E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Αυτά είναι τα προσωρινά αποτελέσματα ‑ Πού θα τα δείτε

Το πρόγραμμα ξεκινά την 1.6.2025, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, έως την 31.5.2026 - Αφορά σε 25.000 επιταγές

Δημοσίευση 22/5/2025 | 20:14

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Αυτά είναι τα προσωρινά αποτελέσματα ‑ Πού θα τα δείτε

Στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ αναρτήθηκαν πριν από λίγο οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) 2025-2026 της ΔΥΠΑ.

Δείτε τα αποτελέσματα

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των προσωρινών αυτών αποτελεσμάτων, αύριο Παρασκευή, 23.5.2025, από τις 08:00 έως τις 23:59 αποκλειστικά μέσω gov.gr εδώ.

Οι προϋποθέσεις για ένσταση

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (πχ εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ.) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Η επισύναψη δικαιολογητικών απαιτείται σε κάθε περίπτωση.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται στη δημόσια πρόσκληση, την οποία πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών. Υπενθυμίζεται ότι οι ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, δεν εξετάζονται.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα ξεκινάει φέτος την 1.6.2025, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και θα υλοποιηθεί έως την 31.5.2026. Αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ-πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Η επιταγή, με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι / ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Οι διανυκτερεύσεις ανά περιοχή

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Ρόδο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2025 έως 14.1.2026) και του Πάσχα (από 3.4.2026 έως 19.4.2026). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο 32χρονος που συνελήφθη για τις επιθέσεις στο Αιγάλεω είναι ο εμπρηστής του Υμηττού

Ελλάδα 16.09.2025
Μπροστά σε μία έκπληξη έφτασαν οι αστυνομικές αρχές

Τα 49 δευτερόλεπτα του τρόμου: Το βίντεο με την αρκούδα που τράβηξε ο ορειβάτης στη Δράμα πριν σκοτωθεί στη χαράδρα

Ελλάδα 16.09.2025
Η εμφάνιση και η επίθεση της αρκούδας πριν πέσει από τη χαράδρα

Ιδρύεται Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών ‑ Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπρόεδρο της BlackRock

Οικονομία 16.09.2025
Κατά τη διάρκεια του Athens International Investors Summit, που διοργανώνεται από το Υπερταμείο και τη BlackRock, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Καινοτομίας & Υποδομών

Επίθεση του Ισραήλ και στην Υεμένη

Κόσμος 16.09.2025
Ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι Χοντέιντα - Βίντεο

Marian Izaguirre: Η 23χρονη influencer βρέθηκε νεκρή

Κόσμος 16.09.2025
H αινιγματική τελευταία ανάρτηση στο TikTok

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε ηλικία 89 ετών

Κόσμος 16.09.2025
Η 7η τέχνη θρηνεί την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους σταρ, του σπουδαίου ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Πρωταθλητές οι Έλληνες στη δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα

Πολιτική 16.09.2025
Έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης: Ποιος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Όρκες βυθίζουν τουριστικό σκάφος στην Πορτογαλία

Κόσμος 16.09.2025
Δείτε το τρομακτικό συμβάν

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Ελλάδα 16.09.2025
Το βίντεο δείχνει τον κατάδικο να είναι γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού, με έναν εκ των συγκρατουμένων του που κατονομάστηκε ως βιαστής, να του κρατά το κεφάλι και να τον υποχρεώνει σε στοματικό σeξ