E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού

Λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης

Δημοσίευση 9/5/2025 | 15:09

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού
pexels

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν την εκκαθάριση ζημιογόνων επιχειρήσεων και στοχεύει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «βελτιστοποιήσει το εργατικό του δυναμικό παγκοσμίως» με μια επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας (5.000 στην Ιαπωνία και 5.000 στο εξωτερικό) σε εταιρείες που έχουν προέλθει από συγχώνευση «κυρίως» για το οικονομικό έτος 2025, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, και ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν "σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τους κανονισμούς κάθε χώρας και περιοχής".

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας που αριθμεί σχεδόν 230.000 υπαλλήλους. Η Panasonic απέκτησε παγκόσμια φήμη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα με ηλεκτρονικές συσκευές από βραστήρες ρυζιού μέχρι τηλεοράσεις και βίντεο.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Οσάκα είναι μέγας προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla του Ίλον Μασκ ενώ δραστηριοποιείται και στους τομείς των οικιακών συσκευών, της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία περιέγραψε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης της διαχείρισης για την επίλυση "διαφόρων δομικών ζητημάτων" στους κόλπους της. «Μέσω της παρούσας μεταρρύθμισης της διαχείρισης η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει τα κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια», ανακοίνωσε σήμερα.

Στην ετήσια οικονομική της έκθεση, η οποία επίσης δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Panasonic προβλέπει 15% μείωση στα καθαρά κέρδη για τη φετινή χρονιά και πτώση 8% στις πωλήσεις.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2025 η εταιρεία κατέγραψε πτώση 17,5% στα καθαρά κέρδη. Η Panasonic αντιμετωπίζει «συνεχιζόμενες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η επιβράδυνση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», σημειώνει η εταιρεία.

Οσο για τους αμερικανικούς δασμούς, «ο αντίκτυπός τους δεν συνυπολογίζεται σε αυτή την πρόβλεψη», προσθέτει η εταιρεία.

«Η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με τους δασμούς και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον επακόλουθο αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα τόσο από την βραχυπρόθεσμη όσο και από την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεση προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα