E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού

Λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης

Δημοσίευση 9/5/2025 | 15:09

Εταιρεία κολοσσός σχεδιάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως: Περικοπές στο 4% του προσωπικού
pexels

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν την εκκαθάριση ζημιογόνων επιχειρήσεων και στοχεύει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «βελτιστοποιήσει το εργατικό του δυναμικό παγκοσμίως» με μια επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας (5.000 στην Ιαπωνία και 5.000 στο εξωτερικό) σε εταιρείες που έχουν προέλθει από συγχώνευση «κυρίως» για το οικονομικό έτος 2025, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, και ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν "σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τους κανονισμούς κάθε χώρας και περιοχής".

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας που αριθμεί σχεδόν 230.000 υπαλλήλους. Η Panasonic απέκτησε παγκόσμια φήμη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα με ηλεκτρονικές συσκευές από βραστήρες ρυζιού μέχρι τηλεοράσεις και βίντεο.

Ο όμιλος που εδρεύει στην Οσάκα είναι μέγας προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla του Ίλον Μασκ ενώ δραστηριοποιείται και στους τομείς των οικιακών συσκευών, της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία περιέγραψε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης της διαχείρισης για την επίλυση "διαφόρων δομικών ζητημάτων" στους κόλπους της. «Μέσω της παρούσας μεταρρύθμισης της διαχείρισης η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει τα κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια», ανακοίνωσε σήμερα.

Στην ετήσια οικονομική της έκθεση, η οποία επίσης δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Panasonic προβλέπει 15% μείωση στα καθαρά κέρδη για τη φετινή χρονιά και πτώση 8% στις πωλήσεις.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2025 η εταιρεία κατέγραψε πτώση 17,5% στα καθαρά κέρδη. Η Panasonic αντιμετωπίζει «συνεχιζόμενες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η επιβράδυνση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», σημειώνει η εταιρεία.

Οσο για τους αμερικανικούς δασμούς, «ο αντίκτυπός τους δεν συνυπολογίζεται σε αυτή την πρόβλεψη», προσθέτει η εταιρεία.

«Η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με τους δασμούς και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον επακόλουθο αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα τόσο από την βραχυπρόθεσμη όσο και από την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεση προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών‑Λαμίας λόγω εργασιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τις 3 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2026

Η «ΕΛ.ΑΣ.» ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής

Γαλλία: Έκλεψαν ξανά τη διάσημη μπανάνα των 6,2 εκατ. δολαρίων από μουσείο

E-Daily 3.Left Χτες
Η μπανάνα που αξίζει εκατομμύρια, έκανε «φτερά» από το μουσείο

Κρήτη: Ξεβράστηκε εξάρτημα ρωσικού πυραύλου σε παραλία του Αγίου Νικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το εύρημα μοιάζει με μεταλλική μπάλα που όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα πρόκειται για εξάρτημα τροφοδοσίας αντιαεροπορικού πυραύλου Ρωσικής κατασκευής

WSJ: Ο ΟΗΕ κινδυνεύει με χρεοκοπία ‑ ΗΠΑ και Κίνα καθυστερούν δισεκατομμύρια σε εισφορές

Κόσμος Χτες
Με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς, τα διαθέσιμα κεφάλαια στον ΟΗΕ ενδέχεται να εξαντληθούν έως τα μέσα Αυγούστου

Παρέμβαση Μπελέρη για τα επεισόδια στην Αλβανία ‑ Θέτει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Φρέντι Μπελέρης στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «τα περιστατικά αυτά εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών

Καιρός: Θερμό το σκηνικό του Αγίου Πνεύματος ‑ Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 35℃

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Πού αναμένονται βροχές

Δεκάδες νεκροί από τεράστια έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες στη Μιανμάρ, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τη στιγμή της πυροδότησης δεκάδων εκρηκτικών μηχανισμών με ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και φλόγες να υψώνονται προς τον ουρανό

PosoKanei: 10.000 προϊόντα στη νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ – Πώς λειτουργεί

Οικονομία Χτες
Το PosoKanei αντικαθιστά τον e–katanalotis στη «μάχη» κατά της ακρίβειας

Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας: «Θα σε περιμένει μια ψυχή να σε προϋπαντήσει»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συγκινητική ανάρτηση της Κέλλυς Καμπάκη για τον άνδρα που είχε λάβει μόσχευμα από την 21χρονη κόρη της

Επεισόδια στην Αλβανία για την ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος – Τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος σε ευαίσθητη οικολογικά ζώνη – Η πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών