E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 9/5/2025 | 18:35

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Έξι χρόνια μετά την βάναυση κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Περιθώρι της Δράμας, η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν ιερέα να έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, για τον ρόλο που διαδραμάτισε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κίνησαν τα νήματα της μεγάλης έρευνας έχουν διαπιστώσει πως ο ιερέας γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα στο σπίτι της ηλικιωμένης στη Δράμα και φέρεται να λειτούργησε ως πληροφοριοδότης των δραστών.

«Ο ιερέας παρείχε πληροφορίες σε έναν εκ των κατηγορούμενων. Ο ιερέας γνώριζε καλά την πρώην σύζυγό, του γιου του θύματος. Η σχέση αυτή δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο ιερέας ήταν το πρόσωπο που πήρε τις πληροφορίες και τις μετέφερε», σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αποκάλυψε σήμερα (09.05.2025) το Live News.

Η άγρια ληστεία σημειώθηκε το 2019. Οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της γιαγιάς – η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2024- και την έδεσαν σε μία καρέκλα.

Οι δράστες έφυγαν με χρήματα και κοσμήματα που άρπαξαν από το σπίτι. Η ταυτοποίησή τους έγινε δυο χρόνια μετά.

Όταν η άτυχη γυναίκα μιλούσε στην κάμερα του Live News, δεν υπήρχαν ενδείξεις για εμπλοκή του ιερέα στην υπόθεση. Αυτές προέκυψαν στη συνέχεια όταν διαπιστώθηκε πως είχε μιλήσει σε ένα μέλος της σπείρας των δραστών για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Ήταν ο ιερέας πληροφοριοδότης των δραστών;

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ιερέας έμαθε για την περιουσιακή κατάσταση της ηλικιωμένης από την πρώην νύφη της, το διάστημα που ο γιος της, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Ο ιερέας κατόρθωσε να της αποσπάσει εν αγνοία της πληροφορίες για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού και μεγάλου αριθμού τιμαλφών, που διατηρούσε το θύμα στο σπίτι του. Ο ιερέας στη συνέχεια μετέφερε την πληροφορία σε έναν από τους δράστες», σύμφωνα με τη έρευνα.

Η γυναίκα που έδωσε τις πληροφορίες για την πρώην πεθερά της, περιέγραψε στους αστυνομικούς πότε και πώς είχε συναντήσει τον ιερέα.

«Τον ιερέα τον γνώρισα το 2014 σε κλινική της Θεσσαλονίκης όταν νοσηλευόταν ο ένας μου γιος με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ιερέας με στήριξε πολύ το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του γιου μου αλλά και μετά κατά την αποκατάσταση του. Η πρώτη επαφή και γνωριμία είχε γίνει όταν είχε φέρει τα λείψανα ενός Αγίου για να διαβάσει προσευχή στο γιο μου για να γίνει καλά», ανέφερε η νύφη του θύματος.

Θυμάται μάλιστα, πως είχε φιλοξενήσει τον ιερέα στο σπίτι της, λίγες μέρες πριν σημειωθεί η ληστεία.

«Δεν την έκανα εγώ»

«Το μόνο που θυμάμαι να σας αναφέρω είναι ότι την περίοδο που έγινε η ληστεία, ο Ιερέας βρισκόταν στην Δράμα και τον φιλοξενούσα στο σπίτι μου. Μάλιστα πρέπει να έφυγε μία μέρα πριν την ληστεία. Μετά από δύο μέρες που μιλήσαμε στο τηλέφωνο του ανέφερα για την ληστεία και μου είπε χαριτολογώντας ”δεν την έκανα εγώ”», πρόσθεσε η νύφη.

Πηγές από το περιβάλλον του ιερέα εικάζουν πως οι πληροφορίες δόθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συζήτησης και πως ο παπάς δεν γνώριζε πως απέναντί του είχε ένα μέλος οργανωμένης σπείρας κακοποιών.

Η πρώην νύφη της άτυχης γυναίκας τονίζει πως μίλησε στον ιερέα για την περιουσιακή κατάσταση της ηλικιωμένης, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συζήτησης.

«Η μακροχρόνια νοσηλεία στην κλινική και η αποκατάσταση του γιου μου απαιτούσε μεγάλες δαπάνες. Με τον ιερέα συζητούσαμε ώρες ατελείωτες για τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Δεν θυμάμαι αν ανέφερα μέσα στην δυσκολία μου για την οικονομική κατάσταση της πεθεράς μου», είπε η νύφη.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν αν ο ιερέας έδωσε σκόπιμα τις πληροφορίες, για να κερδίσει κάτι και ο ίδιος. Με το όλο θέμα να αναστατώνει εκ νέου το χωριό της Δράμας, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας που έζησε δραματικές στιγμές στα χέρια των ληστών.

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος των κατηγορούμενων, ανέφερε στο Live News ότι όσον αφορά το περιστατικό της ληστείας, που έγινε το 2019 και είναι το βασικό αδίκημα της υπόθεσης, σήμερα είναι στο στάδιο της ανάκρισης.

Όσον αφορά την στάση του ιερέα στην υπόθεση της ληστείας η δικηγόρος είπε πως «κανείς δεν έχει ομολογήσει ότι πήραν πληροφορίες από τον ιερέα, αυτά είναι συμπεράσματα της αστυνομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Oracle: Γιατί απέλυσε 21.000 εργαζομένους μέσα σε ένα χρόνο

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Oracle επιβεβαίωσε επίσημα τη μείωση 21.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα 12 μηνών, επικαλούμενη την υιοθέτηση τεχνολογιών

Ποιες είναι οι Ρωσίδες που κατονόμασε ο Μπιλ Γκέιτς και τι αποκάλυψε για τον Επστάιν

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Αποκαλυπτικό πρακτικό κατάθεσης στο Κογκρέσο φέρνει στο φως ισχυρισμούς για απόπειρα εκβιασμού του ιδρυτή της Microsoft με όπλο τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ποια ήταν η 36χρονη γιατρός που έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα στη Μυτιλήνη και τι αποκαλύπτουν οι συνάδελφοί της

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η νεαρή γιατρός του ΕΚΑΒ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μέσα σε πέντε μέρες έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδής προς την Αθήνα.

Ευθανασία σε παιδί για πρώτη φορά στην Ολλανδία ‑ τι αποκάλυψε η υπουργός Υγείας

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Εισαγγελία της Ολλανδίας θα κρίνει αν ο γιατρός που εφάρμοσε τη διαδικασία ενήργησε εντός του νομικού πλαισίου που ισχύει από το 2024.

Από το 2017 δρούσε το κύκλωμα ρευματοκλοπών: Και γνωστές επιχειρήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις - Τι είπε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας

Αστεροειδής περνάει ξυστά από τη Γη το Σάββατο: Πόσο μεγάλος είναι και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σύγκρουσης από το πέρασμα του ουράνιου σώματος το Σάββατο.

«Με χτύπησε, προσπάθησα να αμυνθώ» υποστηρίζει η 29χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Όπως τόνισε η συνήγορός της, λίγες ημέρες νωρίτερα ο σύντροφός της επιχείρησε να την πνίξει και σώθηκε την τελευταία στιγμή

Σταματάει από την Εθνική Ελλάδος ο Κωνσταντέλιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξήγησε πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με αγωνιστικούς λόγους αλλά σε προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ουκρανίας – Πολωνίας: Ακύρωσε ταξίδι στη χώρα ο Ζελένσκι

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η κυβέρνηση της Πολωνίας αρνείται τη διαμεσολάβηση προκειμένου να εκτονωθεί η διπλωματική κρίση με την Ουκρανία

Πακιστάν: Διασώθηκε Γαλλίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη για 12 χρόνια από τον σύζυγό της

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η 54χρονη κατήγγειλε στις αρχές ότι ο σύζυγός της είχε «φυλακίσει» εκείνη και τα παιδιά της, από τότε που μετακόμισαν στο Πακιστάν από την Αυστραλία το 2014

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας - Σε απομόνωση ο γιατρός, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η αστυνομία τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου για να λάβει θεραπεία