E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Μια 14χρονη καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι δύο εκπαιδευτικούς και μια άλλη μαθήτρια σε σχολείο της Ουαλίας

Δημοσίευση 28/4/2025 | 21:52

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Τα τελευταία χρόνια οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρι, με δράστες νεαρούς ενήλικες και εφήβους.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 24 Απριλίου 2024, η έφηβη, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν επειδή είναι ανήλικη, επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια καθηγήτρια στο Σχολείο Ντίφριν Άμαν, στη νότια Ουαλία, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στη συνέχεια, μαχαίρωσε στον λαιμό, την πλάτη και τα πόδια μια άλλη καθηγήτρια, η οποία έσπευσε να βοηθήσει τη συνάδελφό της, καθώς και μια άλλη μαθήτρια.

Η 14χρονη κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα το Ποινικό Δικαστήριο του Σουόνσι την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. Ο δικαστής έκρινε ότι θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τη μισή από αυτήν την ποινή.

Ο δικαστής Πολ Τόμας σημείωσε ότι η νεαρή χάρηκε με τις αντιδράσεις και τη δημοσιότητα που απέκτησε λόγω της πράξης της. «Είμαι βέβαιη ότι θα το πουν στις ειδήσεις, θα με δουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι», είχε πει η 14χρονη στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, μέσα στο περιπολικό που την μετέφερε.

Κι άλλα περιστατικά επίθεσης σε σχολεία

Λίγο νωρίτερα σήμερα ένας 15χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, κατηγορούμενος για τον φόνο ενός συνομηλίκου του σε ένα λύκειο της πόλης αυτής, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο έφηβος δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η δίκη του θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου.

Ο Χάρβεϊ Γουίλγκουζ πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου, αφού τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, στο Καθολικό Σχολείο των Αγίων Πάντων, σε αυτήν την πόλη του Νότιου Γιόρκσαϊρ.

Η αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι είναι τέτοια που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έκανε πρόσφατα λόγο για «εθνική κρίση». Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας νόμος που απαγορεύει τις ματσέτες και τα μαχαίρια τύπου ζόμπι. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης να εντείνει τους ελέγχους στις διαδικτυακές πωλήσεις μαχαιριών.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν νέες κυρώσεις σε βάρος πλατφορμών που μεταδίδουν περιεχόμενο το οποίο προωθεί τη βία και τις επιθέσεις με μαχαίρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαμίλια Κορινθίας: Εγκυος η 17χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο μαζί με τον 18χρονο

Ελλάδα 10.01.2026
Οι συγγενείς της ανήλικης ενημερώθηκαν για την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της

Νέο βίντεο: «Δεν πειράζει, δεν σου έχω θυμώσει» λέει σε πράκτορα της ICE η 37χρονη πριν την πυροβολήσουν

Κόσμος 10.01.2026
Η Ρενέ Νικόλ Γκουντ που σκοτώθηκε στη Μινεάπολη από τα πυρά πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ (ICE)

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»