E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανή δημοσιογράφος βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε από Ρώσους: Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα

Η σορός της είχε χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ταυτότητας άνδρας»

Δημοσίευση 30/4/2025 | 13:16

Ουκρανή δημοσιογράφος βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε από Ρώσους: Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα

Ουκρανή δημοσιογράφος απήχθη και σκοτώθηκε από Ρώσους, με το γεγονός να σοκάρει, αφού η σορός της επιστράφηκε στην πατρίδα της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα, πιθανότατα για να μείνουν κρυφά τα βασανιστήρια που υπέστη, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως αναφέρει η New York Post, τα μάτια, ο εγκέφαλος και ο λάρυγγας της Βικτόρια Ροσχίνα είχαν αφαιρεθεί προτού η σορός της σταλεί πίσω στην Ουκρανία φέτος τον Φεβρουάριο, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή της στα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη τον Αύγουστο του 2023.

Η σορός της Ροσχίνα είχε χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ταυτότητας άνδρας» όταν παραδόθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής 757 λειψάνων Ουκρανών.

Μια ασυνήθιστη ρωσική σήμανση «SPAS», που ενδεχομένως σημαίνει «ολική αρτηριακή βλάβη στην καρδιά», που βρέθηκε στη ρωσική λίστα θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την επισήμως καταχωρημένη αιτία θανάτου.

Το σώμα της 27χρονης ήταν πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αφαίρεση μερικών μελών του σώματός της θα μπορούσε να έχει γίνει για να κρύψει πόσο άσχημα βασανίστηκε στη ρωσική αιχμαλωσία, όπως υποστηρίζει η έκθεση του Forbidden Stories που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Παρ’ όλα αυτά, η σορός έφερε εμφανή σημάδια βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων εκδορών, αιμορραγιών, ενός σπασμένου πλευρού και πιθανών ενδείξεων από ηλεκτροσόκ», δήλωσε στην Pravda ο επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων πολέμου της ουκρανικής Γενικής Εισαγγελίας, Γιούρι Μπελούσοφ.

Ένας μώλωπας στον λαιμό της ενδεχομένως να υποδηλώνει στραγγαλισμό, σημειώνεται στην έκθεση.

Λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού, η επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας να προγραμματίζει περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ο πατέρας της ζήτησε επίσης πρόσθετες εξετάσεις στο εξωτερικό», δήλωσαν οι εισαγγελείς στο ουκρανικό πρακτορείο Hromadske.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τη Ροσχίνα τον Μάιο του 2024, εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή της.

Μεταφέρθηκε σε μια βίαιη σωφρονιστική αποικία στο Μπερντιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, γνωστή ως μία από τις πιο σκληρές εγκαταστάσεις της Ρωσίας για τους Ουκρανούς.

Στη συνέχεια, πέρασε ένα χρονικό διάστημα σε κέντρο προφυλάκισης στο Ταγκανρόγκ, λίγο πιο πέρα από τα σύνορα της Ρωσίας, πριν πεθάνει κατά τη μεταφορά της στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η Ροσχίνα αρθρογραφούσε σε πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο Radio Free Europe.

Είχε, επίσης, φυλακιστεί από τους Ρώσους για δέκα ημέρες στις αρχές του πολέμου τον Μάρτιο του 2022 και είχε κερδίσει το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Γυναικείων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το 2022 για το θάρρος και την αφοσίωσή της στη δημοσιογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποιος βρέθηκε πίσω από την υπόθεση της 7χρονης που περιπλανιόταν μόνη στο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Το ανήλικο κορίτσι εντοπίστηκε ασυνόδευτο από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σε ισχύ οι απαγορεύσεις στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στα Δασοκτήματα Πανοράματος και Ωραιοκάστρου, καθώς και στις δασικές εκτάσεις της Θέρμης

Στο νοσοκομείο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Αλντο Μοντάνο: «Παλεύα για τη ζωή μου» μετά από αναφυλακτικό σοκ

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σοβαρή αλλεργική αντίδραση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο της Ρώμης για τον Ιταλό Ολυμπιονίκη - «Είχα ενημερώσει εκ των προτέρων για την αλλεργία μου», τόνισε

Τραγικό περιστατικό στην Κρήτη: Σκύλος πέθανε αφού έφαγε λαγοκέφαλο!

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Μέσα από συγκινητική ανάρτηση στα social media, η ιδιοκτήτρια του ζώου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να επαγρυπνούν

Ηράκλειο: Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο ‑ Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο (Βίντεο)

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τοξικό νέφος πάνω από τη Θεσσαλονίκη, οδηγίες προστασίας στους πολίτες

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Η μυρωδιά καμένου πλαστικού έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές - Συστάσεις για κλειστά παράθυρα και περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των καπνών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 6 περιφέρειες – «Πορτοκαλί» συναγερμός και για Αττική

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες και Δήμοι – Τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες και ποιες οδηγίες ισχύουν

Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Tα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πάρετε

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Αναλυτικός οδηγός για την υποβολή αίτησης στο Επίδομα Στέγασης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους λόγους απόρριψης.

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Το αυτοκίνητο του 76χρονου που προκάλεσε την πυρκαγιά ‑ ομολόγησε ότι έγινε άθελά του

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Συνελήφθη αυτόφωρο ο άνδρας - Η Πυροσβεστική διαπίστωσε εμφανείς ενδείξεις μέθης - Το καμένο όχημά του βρέθηκε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο μετά από ολονύχτια μάχη ‑ Κάηκαν επιχειρήσεις, 4 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Συνεχίζεται η κατάσβεση στα δύο εργοστάσια, ένα υφασμάτων και το δεύτερο της ανακύκλωσης - Τοξικό νέφος έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη -  Συνεχίζουν να επιχειρούν 160 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και η ομάδα «Δευκαλίων» του στρατού

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Εκκενώσεις οικισμών, εκρήξεις και ζημιές σε εργοστάσια και βιοτεχνίες

Ελλάδα 05.07.2026
Νύχτα μάχης με τις φλόγες - Εργοστάσια και κατοικίες στις φλόγες - Μήνυμα 112 για καπνούς σε όλη τη Θεσσαλονίκη