E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης

Δημοσίευση 25/4/2025 | 17:51

Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε χειρουργείο στο «Αλεξάνδρα»

Ένα σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν ασθενής υπέστη σοβαρά εγκαύματα ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκλήθηκε πυρκαγιά εντός της χειρουργικής αίθουσας, πιθανότατα από τη χρήση μονοπολικής διαθερμίας — μιας κοινής ιατρικής τεχνικής που χρησιμοποιείται σε εκτεταμένες επεμβάσεις.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:00 και, όπως περιγράφεται, οι φλόγες εκδηλώθηκαν αιφνιδίως στην περιοχή της κοιλιάς της ασθενούς. Χάρη στην άμεση και ψύχραιμη παρέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ωστόσο, η ασθενής υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 4% του σώματός της και διακομίστηκε στη μονάδα ανάνηψης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας εξεταστεί από πλαστικό χειρουργό.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και την κοινή γνώμη, ενώ ήδη διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη από την ασθενή και υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης: «Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του ανέφερε πως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν τεχνική βλάβη στη διαθερμία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η συντήρηση του εξοπλισμού ανήκει σε εξωτερικές εταιρείες και θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες: «Είναι δυνατόν να πιάνει φωτιά μια ασθενής στο χειρουργείο; Να κινδυνεύει άμεσα μια ογκολογική ασθενής; Αν δεν είχαν σβήσει έγκαιρα οι εργαζόμενοι τη φωτιά, θα μιλούσαμε για τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των ιατρικών διαδικασιών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων, ενώ η έρευνα της ΕΔΕ αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες και τα ενδεχόμενα τεχνικά ή ανθρώπινα σφάλματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρό από επίθεση drone 13χρονο αγόρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας 13χρονος σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό drone έριξε χειροβομβίδα στην Μπέιτ Λάχια

Χανιά: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον 33χρονο γιατρό που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο εύρεσης δεν είναι δύσβατο - η σορός βρέθηκε σε προσβάσιμη τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τοπικό εστιατόριο

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής γραφής

Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» ‑ Υποψήφια με το ΕΠΑΜ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.

Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο τον καταδίκασε σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια κάθειρξης

Ισπανία: Μαρμάρινη κεφαλή 2.000 ετών που πιθανώς απεικονίζει την Αφροδίτη βρέθηκε σε παραλία του Αλικάντε

Κόσμος Χτες
Μαρμάρινη προτομή ηλικίας περίπου 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παραλία Αλμαδράμπα του Αλικάντε - πιθανώς παριστάνει τη θεά Αφροδίτη ή τη ρωμαϊκή Venus

Σκελετός σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Τζιτζιφέ

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουρκία: Δικαστήριο καθαίρεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ραγδαίες εξελίξεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα μέλη της ηγεσίας του CHP παραμένουν στα κεντρικά γραφεία της Αγκυρας και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν

Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη, με μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από χθες το απόγευμα

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοινώνει το νέο κόμμα ‑ Δείτε live την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Κόσμος Χτες
Πλήθος κόσμου στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Δραματικές εικόνες στη Νέα Υόρκη από τις σφοδρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονιστικά βίντεο έδειχναν όσους επιχειρούσαν να μετακινηθούν να παρασύρονται