E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού

Λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης

Δημοσίευση 9/5/2025 | 15:09

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού
pexels

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν την εκκαθάριση ζημιογόνων επιχειρήσεων και στοχεύει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «βελτιστοποιήσει το εργατικό του δυναμικό παγκοσμίως» με μια επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας (5.000 στην Ιαπωνία και 5.000 στο εξωτερικό) σε εταιρείες που έχουν προέλθει από συγχώνευση «κυρίως» για το οικονομικό έτος 2025, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, και ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν "σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τους κανονισμούς κάθε χώρας και περιοχής".

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας που αριθμεί σχεδόν 230.000 υπαλλήλους. Η Panasonic απέκτησε παγκόσμια φήμη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα με ηλεκτρονικές συσκευές από βραστήρες ρυζιού μέχρι τηλεοράσεις και βίντεο.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Οσάκα είναι μέγας προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla του Ίλον Μασκ ενώ δραστηριοποιείται και στους τομείς των οικιακών συσκευών, της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία περιέγραψε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης της διαχείρισης για την επίλυση "διαφόρων δομικών ζητημάτων" στους κόλπους της. «Μέσω της παρούσας μεταρρύθμισης της διαχείρισης η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει τα κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια», ανακοίνωσε σήμερα.

Στην ετήσια οικονομική της έκθεση, η οποία επίσης δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Panasonic προβλέπει 15% μείωση στα καθαρά κέρδη για τη φετινή χρονιά και πτώση 8% στις πωλήσεις.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2025 η εταιρεία κατέγραψε πτώση 17,5% στα καθαρά κέρδη. Η Panasonic αντιμετωπίζει «συνεχιζόμενες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η επιβράδυνση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», σημειώνει η εταιρεία.

Οσο για τους αμερικανικούς δασμούς, «ο αντίκτυπός τους δεν συνυπολογίζεται σε αυτή την πρόβλεψη», προσθέτει η εταιρεία.

«Η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με τους δασμούς και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον επακόλουθο αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα τόσο από την βραχυπρόθεσμη όσο και από την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεση προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Οικονομία Χτες
Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Πολιτική Χτες
«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Ελλάδα Χτες
Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Ελλάδα Χτες
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Ελλάδα Χτες
Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή ‑ Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Οικονομία Χτες
Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα Χτες
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα Χτες
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της