E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης ‑ Τι συνέβη

Η επιστολή παραίτησης του δημάρχου νότιας Κέρκυρας

Δημοσίευση 10/5/2025 | 12:17

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης ‑ Τι συνέβη

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης υπέβαλλε την παραίτηση του στον αρμόδιο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στις 28 Απριλίου με επιστολή του προς τους δημότες του είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του να παραδώσει το αξίωμα του, με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή του.

Η επιστολή παραίτησης του δημάρχου νότιας Κέρκυρας αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Με την καρδιά γεμάτη συναισθήματα και ύστερα από βαθιά και ώριμη σκέψη, υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημάρχου Νοτίου Κέρκυρας, την οποία γνωστοποίησα στον αρμόδιο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Η απόφασή μου δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Αντιθέτως, αποτελεί προϊόν ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και στο καθήκον που ανέλαβα. Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, προσπάθησα να υπηρετήσω τον Δήμο μας με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία μας — και ιδίως το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας.

Παρά τις προσπάθειες, τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις, συναντήσαμε καθυστερήσεις και εμπόδια που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τρανή απόδειξη την άρνηση του Υπουργού Περιβάλλοντος να δεχτεί τον Δήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του Δήμου που σχετίζονται με τη λειψυδρία. Επίσης, οι συνεργασίες που περιμέναμε σε τοπικό επίπεδο δεν είχαν την ανάλογη ανταπόκριση, γεγονός που κατέστησε ακόμη δυσκολότερη την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων για τη βοήθειά τους, την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα για τις ξεκάθαρες και άμεσες τοποθετήσεις τους απέναντι σε προσπάθειες παραγόντων να παρουσιάσουν την ύπαρξη διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι καμία εκταμίευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας, τόσο στους Δήμους όσο και στις ΔΕΥΑ. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), απαιτείται πρώτα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους απαραίτητους πόρους.

Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας για την εμπιστοσύνη, την υπομονή, την εντιμότητα και τη στήριξή τους. Ήταν τιμή μου να είμαι Δήμαρχος αυτού του τόπου. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Δήμο, τους αιρετούς και τους υπαλλήλους για την καθημερινή τους συμβολή και προσφορά.

Αποχωρώ με την πεποίθηση ότι έπραξα το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορούσα. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίσω να είμαι παρών, ως ενεργός πολίτης, δίπλα στην κοινωνία που αγαπώ και υπηρετώ.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Χειμαριώτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Κόσμος 04.02.2026
Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Ελλάδα 04.02.2026
Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Ελλάδα 04.02.2026
Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Συνήγορος του Πολίτη για την υπόθεση Λόρα – «Ρεπορτάζ καναλιών θίγουν την αξιοπρέπεια παιδιών»

Ελλάδα 04.02.2026
Προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πρακτικών

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 04.02.2026
Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες