E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού

Λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης

Δημοσίευση 9/5/2025 | 15:09

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού
pexels

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν την εκκαθάριση ζημιογόνων επιχειρήσεων και στοχεύει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «βελτιστοποιήσει το εργατικό του δυναμικό παγκοσμίως» με μια επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας (5.000 στην Ιαπωνία και 5.000 στο εξωτερικό) σε εταιρείες που έχουν προέλθει από συγχώνευση «κυρίως» για το οικονομικό έτος 2025, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, και ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν "σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τους κανονισμούς κάθε χώρας και περιοχής".

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας που αριθμεί σχεδόν 230.000 υπαλλήλους. Η Panasonic απέκτησε παγκόσμια φήμη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα με ηλεκτρονικές συσκευές από βραστήρες ρυζιού μέχρι τηλεοράσεις και βίντεο.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Οσάκα είναι μέγας προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla του Ίλον Μασκ ενώ δραστηριοποιείται και στους τομείς των οικιακών συσκευών, της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία περιέγραψε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης της διαχείρισης για την επίλυση "διαφόρων δομικών ζητημάτων" στους κόλπους της. «Μέσω της παρούσας μεταρρύθμισης της διαχείρισης η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει τα κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια», ανακοίνωσε σήμερα.

Στην ετήσια οικονομική της έκθεση, η οποία επίσης δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Panasonic προβλέπει 15% μείωση στα καθαρά κέρδη για τη φετινή χρονιά και πτώση 8% στις πωλήσεις.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2025 η εταιρεία κατέγραψε πτώση 17,5% στα καθαρά κέρδη. Η Panasonic αντιμετωπίζει «συνεχιζόμενες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η επιβράδυνση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», σημειώνει η εταιρεία.

Οσο για τους αμερικανικούς δασμούς, «ο αντίκτυπός τους δεν συνυπολογίζεται σε αυτή την πρόβλεψη», προσθέτει η εταιρεία.

«Η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με τους δασμούς και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον επακόλουθο αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα τόσο από την βραχυπρόθεσμη όσο και από την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεση προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Δίκη για θάνατο 3χρονου Αγγελου: «Το μυαλό της κόρης μου είναι 10χρονου» είπε η μητέρα της 27χρονης

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 27χρονης, σχετικά με όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τη σχέση της κόρης της με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο μέσα στην αίθουσα

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε

Γεωργιάδης: Αυτή είναι η φωτογραφία που αλλοίωσαν και άρχισαν να βρίζουν εμένα και την οικογένειά μου

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Μην πιστεύετε απολύτως τίποτε εύκολα πλέον από όσα βλέπετε στο διαδίκτυο» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Guardian: Γιατροί αγνόησαν συμπτώματα χανταϊού σε επιβάτιδα του MV Hondius – «Είναι μόνο άγχος»

Κόσμος 12.05.2026
Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση η Γαλλίδα που είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβάζουν ρολά ‑ Τι θα γίνει με τα σχολεία ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Iσπανία: Παιδιά σε «καραντίνα» επί 4 χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες από τους γονείς τους

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα ανησυχητικά σκίτσα, οι λερωμένες πάνες και η σπαρακτική αντίδραση

Χωροταξικό Τουρισμού: «Κόφτης» για Airbnb, νέοι κανόνες για ξενοδοχεία και νησιά

Ελλάδα 12.05.2026
«Παράθυρο» διορθώσεων έως τα τέλη Ιουνίου