E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανή δημοσιογράφος βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε από Ρώσους: Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα

Η σορός της είχε χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ταυτότητας άνδρας»

Δημοσίευση 30/4/2025 | 13:16

Ουκρανή δημοσιογράφος βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε από Ρώσους: Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα

Ουκρανή δημοσιογράφος απήχθη και σκοτώθηκε από Ρώσους, με το γεγονός να σοκάρει, αφού η σορός της επιστράφηκε στην πατρίδα της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα, πιθανότατα για να μείνουν κρυφά τα βασανιστήρια που υπέστη, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως αναφέρει η New York Post, τα μάτια, ο εγκέφαλος και ο λάρυγγας της Βικτόρια Ροσχίνα είχαν αφαιρεθεί προτού η σορός της σταλεί πίσω στην Ουκρανία φέτος τον Φεβρουάριο, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή της στα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη τον Αύγουστο του 2023.

Η σορός της Ροσχίνα είχε χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ταυτότητας άνδρας» όταν παραδόθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής 757 λειψάνων Ουκρανών.

Μια ασυνήθιστη ρωσική σήμανση «SPAS», που ενδεχομένως σημαίνει «ολική αρτηριακή βλάβη στην καρδιά», που βρέθηκε στη ρωσική λίστα θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την επισήμως καταχωρημένη αιτία θανάτου.

Το σώμα της 27χρονης ήταν πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αφαίρεση μερικών μελών του σώματός της θα μπορούσε να έχει γίνει για να κρύψει πόσο άσχημα βασανίστηκε στη ρωσική αιχμαλωσία, όπως υποστηρίζει η έκθεση του Forbidden Stories που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Παρ’ όλα αυτά, η σορός έφερε εμφανή σημάδια βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων εκδορών, αιμορραγιών, ενός σπασμένου πλευρού και πιθανών ενδείξεων από ηλεκτροσόκ», δήλωσε στην Pravda ο επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων πολέμου της ουκρανικής Γενικής Εισαγγελίας, Γιούρι Μπελούσοφ.

Ένας μώλωπας στον λαιμό της ενδεχομένως να υποδηλώνει στραγγαλισμό, σημειώνεται στην έκθεση.

Λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού, η επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας να προγραμματίζει περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ο πατέρας της ζήτησε επίσης πρόσθετες εξετάσεις στο εξωτερικό», δήλωσαν οι εισαγγελείς στο ουκρανικό πρακτορείο Hromadske.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τη Ροσχίνα τον Μάιο του 2024, εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή της.

Μεταφέρθηκε σε μια βίαιη σωφρονιστική αποικία στο Μπερντιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, γνωστή ως μία από τις πιο σκληρές εγκαταστάσεις της Ρωσίας για τους Ουκρανούς.

Στη συνέχεια, πέρασε ένα χρονικό διάστημα σε κέντρο προφυλάκισης στο Ταγκανρόγκ, λίγο πιο πέρα από τα σύνορα της Ρωσίας, πριν πεθάνει κατά τη μεταφορά της στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η Ροσχίνα αρθρογραφούσε σε πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο Radio Free Europe.

Είχε, επίσης, φυλακιστεί από τους Ρώσους για δέκα ημέρες στις αρχές του πολέμου τον Μάρτιο του 2022 και είχε κερδίσει το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Γυναικείων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το 2022 για το θάρρος και την αφοσίωσή της στη δημοσιογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πετράλωνα: «Χτυπούσαν τα κουδούνια και βγήκαμε έξω» ‑ Πώς σώθηκαν οι ένοικοι από την κατάρρευση

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Οι ένοικοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι μέσα στην πολυκατοικία

Έφυγε η Καμπάεβα από τη Ρωσία; Μυστήριο με το σούπερ γιοτ του Πούτιν στα ύδατα της Δανίας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, το υπερπολυτελές γιοτ, που δυτικά μέσα εκτιμούν ότι ανήκει στον προσωπικό στόλο του Ρώσου Προέδρου, εντοπίστηκε να πλέει σε ευρωπαϊκά ύδατα με ισχυρή συνοδεία πολεμικών σκαφών της Ρωσίας

Μουντιάλ 2026: Η εικόνα του τουρνουά – Οι Μαροκινοί παρηγορούν τον Χάκπο στην πιο σκοτεινή του ώρα

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Οι διεθνείς του Μαρόκου άφησαν τους πανηγυρισμούς της πρόκρισης για να σταθούν δίπλα στον Ολλανδό άσο, που «έχασε» το αγέννητο παιδί του

Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στη μητέρα και τον πρώην σύντροφό της για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου Αγγελου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Αυλαία έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση με θύμα τον 3χρονο Αγγελο, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από κακοποίηση

Φωτιά στο Δερβένι: Εντοπίστηκε σορός σε δασική έκταση

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Εικόνες σοκ στα Πετράλωνα από κατάρρευση 4οροφης πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Εργασίες θεμελίωσης σε διπλανό οικόπεδο φέρονται να επηρέασαν τη στατικότητα του κτιρίου επί της οδού Αλκμήνης 22, με πέντε προσαγωγές να πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Mercedes‑Benz: Πιθανή αύξηση ωρών εργασίας, περικοπές μισθών

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η Mercedes-Benz εξετάζει αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου από 35 σε 40 ώρες χωρίς επιπλέον αμοιβή, ενώ παράλληλα αναστέλλει επίδομα που αντιστοιχεί στο 18% του μισθού 90.000 εργαζομένων.

Σαλαμίνα: Βυθίζεται θαλαμηγός στη Μαρίνα Βουρκαρίου, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Κατά πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κατά την επιστροφή του πολυτελούς σκάφους στο λιμάνι μετά από δοκιμαστικό πλου

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2025‑2026: Ποιοι το δικαιούνται και πώς να υποβάλουν αίτηση

Οικονομία 30.06.2026
Από σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω TAXISnet.

Πατέρας 4 παιδιών ο αστυνομικός που πυροβόλησε τη σύζυγό του στην Κύπρο, σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Υπό έρευνα τα κίνητρα του 55χρονου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα

Πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κληθούν να επιστρέψουν 10.000 λίρες ‑ δείτε τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Το νέο Νομοσχέδιο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο προβλέπει ανάκτηση κόστους από πρόσφυγες που εργάζονται, με επικριτές να μιλούν για «επιπλέον φόρο» που καθιστά δυσκολότερη την επανένταξη.