.02.2026
Ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την Επιτροπή του κόμματος

Συμπλοκή οπαδών στην Πανεπιστημιούπολη: Δύο ελαφρά τραυματίες, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια ρόπαλα

Ελλάδα 11.02.2026
Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης - Ο ένας από τους τραυματίες βρέθηκε κοντά στη Θεολογική σχολή

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Χαμός στην εθνική οδό με μεθυσμένο οδηγό: Οδηγούσε για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα μέχρι που συγκρούστηκε με νταλίκα

Ελλάδα 11.02.2026
Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 35χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή και σκότωσε την οικογένεια του

Κόσμος 11.02.2026
Ο Ρετζέπ Τσενγκίζ βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από φυλακή όπου εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για απάτη και ένοπλες απειλές

Μακελειό σε σχολείο στον Καναδά με δέκα νεκρούς

Κόσμος 11.02.2026
Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση