E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κέιτ Μίντλετον σπάει τους κανόνες: Η βασιλική παράδοση που δεν επιτρέπει στα παιδιά της να ακολουθήσουν

Ίσως αλλάξει κι άλλες βασιλικές πρακτικές για το καλό των παιδιών της

Δημοσίευση 24/4/2025 | 11:20

Η Κέιτ Μίντλετον σπάει τους κανόνες: Η βασιλική παράδοση που δεν επιτρέπει στα παιδιά της να ακολουθήσουν

Η Αικατερίνη, πριγκίπισσα της Ουαλίας, δε διστάζει να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της μέσα στη μοναρχία, θέτοντας ξεκάθαρα όρια όταν πρόκειται για τα παιδιά της. Αν και έχει τηρήσει ορισμένα παραδοσιακά βασιλικά πρωτόκολλα, σε μια από τις πιο μακροχρόνιες -και αμφιλεγόμενες- παραδόσεις λέει ξεκάθαρα «όχι».

Η τελετή της «αιμοδοσίας», κατά την οποία τα νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κυνήγι και αλείφονται με το αίμα του ζώου, είναι μια παράδοση που η Κέιτ Μίντλετον αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά της να βιώσουν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιο σύγχρονη και προστατευτική στάση απέναντι στη γονεϊκότητα μέσα στο Παλάτι.

Η βασιλική σχολιάστρια Amanda Matta δήλωσε αποκλειστικά στο The List ότι δε θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η Αικατερίνη δεν επιτρέπει στα παιδιά της να υποβληθούν στην αρχαία αυτή παράδοση.

«Η απόφαση της πριγκίπισσας δεν αφορά κάποια εντυπωσιακή δήλωση, αφού η συγκεκριμένη στιγμή θα διαδραματιζόταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται περισσότερο για μια συνειδητή επιλογή να θέσει όρια για την οικογένειά της, βασισμένα στις προσωπικές της αξίες -ακόμη και όταν αυτές συγκρούονται με παγιωμένες βασιλικές παραδόσεις», ανέφερε η Matta. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα ήταν αφελές από πλευράς μοναρχίας να θεωρεί πως τα μέσα ενημέρωσης δε θα κατάφερναν τελικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικόνες από μια τέτοια τελετή. «Κινήσεις όπως αυτή δείχνουν ότι η Κέιτ δε σκέφτεται μόνο τι είναι αναμενόμενο, αλλά τι είναι σωστό για τα παιδιά της και πώς αυτές οι αποφάσεις προσγειώνονται στο ευρύτερο κοινό», εξήγησε ακόμη η Matta.

Ο πρίγκιπας Χάρι αφηγήθηκε τη δική του εμπειρία με την παράδοση στα απομνημονεύματά του, «Spare», περιγράφοντάς την ως μια μάλλον τραυματική εμπειρία. «Εκείνος [ο οδηγός του που τον παρακολουθούσε] έβαλε απαλά ένα χέρι πίσω από τον λαιμό μου και… έσπρωξε το κεφάλι μου μέσα στο σφάγιο», έγραψε ο πρίγκιπας. «Η μύτη και το στόμα μου ήταν γεμάτα αίμα, έντερα και μια βαθιά, ενοχλητική ζεστασιά».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας μπορεί να σπάσει άλλη μια βασιλική παράδοση

Δεδομένης της γραφικής περιγραφής του πρίγκιπα Χάρι για την παράδοση της αιμοδοσίας, δεν είναι περίεργο που η Κέιτ Μίντλετον δε θέλει τα παιδιά της να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει αψηφήσει τη βασιλική παράδοση σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και οι φήμες λένε ότι μπορεί να το κάνει ξανά σύντομα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Η πριγκίπισσα επιθυμεί ο πρωτότοκος γιος της, ο πρίγκιπας Τζορτζ, να ακολουθήσει μια διαφορετική εκπαιδευτική πορεία από εκείνη των προηγούμενων γενεών της βασιλικής οικογένειας.

Έχει γίνει δεδομένο ότι οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας φοιτούν στο Ίτον, ένα ελίτ οικοτροφείο μόνο για αγόρια. Παρόλο που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται πρόθυμος ο Τζορτζ να ακολουθήσει τα δικά του βήματα, η Αικατερίνη διαφωνεί έντονα. Όπως δήλωσε η βασιλική ειδικός Katie Nicholl στη Mirror (μέσω της New York Post), η Κέιτ προτιμά ο γιος της να φοιτήσει σε ένα μικτό σχολείο, ώστε να μεγαλώσει πλάι στα αδέλφια του -μια εμπειρία που η ίδια εκτίμησε ιδιαίτερα κατά τη φοίτησή της στο Marlborough College, μαζί με την αδελφή της Πiπα και τον αδελφό της Τζέιμς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε πατέρας για πρώτη φορά

Tabloid 29.01.2026
Σε πελάγη ευτυχίας ο παλαίμαχος διεθνής φόργουορντ και η σύζυγός του, Ναυσικά

Η Χάιντι Κλουμ πόζαρε γuμνή πάνω σε ράγες τρένου

Social 29.01.2026
Για τις ανάγκες του νέου της τραγουδιού

Παιδί 2 ετών κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες στο μπιλιάρδο

Social 29.01.2026
Έγινε ο νεότερος άνθρωπος που πέτυχε «διπλό χτύπημα» στο μπιλιάρδο

Γιώργος Σεϊταρίδης: «Δεν υπήρχε θέμα απεξάρτησης από ουσίες, ούτε χαρτιά έπαιζα, ούτε με κυνηγούσαν»

Tabloid 29.01.2026
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιώργο Πράσινο ο Γιώργος Σεϊταρίδης, μαζί με την σύζυγό του, Όλγα Θανασιά, οι οποίοι μίλησαν για την ζωή τους στην επαρχία

«Έχω παιδιά»: Όλα όσα θα δούμε στην πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου

Media 29.01.2026
Ο δεύτερος κύκλος της αγαπημένης οικογενειακής κωμωδίας «Έχω παιδιά» επιστρέφει με νέο διπλό επεισόδιο την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 21:00, στο MEGA

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της

Tabloid 29.01.2026
Όσα είπε για το πρόβλημα υγείας που την οδήγησε στο νοσοκομείο

Χώρισε η Έλενα Τσαγκρινού

Tabloid 29.01.2026
Η τραγουδίστρια έχει αποκτήσει ένα παιδί με τον Dj Stephan με τον οποίο ήταν σε σχέση από το 2022

Γιώργος Λάνθιμος: Διπλή παρουσία στο Super Bowl 2026 ‑ Σκηνοθετεί δύο διαφημίσεις

Tabloid 29.01.2026
Με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν και ένα αινιγματικό teaser αποκαλύφθηκε η νέα συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Εισέβαλε στο πλατό του Buongiorno – «Να έρθω να παίξω;»

Tabloid 29.01.2026
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το πρωί της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου τη Φαίη Σκορδά και τους συνεργάτες της

Ray J: Οι γιατροί μου είπαν ότι μου απομένουν λίγοι μήνες ζωής

Tabloid 29.01.2026
Ο τραγουδιστής νοσηλεύτηκε πρόσφατα λόγω πνευμονίας