E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό στη μέση της άνοιξης – Πού θα βρέξει και πού αναμένονται καταιγίδες

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ

Δημοσίευση 12/5/2025 | 07:00

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό στη μέση της άνοιξης – Πού θα βρέξει και πού αναμένονται καταιγίδες

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το απόγευμα πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Σποράδες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι νεφώσεις στη Θεσσαλία θα αυξηθούν εκ νέου από τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 και στις Σποράδες από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το απόγευμα πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου βαθμιαία στα δυτικά της θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 και στην Κρήτη τοπικά έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην περιοχή του Καστελόριζου έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Άστατος καιρός με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στη νότια νησιωτική χώρα και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και κατά τόπους στα δυτικά και τη νότια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική Χτες
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί

Οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι ήταν σκουρόχρωμοι με γαλάζια μάτια αποκάλυψε αναβίωση κρανίου ηλικίας 10.500 ετών

Tech + Science Χτες
Ανήκε σε γυναίκα που πέθανε σε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών

Το Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία Χτες
Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Κόσμος Χτες
Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ ‑ Ποιος ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς