E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 9/5/2025 | 18:35

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Έξι χρόνια μετά την βάναυση κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Περιθώρι της Δράμας, η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν ιερέα να έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, για τον ρόλο που διαδραμάτισε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κίνησαν τα νήματα της μεγάλης έρευνας έχουν διαπιστώσει πως ο ιερέας γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα στο σπίτι της ηλικιωμένης στη Δράμα και φέρεται να λειτούργησε ως πληροφοριοδότης των δραστών.

«Ο ιερέας παρείχε πληροφορίες σε έναν εκ των κατηγορούμενων. Ο ιερέας γνώριζε καλά την πρώην σύζυγό, του γιου του θύματος. Η σχέση αυτή δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο ιερέας ήταν το πρόσωπο που πήρε τις πληροφορίες και τις μετέφερε», σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αποκάλυψε σήμερα (09.05.2025) το Live News.

Η άγρια ληστεία σημειώθηκε το 2019. Οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της γιαγιάς – η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2024- και την έδεσαν σε μία καρέκλα.

Οι δράστες έφυγαν με χρήματα και κοσμήματα που άρπαξαν από το σπίτι. Η ταυτοποίησή τους έγινε δυο χρόνια μετά.

Όταν η άτυχη γυναίκα μιλούσε στην κάμερα του Live News, δεν υπήρχαν ενδείξεις για εμπλοκή του ιερέα στην υπόθεση. Αυτές προέκυψαν στη συνέχεια όταν διαπιστώθηκε πως είχε μιλήσει σε ένα μέλος της σπείρας των δραστών για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Ήταν ο ιερέας πληροφοριοδότης των δραστών;

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ιερέας έμαθε για την περιουσιακή κατάσταση της ηλικιωμένης από την πρώην νύφη της, το διάστημα που ο γιος της, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Ο ιερέας κατόρθωσε να της αποσπάσει εν αγνοία της πληροφορίες για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού και μεγάλου αριθμού τιμαλφών, που διατηρούσε το θύμα στο σπίτι του. Ο ιερέας στη συνέχεια μετέφερε την πληροφορία σε έναν από τους δράστες», σύμφωνα με τη έρευνα.

Η γυναίκα που έδωσε τις πληροφορίες για την πρώην πεθερά της, περιέγραψε στους αστυνομικούς πότε και πώς είχε συναντήσει τον ιερέα.

«Τον ιερέα τον γνώρισα το 2014 σε κλινική της Θεσσαλονίκης όταν νοσηλευόταν ο ένας μου γιος με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ιερέας με στήριξε πολύ το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του γιου μου αλλά και μετά κατά την αποκατάσταση του. Η πρώτη επαφή και γνωριμία είχε γίνει όταν είχε φέρει τα λείψανα ενός Αγίου για να διαβάσει προσευχή στο γιο μου για να γίνει καλά», ανέφερε η νύφη του θύματος.

Θυμάται μάλιστα, πως είχε φιλοξενήσει τον ιερέα στο σπίτι της, λίγες μέρες πριν σημειωθεί η ληστεία.

«Δεν την έκανα εγώ»

«Το μόνο που θυμάμαι να σας αναφέρω είναι ότι την περίοδο που έγινε η ληστεία, ο Ιερέας βρισκόταν στην Δράμα και τον φιλοξενούσα στο σπίτι μου. Μάλιστα πρέπει να έφυγε μία μέρα πριν την ληστεία. Μετά από δύο μέρες που μιλήσαμε στο τηλέφωνο του ανέφερα για την ληστεία και μου είπε χαριτολογώντας ”δεν την έκανα εγώ”», πρόσθεσε η νύφη.

Πηγές από το περιβάλλον του ιερέα εικάζουν πως οι πληροφορίες δόθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συζήτησης και πως ο παπάς δεν γνώριζε πως απέναντί του είχε ένα μέλος οργανωμένης σπείρας κακοποιών.

Η πρώην νύφη της άτυχης γυναίκας τονίζει πως μίλησε στον ιερέα για την περιουσιακή κατάσταση της ηλικιωμένης, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συζήτησης.

«Η μακροχρόνια νοσηλεία στην κλινική και η αποκατάσταση του γιου μου απαιτούσε μεγάλες δαπάνες. Με τον ιερέα συζητούσαμε ώρες ατελείωτες για τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Δεν θυμάμαι αν ανέφερα μέσα στην δυσκολία μου για την οικονομική κατάσταση της πεθεράς μου», είπε η νύφη.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν αν ο ιερέας έδωσε σκόπιμα τις πληροφορίες, για να κερδίσει κάτι και ο ίδιος. Με το όλο θέμα να αναστατώνει εκ νέου το χωριό της Δράμας, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας που έζησε δραματικές στιγμές στα χέρια των ληστών.

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος των κατηγορούμενων, ανέφερε στο Live News ότι όσον αφορά το περιστατικό της ληστείας, που έγινε το 2019 και είναι το βασικό αδίκημα της υπόθεσης, σήμερα είναι στο στάδιο της ανάκρισης.

Όσον αφορά την στάση του ιερέα στην υπόθεση της ληστείας η δικηγόρος είπε πως «κανείς δεν έχει ομολογήσει ότι πήραν πληροφορίες από τον ιερέα, αυτά είναι συμπεράσματα της αστυνομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Ελλάδα 07.01.2026
Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Ελλάδα 07.01.2026
Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

Νικόλας Φαραντούρης: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιανού

Πολιτική 07.01.2026
Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση

Μέτρα για αγρότες: Ηλεκτρικό ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου τον Νοέμβριο

Ελλάδα 07.01.2026
Τα 6 μέτρα στη γραμμή “αυτά είναι τα μέτρα και δεν έχει άλλα”

Μπορούν οι στρατοί της Λατινικής Αμερικής να τα βάλουν με τις ΗΠΑ;

Κόσμος 07.01.2026
Ο Τραμπ απείλησε την Κολομβία, την Κούβα και το Μεξικό με στρατιωτική δράση. Θα μπορούσαν οι στρατοί τους να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ;

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα

Οικονομία 07.01.2026
Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις πρώτες μεγάλες εκπτώσεις του 2026

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Κόκκινη προειδοποίηση για αρκετές περιοχές

Καιρός 07.01.2026
Πού προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η Μπριζίτ Μπαρντό πέθανε από καρκίνο

Πολιτισμός 07.01.2026
Είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο πριν τελικά χάσει τη μάχη με την ασθένεια τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ο σύζυγός της

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα ψύχους με τσουχτερό κρύο και χιόνια

Καιρός 07.01.2026
Χωρισμένη σε δύο τμήματα η χώρα σήμερα σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο - Νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο