E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού

Λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης

Δημοσίευση 9/5/2025 | 15:09

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού
pexels

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν την εκκαθάριση ζημιογόνων επιχειρήσεων και στοχεύει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «βελτιστοποιήσει το εργατικό του δυναμικό παγκοσμίως» με μια επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας (5.000 στην Ιαπωνία και 5.000 στο εξωτερικό) σε εταιρείες που έχουν προέλθει από συγχώνευση «κυρίως» για το οικονομικό έτος 2025, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, και ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν "σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τους κανονισμούς κάθε χώρας και περιοχής".

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας που αριθμεί σχεδόν 230.000 υπαλλήλους. Η Panasonic απέκτησε παγκόσμια φήμη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα με ηλεκτρονικές συσκευές από βραστήρες ρυζιού μέχρι τηλεοράσεις και βίντεο.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Οσάκα είναι μέγας προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla του Ίλον Μασκ ενώ δραστηριοποιείται και στους τομείς των οικιακών συσκευών, της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία περιέγραψε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης της διαχείρισης για την επίλυση "διαφόρων δομικών ζητημάτων" στους κόλπους της. «Μέσω της παρούσας μεταρρύθμισης της διαχείρισης η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει τα κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια», ανακοίνωσε σήμερα.

Στην ετήσια οικονομική της έκθεση, η οποία επίσης δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Panasonic προβλέπει 15% μείωση στα καθαρά κέρδη για τη φετινή χρονιά και πτώση 8% στις πωλήσεις.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2025 η εταιρεία κατέγραψε πτώση 17,5% στα καθαρά κέρδη. Η Panasonic αντιμετωπίζει «συνεχιζόμενες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η επιβράδυνση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», σημειώνει η εταιρεία.

Οσο για τους αμερικανικούς δασμούς, «ο αντίκτυπός τους δεν συνυπολογίζεται σε αυτή την πρόβλεψη», προσθέτει η εταιρεία.

«Η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με τους δασμούς και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον επακόλουθο αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα τόσο από την βραχυπρόθεσμη όσο και από την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεση προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός Χτες
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα Χτες
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της