E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Μια 14χρονη καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι δύο εκπαιδευτικούς και μια άλλη μαθήτρια σε σχολείο της Ουαλίας

Δημοσίευση 28/4/2025 | 21:52

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Τα τελευταία χρόνια οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρι, με δράστες νεαρούς ενήλικες και εφήβους.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 24 Απριλίου 2024, η έφηβη, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν επειδή είναι ανήλικη, επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια καθηγήτρια στο Σχολείο Ντίφριν Άμαν, στη νότια Ουαλία, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στη συνέχεια, μαχαίρωσε στον λαιμό, την πλάτη και τα πόδια μια άλλη καθηγήτρια, η οποία έσπευσε να βοηθήσει τη συνάδελφό της, καθώς και μια άλλη μαθήτρια.

Η 14χρονη κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα το Ποινικό Δικαστήριο του Σουόνσι την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. Ο δικαστής έκρινε ότι θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τη μισή από αυτήν την ποινή.

Ο δικαστής Πολ Τόμας σημείωσε ότι η νεαρή χάρηκε με τις αντιδράσεις και τη δημοσιότητα που απέκτησε λόγω της πράξης της. «Είμαι βέβαιη ότι θα το πουν στις ειδήσεις, θα με δουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι», είχε πει η 14χρονη στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, μέσα στο περιπολικό που την μετέφερε.

Κι άλλα περιστατικά επίθεσης σε σχολεία

Λίγο νωρίτερα σήμερα ένας 15χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, κατηγορούμενος για τον φόνο ενός συνομηλίκου του σε ένα λύκειο της πόλης αυτής, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο έφηβος δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η δίκη του θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου.

Ο Χάρβεϊ Γουίλγκουζ πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου, αφού τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, στο Καθολικό Σχολείο των Αγίων Πάντων, σε αυτήν την πόλη του Νότιου Γιόρκσαϊρ.

Η αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι είναι τέτοια που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έκανε πρόσφατα λόγο για «εθνική κρίση». Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας νόμος που απαγορεύει τις ματσέτες και τα μαχαίρια τύπου ζόμπι. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης να εντείνει τους ελέγχους στις διαδικτυακές πωλήσεις μαχαιριών.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν νέες κυρώσεις σε βάρος πλατφορμών που μεταδίδουν περιεχόμενο το οποίο προωθεί τη βία και τις επιθέσεις με μαχαίρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη