E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης ‑ Τι συνέβη

Η επιστολή παραίτησης του δημάρχου νότιας Κέρκυρας

Δημοσίευση 10/5/2025 | 12:17

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης ‑ Τι συνέβη

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης υπέβαλλε την παραίτηση του στον αρμόδιο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στις 28 Απριλίου με επιστολή του προς τους δημότες του είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του να παραδώσει το αξίωμα του, με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή του.

Η επιστολή παραίτησης του δημάρχου νότιας Κέρκυρας αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Με την καρδιά γεμάτη συναισθήματα και ύστερα από βαθιά και ώριμη σκέψη, υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημάρχου Νοτίου Κέρκυρας, την οποία γνωστοποίησα στον αρμόδιο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Η απόφασή μου δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Αντιθέτως, αποτελεί προϊόν ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και στο καθήκον που ανέλαβα. Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, προσπάθησα να υπηρετήσω τον Δήμο μας με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία μας — και ιδίως το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας.

Παρά τις προσπάθειες, τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις, συναντήσαμε καθυστερήσεις και εμπόδια που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τρανή απόδειξη την άρνηση του Υπουργού Περιβάλλοντος να δεχτεί τον Δήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του Δήμου που σχετίζονται με τη λειψυδρία. Επίσης, οι συνεργασίες που περιμέναμε σε τοπικό επίπεδο δεν είχαν την ανάλογη ανταπόκριση, γεγονός που κατέστησε ακόμη δυσκολότερη την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων για τη βοήθειά τους, την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα για τις ξεκάθαρες και άμεσες τοποθετήσεις τους απέναντι σε προσπάθειες παραγόντων να παρουσιάσουν την ύπαρξη διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι καμία εκταμίευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας, τόσο στους Δήμους όσο και στις ΔΕΥΑ. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), απαιτείται πρώτα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους απαραίτητους πόρους.

Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας για την εμπιστοσύνη, την υπομονή, την εντιμότητα και τη στήριξή τους. Ήταν τιμή μου να είμαι Δήμαρχος αυτού του τόπου. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Δήμο, τους αιρετούς και τους υπαλλήλους για την καθημερινή τους συμβολή και προσφορά.

Αποχωρώ με την πεποίθηση ότι έπραξα το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορούσα. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίσω να είμαι παρών, ως ενεργός πολίτης, δίπλα στην κοινωνία που αγαπώ και υπηρετώ.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Χειμαριώτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος Χτες
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα Χτες
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος Χτες
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Χτες
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα Χτες
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου