E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό του Αμβούργου – 17 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάσταση

Συναγερμός στην πλατφόρμα 13/14 με τρεις σε κρίσιμη κατάσταση – Συνελήφθη μια γυναίκα ως ύποπτη

Δημοσίευση 23/5/2025 | 20:40

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό του Αμβούργου – 17 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάσταση

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στον σταθμό του Αμβούργου όπου 17 άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι από 39χρονη γυναίκα, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου, με 17 τραυματίες και μία γυναίκα να συλλαμβάνεται επί τόπου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν σοβαρότερα ή ελαφρύτερα τραύματα.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) στην αποβάθρα 13/14. Η δράστιδα, 39 ετών, φέρεται να επιτέθηκε τυχαία σε επιβάτες, χωρίς να υπάρχει κάποια σαφής στόχευση. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές πανικού, με τον κόσμο να τρέχει ουρλιάζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πανικός και κινητοποίηση των Αρχών

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενώ ομάδα κρίσης του Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκε για να υποστηρίξει τους συγγενείς των τραυματιών. Η κυκλοφορία των τρένων στις γραμμές 13/14 ανεστάλη, ενώ οι υπόλοιπες γραμμές λειτουργούν κανονικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα της γυναίκας ή το πιθανό της κίνητρο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών με μαχαίρι που έχουν προκαλέσει ανησυχία στη γερμανική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

Ο σταθμός του Αμβούργου είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους στη χώρα, με περισσότερους από 500.000 επιβάτες καθημερινά, και η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μαζικά θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αλλάζει από σήμερα 21 Ιουλίου για τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα

Ελλάδα 21.07.2025
Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κίνηση στους δρόμους: Μέχρι και 30 λεπτά οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό ‑ Μεγάλο μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Λεωφ. Αθηνών

Ελλάδα 21.07.2025
Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας για ακόμα ένα πρωί.

Παλαιό Φάληρο: Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ΙΧ στρίβει πάνω σε μοτοσικλετιστή

Ελλάδα 21.07.2025
Η οδηγός ενός ΙΧ στρίβει δεξιά, με αποτέλεσμα να τον εγκλωβίσει και τελικά να τον ρίξει στο οδόστρωμα.

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά της Microsoft ‑ Η προειδοποίηση στις εταιρείες

Κόσμος 21.07.2025
Η Microsoft «έτρεξε» επείγουσες ενημερώσεις για 130 προβλήματα, καθώς εντοπίστηκαν κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας στο λογισμικό της

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Οικονομία 21.07.2025
Τα SOS των φορολογικών δηλώσεων

Με 40άρια ξεκινά σήμερα ο εξαήμερος καύσωνας ‑ Πότε κορυφώνεται το φαινόμενο

Καιρός 21.07.2025
Όλη την εβδομάδα θα μας ταλαιπωρήσει η «εισβολή» των θερμών μαζών από την Αφρική στην Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Ο δράστης εξαφάνισε το κινητό – Η 43χρονη εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα

Ελλάδα 21.07.2025
Το «κατώφλι» της ανακρίτριας θα περάσουν το πρωί της Δευτέρας (21/07/2025) οι πέντε κατηγορούμενοι

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει