E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικογραφία για τα Τέμπη: Στο «φως» επιστολές για τον Κώστα Καραμανλή

Νέες επιστολές, σύμφωνα με τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών γνώριζε από το 2021 τα προβλήματα και τους κινδύνους στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2025 | 20:38

Δικογραφία για τα Τέμπη: Στο «φως» επιστολές για τον Κώστα Καραμανλή

Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει «ανοίξει» για την υπόθεση των Τεμπών και τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο έργο της Δικαιοσύνης, με την αντιπολίτευση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Απόψε (29/04), ήρθαν στο «φως» νέα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών γνώριζε από το 2021 τα προβλήματα και τους κινδύνους στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Οι επιστολές, που δημοσιοποιεί ο ALPHA, έχουν ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και απευθύνονται στα γραφεία του υπουργού, του υφυπουργού και του γενικού γραμματέα Μεταφορών.

Το μήνυμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ελλιπής συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου υποβαθμίζει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων και συμβάντων».

Μερικές μέρες αργότερα, στα ίδια πρόσωπα, εστάλη νέα επιστολή, στην οποία επισημαίνεται πως «η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα τη μη ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου».

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών και ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών προσκόμισαν τα έγγραφα στον εφέτη – ανακριτή, κατά τις απολογίες τους για το αδίκημα «Θάνατος και σωματικές βλάβες ως αποτέλεσμα της διατάραξης της ασφαλείας συγκοινωνιών», όπως αναγράφεται στον Ποινικό Κώδικα.

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, επικαλούμενα ΦΕΚ της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 κατά την απολογία τους, υποστήριξαν ότι την τελική ευθύνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων έχει ο υπουργός και όχι οι υπηρεσιακοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Κουτσούμπας: «Τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση στη Σούδα»

Πολιτική 04.03.2026
«Το ξέρουμε», ανέφερε με βεβαιότητα ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Ελλάδα 04.03.2026
Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Ελλάδα 04.03.2026
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Διάδοχος Χαμενεΐ: Ποιος είναι ο γιος του, Μοτζτάμπα, που θεωρείται «πιο σκληροπυρηνικός από τον πατέρα του»

Κόσμος 04.03.2026
Το προφίλ του επικρατέστερου διαδόχου του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την εκλογή

Σρι Λάνκα: Αμερικανικό το υποβρύχιο που βύθισε με τορπίλη την ιρανική φρεγάτα

Κόσμος 04.03.2026
Οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν περισυλλέξει 78 τραυματίες, αρκετοί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο: Εκκενώνεται ο χώρος

Ελλάδα 04.03.2026
Συναγερμός στην Αστυνομία