E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης

Δημοσίευση 25/4/2025 | 17:51

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Ένα σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν ασθενής υπέστη σοβαρά εγκαύματα ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκλήθηκε πυρκαγιά εντός της χειρουργικής αίθουσας, πιθανότατα από τη χρήση μονοπολικής διαθερμίας — μιας κοινής ιατρικής τεχνικής που χρησιμοποιείται σε εκτεταμένες επεμβάσεις.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:00 και, όπως περιγράφεται, οι φλόγες εκδηλώθηκαν αιφνιδίως στην περιοχή της κοιλιάς της ασθενούς. Χάρη στην άμεση και ψύχραιμη παρέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ωστόσο, η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας εξεταστεί από πλαστικό χειρουργό.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και την κοινή γνώμη, ενώ ήδη διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη από την ασθενή και υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης: «Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του ανέφερε πως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν τεχνική βλάβη στη διαθερμία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η συντήρηση του εξοπλισμού ανήκει σε εξωτερικές εταιρείες και θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες: «Είναι δυνατόν να πιάνει φωτιά μια ασθενής στο χειρουργείο; Να κινδυνεύει άμεσα μια ογκολογική ασθενής; Αν δεν είχαν σβήσει έγκαιρα οι εργαζόμενοι τη φωτιά, θα μιλούσαμε για τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των ιατρικών διαδικασιών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων, ενώ η έρευνα της ΕΔΕ αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες και τα ενδεχόμενα τεχνικά ή ανθρώπινα σφάλματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα 11.01.2026
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος 11.01.2026
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος 11.01.2026
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική 11.01.2026
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία 11.01.2026
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα

Κόσμος 11.01.2026
Το μήνυμα που φέρεται να έστειλε μέσω των δικηγόρων του στον γιο του, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων