E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Μια 14χρονη καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι δύο εκπαιδευτικούς και μια άλλη μαθήτρια σε σχολείο της Ουαλίας

Δημοσίευση 28/4/2025 | 21:52

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Τα τελευταία χρόνια οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρι, με δράστες νεαρούς ενήλικες και εφήβους.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 24 Απριλίου 2024, η έφηβη, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν επειδή είναι ανήλικη, επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια καθηγήτρια στο Σχολείο Ντίφριν Άμαν, στη νότια Ουαλία, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στη συνέχεια, μαχαίρωσε στον λαιμό, την πλάτη και τα πόδια μια άλλη καθηγήτρια, η οποία έσπευσε να βοηθήσει τη συνάδελφό της, καθώς και μια άλλη μαθήτρια.

Η 14χρονη κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα το Ποινικό Δικαστήριο του Σουόνσι την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. Ο δικαστής έκρινε ότι θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τη μισή από αυτήν την ποινή.

Ο δικαστής Πολ Τόμας σημείωσε ότι η νεαρή χάρηκε με τις αντιδράσεις και τη δημοσιότητα που απέκτησε λόγω της πράξης της. «Είμαι βέβαιη ότι θα το πουν στις ειδήσεις, θα με δουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι», είχε πει η 14χρονη στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, μέσα στο περιπολικό που την μετέφερε.

Κι άλλα περιστατικά επίθεσης σε σχολεία

Λίγο νωρίτερα σήμερα ένας 15χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, κατηγορούμενος για τον φόνο ενός συνομηλίκου του σε ένα λύκειο της πόλης αυτής, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο έφηβος δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η δίκη του θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου.

Ο Χάρβεϊ Γουίλγκουζ πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου, αφού τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, στο Καθολικό Σχολείο των Αγίων Πάντων, σε αυτήν την πόλη του Νότιου Γιόρκσαϊρ.

Η αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι είναι τέτοια που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έκανε πρόσφατα λόγο για «εθνική κρίση». Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας νόμος που απαγορεύει τις ματσέτες και τα μαχαίρια τύπου ζόμπι. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης να εντείνει τους ελέγχους στις διαδικτυακές πωλήσεις μαχαιριών.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν νέες κυρώσεις σε βάρος πλατφορμών που μεταδίδουν περιεχόμενο το οποίο προωθεί τη βία και τις επιθέσεις με μαχαίρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διευθυντής εστιατορίου σώζει κοριτσάκι που κρέμεται από το μπαλκόνι

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Αγνωστο πώς το παιδί βρέθηκε να κρέμεται στο κενό

Αγοράκι έκανε τρύπα σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ρενέ Μαγκρίτ

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ένα απρόσμενο περιστατικό σε μουσείο της Ιερουσαλήμ

Κλειστές οι πόρτες των ΑΕΙ για 9 στα 10 παιδιά από χαμηλά στρώματα

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η έκθεση του ΙΟΒΕ αποκαλύπτει πώς η παραπαιδεία, οι «καλές» σχολές και οι χαμηλοί μισθοί συντηρούν τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Ελλάδα

Ανω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα ρεύματος – Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και διερευνώνται

Νέα κτηνωδία στην Κοζάνη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμούς στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 13.06.2026
Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και την πλάτη

Ιράν και ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία: Τι προβλέπει το μνημόνιο και πότε θα υπογραφεί

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί εμφανίζεται αισιόδοξος για ψηφιακή υπογραφή μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Μουντιάλ 2026: Με νίκη 4‑1 επί της Παραγουάης οι ΗΠΑ άνοιξαν με το δεξί τον 4ο όμιλο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Από τα πρώτα λεπτά, οι Αμερικανοί φανέρωσαν τις προθέσεις τους στο τουρνουά

Μουντιάλ 2026: Καναδάς και Βοσνία/Ερζεγοβίνη χώρισαν με 1‑1

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Λάριν μπήκε ως αλλαγή στο 77` και έναν μόλις λεπτό αργότερα ισοφάρισε για τον Καναδά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1

Ανταρκτική: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο ‑ Χάνονται πάγοι «μεγέθους Γαλλίας»

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η δυτική ακτή της Ανταρκτικής έχει χάσει έκταση θαλάσσιου πάγου ίση με τη Γαλλία, ενώ οι θερμοκρασίες σπάνε ρεκόρ

Λήξη συναγερμού στο πλοίο με τους 1050 επιβαίνοντες – Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Το «Blue Star 2» είχε καταπλεύσει εσπευσμένα στο λιμάνι του Λαυρίου για τον απαραίτητο έλεγχο