E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης

Δημοσίευση 25/4/2025 | 17:51

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Ένα σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν ασθενής υπέστη σοβαρά εγκαύματα ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκλήθηκε πυρκαγιά εντός της χειρουργικής αίθουσας, πιθανότατα από τη χρήση μονοπολικής διαθερμίας — μιας κοινής ιατρικής τεχνικής που χρησιμοποιείται σε εκτεταμένες επεμβάσεις.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:00 και, όπως περιγράφεται, οι φλόγες εκδηλώθηκαν αιφνιδίως στην περιοχή της κοιλιάς της ασθενούς. Χάρη στην άμεση και ψύχραιμη παρέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ωστόσο, η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας εξεταστεί από πλαστικό χειρουργό.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και την κοινή γνώμη, ενώ ήδη διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη από την ασθενή και υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης: «Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του ανέφερε πως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν τεχνική βλάβη στη διαθερμία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η συντήρηση του εξοπλισμού ανήκει σε εξωτερικές εταιρείες και θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες: «Είναι δυνατόν να πιάνει φωτιά μια ασθενής στο χειρουργείο; Να κινδυνεύει άμεσα μια ογκολογική ασθενής; Αν δεν είχαν σβήσει έγκαιρα οι εργαζόμενοι τη φωτιά, θα μιλούσαμε για τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των ιατρικών διαδικασιών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων, ενώ η έρευνα της ΕΔΕ αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες και τα ενδεχόμενα τεχνικά ή ανθρώπινα σφάλματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 12.12.2025
Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα

Κόσμος 12.12.2025
Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Καιρός 12.12.2025
Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Κόσμος 12.12.2025
Είχε εκπροσωπήσει την Ελβετία με το κομμάτι «The Code»

To τελευταίο παιδί στην Ελλάδα από τον δότη σπέρματος με το «γονίδιο καρκίνου» γεννήθηκε το 2017

Ελλάδα 12.12.2025
Πώς έγινε αντιληπτό το σπέρμα, τι μπορεί να γίνει τώρα

Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok ‑ Προέτρεπε σε πράξεις βίας

Ελλάδα 12.12.2025
Η υπόθεση διερευνάται βάσει των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 12.12.2025
Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά

Ελλάδα 12.12.2025
Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο

Κόσμος 12.12.2025
Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα