E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 9/5/2025 | 18:35

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Έξι χρόνια μετά την βάναυση κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Περιθώρι της Δράμας, η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν ιερέα να έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, για τον ρόλο που διαδραμάτισε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κίνησαν τα νήματα της μεγάλης έρευνας έχουν διαπιστώσει πως ο ιερέας γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα στο σπίτι της ηλικιωμένης στη Δράμα και φέρεται να λειτούργησε ως πληροφοριοδότης των δραστών.

«Ο ιερέας παρείχε πληροφορίες σε έναν εκ των κατηγορούμενων. Ο ιερέας γνώριζε καλά την πρώην σύζυγό, του γιου του θύματος. Η σχέση αυτή δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο ιερέας ήταν το πρόσωπο που πήρε τις πληροφορίες και τις μετέφερε», σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αποκάλυψε σήμερα (09.05.2025) το Live News.

Η άγρια ληστεία σημειώθηκε το 2019. Οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της γιαγιάς – η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2024- και την έδεσαν σε μία καρέκλα.

Οι δράστες έφυγαν με χρήματα και κοσμήματα που άρπαξαν από το σπίτι. Η ταυτοποίησή τους έγινε δυο χρόνια μετά.

Όταν η άτυχη γυναίκα μιλούσε στην κάμερα του Live News, δεν υπήρχαν ενδείξεις για εμπλοκή του ιερέα στην υπόθεση. Αυτές προέκυψαν στη συνέχεια όταν διαπιστώθηκε πως είχε μιλήσει σε ένα μέλος της σπείρας των δραστών για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Ήταν ο ιερέας πληροφοριοδότης των δραστών;

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ιερέας έμαθε για την περιουσιακή κατάσταση της ηλικιωμένης από την πρώην νύφη της, το διάστημα που ο γιος της, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Ο ιερέας κατόρθωσε να της αποσπάσει εν αγνοία της πληροφορίες για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού και μεγάλου αριθμού τιμαλφών, που διατηρούσε το θύμα στο σπίτι του. Ο ιερέας στη συνέχεια μετέφερε την πληροφορία σε έναν από τους δράστες», σύμφωνα με τη έρευνα.

Η γυναίκα που έδωσε τις πληροφορίες για την πρώην πεθερά της, περιέγραψε στους αστυνομικούς πότε και πώς είχε συναντήσει τον ιερέα.

«Τον ιερέα τον γνώρισα το 2014 σε κλινική της Θεσσαλονίκης όταν νοσηλευόταν ο ένας μου γιος με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ιερέας με στήριξε πολύ το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του γιου μου αλλά και μετά κατά την αποκατάσταση του. Η πρώτη επαφή και γνωριμία είχε γίνει όταν είχε φέρει τα λείψανα ενός Αγίου για να διαβάσει προσευχή στο γιο μου για να γίνει καλά», ανέφερε η νύφη του θύματος.

Θυμάται μάλιστα, πως είχε φιλοξενήσει τον ιερέα στο σπίτι της, λίγες μέρες πριν σημειωθεί η ληστεία.

«Δεν την έκανα εγώ»

«Το μόνο που θυμάμαι να σας αναφέρω είναι ότι την περίοδο που έγινε η ληστεία, ο Ιερέας βρισκόταν στην Δράμα και τον φιλοξενούσα στο σπίτι μου. Μάλιστα πρέπει να έφυγε μία μέρα πριν την ληστεία. Μετά από δύο μέρες που μιλήσαμε στο τηλέφωνο του ανέφερα για την ληστεία και μου είπε χαριτολογώντας ”δεν την έκανα εγώ”», πρόσθεσε η νύφη.

Πηγές από το περιβάλλον του ιερέα εικάζουν πως οι πληροφορίες δόθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συζήτησης και πως ο παπάς δεν γνώριζε πως απέναντί του είχε ένα μέλος οργανωμένης σπείρας κακοποιών.

Η πρώην νύφη της άτυχης γυναίκας τονίζει πως μίλησε στον ιερέα για την περιουσιακή κατάσταση της ηλικιωμένης, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συζήτησης.

«Η μακροχρόνια νοσηλεία στην κλινική και η αποκατάσταση του γιου μου απαιτούσε μεγάλες δαπάνες. Με τον ιερέα συζητούσαμε ώρες ατελείωτες για τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Δεν θυμάμαι αν ανέφερα μέσα στην δυσκολία μου για την οικονομική κατάσταση της πεθεράς μου», είπε η νύφη.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν αν ο ιερέας έδωσε σκόπιμα τις πληροφορίες, για να κερδίσει κάτι και ο ίδιος. Με το όλο θέμα να αναστατώνει εκ νέου το χωριό της Δράμας, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας που έζησε δραματικές στιγμές στα χέρια των ληστών.

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος των κατηγορούμενων, ανέφερε στο Live News ότι όσον αφορά το περιστατικό της ληστείας, που έγινε το 2019 και είναι το βασικό αδίκημα της υπόθεσης, σήμερα είναι στο στάδιο της ανάκρισης.

Όσον αφορά την στάση του ιερέα στην υπόθεση της ληστείας η δικηγόρος είπε πως «κανείς δεν έχει ομολογήσει ότι πήραν πληροφορίες από τον ιερέα, αυτά είναι συμπεράσματα της αστυνομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις

Δραπέτης από την Τουρκία και κατηγορούμενος για κακοποίηση της κόρης του ο μακελάρης του Στάντε

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο 45χρονος Τούρκος πυροβόλησε και σκότωσε 6 υπαλλήλους της πρόνοιας σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας - Ο άνδρας έχει προφυλακιστεί, ενώ στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες τουρκικές

Τραμπ: Το πόρισμα για την απόπειρα δολοφονίας ‑ Είδαν τον δράστη με τουφέκι 2 λεπτά πριν πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι εκθέσεις των αρχών καταδεικνύουν τρομακτικές αστοχίες των Μυστικών Υπηρεσιών

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»