E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικογραφία για τα Τέμπη: Στο «φως» επιστολές για τον Κώστα Καραμανλή

Νέες επιστολές, σύμφωνα με τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών γνώριζε από το 2021 τα προβλήματα και τους κινδύνους στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2025 | 20:38

Δικογραφία για τα Τέμπη: Στο «φως» επιστολές για τον Κώστα Καραμανλή

Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει «ανοίξει» για την υπόθεση των Τεμπών και τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο έργο της Δικαιοσύνης, με την αντιπολίτευση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Απόψε (29/04), ήρθαν στο «φως» νέα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών γνώριζε από το 2021 τα προβλήματα και τους κινδύνους στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Οι επιστολές, που δημοσιοποιεί ο ALPHA, έχουν ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και απευθύνονται στα γραφεία του υπουργού, του υφυπουργού και του γενικού γραμματέα Μεταφορών.

Το μήνυμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ελλιπής συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου υποβαθμίζει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων και συμβάντων».

Μερικές μέρες αργότερα, στα ίδια πρόσωπα, εστάλη νέα επιστολή, στην οποία επισημαίνεται πως «η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα τη μη ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου».

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών και ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών προσκόμισαν τα έγγραφα στον εφέτη – ανακριτή, κατά τις απολογίες τους για το αδίκημα «Θάνατος και σωματικές βλάβες ως αποτέλεσμα της διατάραξης της ασφαλείας συγκοινωνιών», όπως αναγράφεται στον Ποινικό Κώδικα.

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, επικαλούμενα ΦΕΚ της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 κατά την απολογία τους, υποστήριξαν ότι την τελική ευθύνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων έχει ο υπουργός και όχι οι υπηρεσιακοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

Ελλάδα 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί

Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη σε ηλικία 68 ετών

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ποια ήταν η Πάολα Ρεβενιώτη

Ιός Δυτικού Νείλου: Πού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του 2026 και τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

Κόσμος 09.07.2026
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της φετινής περιόδου και καλεί τους πολίτες να τηρούν άμεσα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.