E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης

Δημοσίευση 25/4/2025 | 17:51

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Ένα σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν ασθενής υπέστη σοβαρά εγκαύματα ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκλήθηκε πυρκαγιά εντός της χειρουργικής αίθουσας, πιθανότατα από τη χρήση μονοπολικής διαθερμίας — μιας κοινής ιατρικής τεχνικής που χρησιμοποιείται σε εκτεταμένες επεμβάσεις.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:00 και, όπως περιγράφεται, οι φλόγες εκδηλώθηκαν αιφνιδίως στην περιοχή της κοιλιάς της ασθενούς. Χάρη στην άμεση και ψύχραιμη παρέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ωστόσο, η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας εξεταστεί από πλαστικό χειρουργό.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και την κοινή γνώμη, ενώ ήδη διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη από την ασθενή και υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης: «Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του ανέφερε πως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν τεχνική βλάβη στη διαθερμία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η συντήρηση του εξοπλισμού ανήκει σε εξωτερικές εταιρείες και θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες: «Είναι δυνατόν να πιάνει φωτιά μια ασθενής στο χειρουργείο; Να κινδυνεύει άμεσα μια ογκολογική ασθενής; Αν δεν είχαν σβήσει έγκαιρα οι εργαζόμενοι τη φωτιά, θα μιλούσαμε για τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των ιατρικών διαδικασιών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων, ενώ η έρευνα της ΕΔΕ αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες και τα ενδεχόμενα τεχνικά ή ανθρώπινα σφάλματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσοκομείο η Μπριζίτ Μπαρντό – Aντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κόσμος 16.10.2025
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπεβλήθη σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Μωβ κάρτα για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 – Τι σημαίνει

Αθλητικά Νέα 16.10.2025
Ο προπονητής του Μαρόκου έκανε χρήση της μωβ κάρτας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 κόντρα στη Γαλλία

Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο προσπαθώντας να ανάψει το φως

Ελλάδα 16.10.2025
Η μαθήτρια μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο

Τραγικό τέλος για νεαρή Αμερικανίδα, αυτοκτόνησε μέσα στη Disney World – Ήταν έγκυος στον 9ο μήνα

Κόσμος 16.10.2025
Η 31άχρονη Σάμερ, έγκυος στον ένατο μήνα κύησης, αγαπούσε τον κόσμο της Disney και έδωσε τέλος στη ζωή της, μέσα στον δικό της «επίγειο παράδεισο»

Ισραήλ: Έχει στείλει στις ΗΠΑ και τους μεσολαβητές πληροφορίες για τις τοποθεσίες των σορών των ομήρων

Κόσμος 16.10.2025
Οι οικογένειες των ομήρων ζήτησαν από τον Νετανιάχου να καθυστερήσει την εφαρμογή της εκεχειρίας όσο η παλαιστινιακή οργάνωση δεν παραδίδει τις σορούς

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε Τούρκο οδηγό φορτηγού ‑ Μετέφερε παράνομα μετανάστες

Ελλάδα 16.10.2025
Ο 24χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους σε στάδιο της Κένυας: Τουλάχιστον δύο νεκροί ‑ Βίντεο

Κόσμος 16.10.2025
Η απότιση φόρου τιμής στον ιστορικό ηγέτη της κενυατικής αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα κατέληξε σε τραγωδία

Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεκίνησαν τα «ραβασάκια» ‑ Τι δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι

Ελλάδα 16.10.2025
Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ρώσος μοναχός ζούσε παράνομα στο Αγιον Όρος επί τρία χρόνια ‑ Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ελλάδα 16.10.2025
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, χωρίς δυνατότητα αναστολής

Μενίδι: Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ενκελέιντα ‑ Ο σύζυγος την καταδίωκε από ζήλια

Ελλάδα 16.10.2025
Με ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ έπεσε η αυλαία της δίκης για τη δολοφονία της 40χρονης Ενκελέιντα τον Μάιο του 2024

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Χορήγησαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή

Ελλάδα 16.10.2025
Οι γιατροί ενημερώθηκαν και προχώρησαν σε έλεγχο της κατάστασης του ασθενούς.