E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης

Δημοσίευση 25/4/2025 | 17:51

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Ένα σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν ασθενής υπέστη σοβαρά εγκαύματα ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκλήθηκε πυρκαγιά εντός της χειρουργικής αίθουσας, πιθανότατα από τη χρήση μονοπολικής διαθερμίας — μιας κοινής ιατρικής τεχνικής που χρησιμοποιείται σε εκτεταμένες επεμβάσεις.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:00 και, όπως περιγράφεται, οι φλόγες εκδηλώθηκαν αιφνιδίως στην περιοχή της κοιλιάς της ασθενούς. Χάρη στην άμεση και ψύχραιμη παρέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ωστόσο, η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας εξεταστεί από πλαστικό χειρουργό.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και την κοινή γνώμη, ενώ ήδη διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη από την ασθενή και υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης: «Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του ανέφερε πως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν τεχνική βλάβη στη διαθερμία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η συντήρηση του εξοπλισμού ανήκει σε εξωτερικές εταιρείες και θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες: «Είναι δυνατόν να πιάνει φωτιά μια ασθενής στο χειρουργείο; Να κινδυνεύει άμεσα μια ογκολογική ασθενής; Αν δεν είχαν σβήσει έγκαιρα οι εργαζόμενοι τη φωτιά, θα μιλούσαμε για τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των ιατρικών διαδικασιών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων, ενώ η έρευνα της ΕΔΕ αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες και τα ενδεχόμενα τεχνικά ή ανθρώπινα σφάλματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος 21.03.2026
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία 21.03.2026
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος 21.03.2026
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα 21.03.2026
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα 21.03.2026
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος 21.03.2026
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός 21.03.2026
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα 21.03.2026
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη

Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία σε απόσταση 4000 χιλιομέτρων

Κόσμος 21.03.2026
Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς η βάση του Ντιέγκο Γκάρσια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από το ιρανικό έδαφος

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος 21.03.2026
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.