E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

36άρια έδειξε το θερμόμετρο την Παρασκευή: Μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Οι βοριάδες διώχνουν την αφρικανική σκόνη

Δημοσίευση 9/5/2025 | 19:44

36άρια έδειξε το θερμόμετρο την Παρασκευή: Μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν για μία ακόμη ημέρα στην Κρήτη την Παρασκευή (9/5). Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στα Μάλια Ηρακλείου (36.1°C) και ακολούθησαν τα Φαλάσαρνα Χανίων, το Σίσι Λασιθίου, οι Άγιοι Πάντες Χανίων και το Ηράκλειο/ΕΛΜΕΠΑ (35.8°C).

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα. Όπως προκύπτει από τις υπόλοιπες πληροφορίες που παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25°C σε 356 από τους 534 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~67%), τους 30°C σε 82 σταθμούς (ποσοστό ~15%) ενώ οι 35°C ξεπεράστηκαν σε 6 σταθμούς.

Ωστόσο αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα, καθώς από το Σάββατο οπότε και αναμένεται ένα κύμα αστάθειας, το οποίο συνοδεύεται από πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικότερα τμήματα να είναι ισχυρά. Στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και μόνο στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και στη Κρήτη τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικότερα τμήματα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 με 23 και στη Θράκη έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην αρχή της ημέρας και εκ νέου το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεξικό: Ανοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η τρύπα στη μέση του δρόμου «ρούφηξε» το φορτηγό

Σοκ στην Εύβοια: 60χρονος χαράκωσε τη σύζυγό του στο πρόσωπο ‑ Τη βρήκαν αιμόφυρτη οι αστυνομικοί

Ελλάδα Χτες
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Εύβοια το απόγευμα της Κυριακής (14/9)

Ρόδος: Ελεύθερη αφέθηκε η influencer ‑ «Έπαιρνα ναρκωτικά για να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις»

Ελλάδα Χτες
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι γνωστή influencer, καθώς συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση «ροζ κοκαΐνης»

Καρυστιανού για την εισαγγελική πρόταση για τα Τέμπη: «Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ελλάδα Χτες
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απέστειλε την πρότασή του για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση των Τεμπών, με τη Μαρία Καρυστιανού να καταγγέλλει με ανάρτησή της την “ταχύτατη” διαδικασία

Τέμπη: Κατατέθηκε η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 36 κατηγορούμενων

Ελλάδα Χτες
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο 36 μη πολιτικά πρόσωπα και αυτό που μένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του προέδρου εφετών - Πιθανή η έναρξη της δίκης ακόμη και μέσα στο 2025

Κρήτη: Ημίγυμνος άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και προσπάθησε να διαρρήξει το παγκάρι

Ελλάδα Χτες
Μπορεί να μην κατάφερε να κλέψει χρήματα αλλά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία

«Μου έριξαν γροθιά στον λαιμό»: Ο οδηγός τρόλεϊ περιγράφει τον ξυλοδαρμό του στον Πειραιά

Ελλάδα Χτες
«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες γιατί είχα μια γιαγιά με ένα Πι»

Συνδεδεμένες με άγνωστα emails οι κάμερες στο σπίτι του Μαζωνάκη

Ελλάδα Χτες
«Θα προσφύγουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα»»

Ιταλία: Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανή επίθεση από τη Ρωσία, είπε ο υπουργός Αμυνας

Κόσμος Χτες
«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε η χώρα μας να είναι σε θέση να αμυνθεί, αν κάποιος αλλόφρονας αποφασίσει να μας επιτεθεί» είπε ο Γκουίντο Κροζέτο

Βίντεο: Ζευγάρι βουτάει σε κανάλι της Βενετίας, τρώει πρόστιμο και του απαγορεύεται η είσοδος για 48 ώρες

Κόσμος Χτες
Ο 35χρονος άνδρας και η 25χρονη Ρουμάνα σύντροφός του, που ζουν στη Βρετανία, βούτηξαν στο κανάλι και τους εντόπισαν οι γονδολιέρηδες οι οποίοι επικοινώνησαν με την αστυνομία

Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε σε 5χρονη σε παραλία του Μαρμαρά

Ελλάδα Χτες
Η σωτήρια επέμβαση της μητέρας