E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Μια 14χρονη καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι δύο εκπαιδευτικούς και μια άλλη μαθήτρια σε σχολείο της Ουαλίας

Δημοσίευση 28/4/2025 | 21:52

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Τα τελευταία χρόνια οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρι, με δράστες νεαρούς ενήλικες και εφήβους.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 24 Απριλίου 2024, η έφηβη, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν επειδή είναι ανήλικη, επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια καθηγήτρια στο Σχολείο Ντίφριν Άμαν, στη νότια Ουαλία, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στη συνέχεια, μαχαίρωσε στον λαιμό, την πλάτη και τα πόδια μια άλλη καθηγήτρια, η οποία έσπευσε να βοηθήσει τη συνάδελφό της, καθώς και μια άλλη μαθήτρια.

Η 14χρονη κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα το Ποινικό Δικαστήριο του Σουόνσι την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. Ο δικαστής έκρινε ότι θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τη μισή από αυτήν την ποινή.

Ο δικαστής Πολ Τόμας σημείωσε ότι η νεαρή χάρηκε με τις αντιδράσεις και τη δημοσιότητα που απέκτησε λόγω της πράξης της. «Είμαι βέβαιη ότι θα το πουν στις ειδήσεις, θα με δουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι», είχε πει η 14χρονη στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, μέσα στο περιπολικό που την μετέφερε.

Κι άλλα περιστατικά επίθεσης σε σχολεία

Λίγο νωρίτερα σήμερα ένας 15χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, κατηγορούμενος για τον φόνο ενός συνομηλίκου του σε ένα λύκειο της πόλης αυτής, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο έφηβος δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η δίκη του θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου.

Ο Χάρβεϊ Γουίλγκουζ πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου, αφού τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, στο Καθολικό Σχολείο των Αγίων Πάντων, σε αυτήν την πόλη του Νότιου Γιόρκσαϊρ.

Η αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι είναι τέτοια που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έκανε πρόσφατα λόγο για «εθνική κρίση». Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας νόμος που απαγορεύει τις ματσέτες και τα μαχαίρια τύπου ζόμπι. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης να εντείνει τους ελέγχους στις διαδικτυακές πωλήσεις μαχαιριών.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν νέες κυρώσεις σε βάρος πλατφορμών που μεταδίδουν περιεχόμενο το οποίο προωθεί τη βία και τις επιθέσεις με μαχαίρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Συνέχεια για τις Πανελλήνιες 2026 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με μαθήματα προσανατολισμού

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές

Παρέλυσε η Πορτογαλία από γενική απεργία: Ακυρώθηκαν πτήσεις, ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων, έκλεισαν σχολεία

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει ευκολότερες απολύσεις και αλλαγές στον εργασιακό κώδικα

Πέθανε ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού

Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο ‑ Πηδούσαν στο κενό για να σωθούν

Κόσμος 03.06.2026
Το ξενοδοχείο λειτουργούσε με 25 δωμάτια ενώ διέθετε άδεια μόνο για 6

Νέες ταυτότητες: Πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές και για ποιες διαδικασίες

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου, το κόστος έκδοσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιταλία: Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν με τους τέσσερις νεκρούς στην Καλάβρια

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το μίνι βαν να τυλίγεται στις φλόγες στην Καλάβρια της Ιταλίας - τέσσερις νεκροί

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία» λόγω μεθυσμένου Βρετανού επιβάτη

Ελλάδα 03.06.2026
Επιβάτης βρετανικής υπηκοότητας, σε κατάσταση μέθης, προκάλεσε αναστάτωση κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μάντσεστερ προς την Αττάλεια.

Ήρωας αστυνομικός στα Γιαννιτσά: Έσωσε δύο αδέλφια από φλεγόμενο διαμέρισμα

Ελλάδα 03.06.2026
Ένας αστυνομικός που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αψήφησε τον κίνδυνο, εισέβαλε σε διαμέρισμα που είχε πιάσει φωτιά και εσώσε δύο αδέλφια

Παιανία: Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους ‑ Χτύπησαν τον έναν με ρόπαλο στο κεφάλι

Ελλάδα 03.06.2026
Tο παιδί που χτυπήθηκε από το ρόπαλο μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά έρχονται καταιγίδες ‑ Πού και πότε θα χρειαστεί προσοχή

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Πού οφείλεται η αστάθεια στον καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη