E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού

Λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης

Δημοσίευση 9/5/2025 | 15:09

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού
pexels

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν την εκκαθάριση ζημιογόνων επιχειρήσεων και στοχεύει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «βελτιστοποιήσει το εργατικό του δυναμικό παγκοσμίως» με μια επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας (5.000 στην Ιαπωνία και 5.000 στο εξωτερικό) σε εταιρείες που έχουν προέλθει από συγχώνευση «κυρίως» για το οικονομικό έτος 2025, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, και ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν "σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τους κανονισμούς κάθε χώρας και περιοχής".

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας που αριθμεί σχεδόν 230.000 υπαλλήλους. Η Panasonic απέκτησε παγκόσμια φήμη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα με ηλεκτρονικές συσκευές από βραστήρες ρυζιού μέχρι τηλεοράσεις και βίντεο.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Οσάκα είναι μέγας προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla του Ίλον Μασκ ενώ δραστηριοποιείται και στους τομείς των οικιακών συσκευών, της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία περιέγραψε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης της διαχείρισης για την επίλυση "διαφόρων δομικών ζητημάτων" στους κόλπους της. «Μέσω της παρούσας μεταρρύθμισης της διαχείρισης η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει τα κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια», ανακοίνωσε σήμερα.

Στην ετήσια οικονομική της έκθεση, η οποία επίσης δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Panasonic προβλέπει 15% μείωση στα καθαρά κέρδη για τη φετινή χρονιά και πτώση 8% στις πωλήσεις.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2025 η εταιρεία κατέγραψε πτώση 17,5% στα καθαρά κέρδη. Η Panasonic αντιμετωπίζει «συνεχιζόμενες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η επιβράδυνση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», σημειώνει η εταιρεία.

Οσο για τους αμερικανικούς δασμούς, «ο αντίκτυπός τους δεν συνυπολογίζεται σε αυτή την πρόβλεψη», προσθέτει η εταιρεία.

«Η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με τους δασμούς και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον επακόλουθο αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα τόσο από την βραχυπρόθεσμη όσο και από την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεση προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ