E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κέιτ Μίντλετον σπάει τους κανόνες: Η βασιλική παράδοση που δεν επιτρέπει στα παιδιά της να ακολουθήσουν

Ίσως αλλάξει κι άλλες βασιλικές πρακτικές για το καλό των παιδιών της

Δημοσίευση 24/4/2025 | 11:20

Η Κέιτ Μίντλετον σπάει τους κανόνες: Η βασιλική παράδοση που δεν επιτρέπει στα παιδιά της να ακολουθήσουν

Η Αικατερίνη, πριγκίπισσα της Ουαλίας, δε διστάζει να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της μέσα στη μοναρχία, θέτοντας ξεκάθαρα όρια όταν πρόκειται για τα παιδιά της. Αν και έχει τηρήσει ορισμένα παραδοσιακά βασιλικά πρωτόκολλα, σε μια από τις πιο μακροχρόνιες -και αμφιλεγόμενες- παραδόσεις λέει ξεκάθαρα «όχι».

Η τελετή της «αιμοδοσίας», κατά την οποία τα νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κυνήγι και αλείφονται με το αίμα του ζώου, είναι μια παράδοση που η Κέιτ Μίντλετον αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά της να βιώσουν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιο σύγχρονη και προστατευτική στάση απέναντι στη γονεϊκότητα μέσα στο Παλάτι.

Η βασιλική σχολιάστρια Amanda Matta δήλωσε αποκλειστικά στο The List ότι δε θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η Αικατερίνη δεν επιτρέπει στα παιδιά της να υποβληθούν στην αρχαία αυτή παράδοση.

«Η απόφαση της πριγκίπισσας δεν αφορά κάποια εντυπωσιακή δήλωση, αφού η συγκεκριμένη στιγμή θα διαδραματιζόταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται περισσότερο για μια συνειδητή επιλογή να θέσει όρια για την οικογένειά της, βασισμένα στις προσωπικές της αξίες -ακόμη και όταν αυτές συγκρούονται με παγιωμένες βασιλικές παραδόσεις», ανέφερε η Matta. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα ήταν αφελές από πλευράς μοναρχίας να θεωρεί πως τα μέσα ενημέρωσης δε θα κατάφερναν τελικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικόνες από μια τέτοια τελετή. «Κινήσεις όπως αυτή δείχνουν ότι η Κέιτ δε σκέφτεται μόνο τι είναι αναμενόμενο, αλλά τι είναι σωστό για τα παιδιά της και πώς αυτές οι αποφάσεις προσγειώνονται στο ευρύτερο κοινό», εξήγησε ακόμη η Matta.

Ο πρίγκιπας Χάρι αφηγήθηκε τη δική του εμπειρία με την παράδοση στα απομνημονεύματά του, «Spare», περιγράφοντάς την ως μια μάλλον τραυματική εμπειρία. «Εκείνος [ο οδηγός του που τον παρακολουθούσε] έβαλε απαλά ένα χέρι πίσω από τον λαιμό μου και… έσπρωξε το κεφάλι μου μέσα στο σφάγιο», έγραψε ο πρίγκιπας. «Η μύτη και το στόμα μου ήταν γεμάτα αίμα, έντερα και μια βαθιά, ενοχλητική ζεστασιά».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας μπορεί να σπάσει άλλη μια βασιλική παράδοση

Δεδομένης της γραφικής περιγραφής του πρίγκιπα Χάρι για την παράδοση της αιμοδοσίας, δεν είναι περίεργο που η Κέιτ Μίντλετον δε θέλει τα παιδιά της να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει αψηφήσει τη βασιλική παράδοση σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και οι φήμες λένε ότι μπορεί να το κάνει ξανά σύντομα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Η πριγκίπισσα επιθυμεί ο πρωτότοκος γιος της, ο πρίγκιπας Τζορτζ, να ακολουθήσει μια διαφορετική εκπαιδευτική πορεία από εκείνη των προηγούμενων γενεών της βασιλικής οικογένειας.

Έχει γίνει δεδομένο ότι οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας φοιτούν στο Ίτον, ένα ελίτ οικοτροφείο μόνο για αγόρια. Παρόλο που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται πρόθυμος ο Τζορτζ να ακολουθήσει τα δικά του βήματα, η Αικατερίνη διαφωνεί έντονα. Όπως δήλωσε η βασιλική ειδικός Katie Nicholl στη Mirror (μέσω της New York Post), η Κέιτ προτιμά ο γιος της να φοιτήσει σε ένα μικτό σχολείο, ώστε να μεγαλώσει πλάι στα αδέλφια του -μια εμπειρία που η ίδια εκτίμησε ιδιαίτερα κατά τη φοίτησή της στο Marlborough College, μαζί με την αδελφή της Πiπα και τον αδελφό της Τζέιμς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αννα Βίσση: Επένδυση‑μαμούθ για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η περιστροφική σκηνή και ο παγκοσμίου φήμης καλεσμένος

Μακαλιάς: Ο Τσίπρας μπορεί να τα καταστρέψει όλα σε μια νύχτα, γιατί να πληρώνουμε την εκκλησία που είναι επιχείρηση με αδήλωτο χρήμα

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Τι είπε για τον Αδωνι Γεωργιάδη και την εμπειρία του από το «ποτηράκι» και την επαφή με άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή

Η Kate έκλαιγε στην Αγγλία και ο William φλέρταρε στο Αιγαίο – Η άγνωστη ιστορία πίσω από το παλάτι

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η αριστοκράτισσα που μάγεψε τον William στις ελληνικές θάλασσες

Η Χέιλι Μπίμπερ βάζει «φωτιά» ποζάροντας με εσώρουχα από τη σειρά της Κιμ Καρντάσιαν

E-Daily 3.Left Χτες
Το 29χρονο μοντέλο πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια για την εταιρεία της τηλεπερσόνας

«Τρελάθηκε» η Σερένα Γουίλιαμς με την μετακίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Χιτ: «Μου φτιάξατε τη μέρα», δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σερένα Γουίλιαμς με τον σύζυγό της μαζί με την οικογένεια Αντετοκούνμπο έχουν επενδύσει σε golf club στο Λος Αντζελες

Μαρία Αντωνά: Oταν εμφανίστηκε ξαφνικά καρχαρίας στις Μαλδίβες

Social Χτες
Η παρουσιάστρια βρέθηκε τετ α τετ με καρχαρία στα νερά του Ινδικού Ωκεανού και η αντίδρασή της εντυπωσίασε.

H τρυφερή στιγμή που μοιράστηκε η Ζεντάγια με τον σύζυγό της από τη Ρώμη

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός ανέβασε στο Instagram φωτογραφία φιλιού με τον Τομ Χόλαντ στην ιταλική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια των προωθητικών εκδηλώσεων για το «Spider-Man: Brand New Day».

Ποιος ψαράς άφησε άναυδο τον Λιάγκα με αυτά που είπε για τους λαγοκέφαλους στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Κρητικός ψαράς Νίκος Ασπετάκης αποκάλυψε 198 περιστατικά δαγκωμάτων μόνο στην Κρήτη και προέβλεψε οικολογική καταστροφή στα επόμενα χρόνια.

Ναταλία Δραγούμη: Δείτε πώς μια topless φωτογραφία της στην Ύδρα της εξασφάλισε τις πρώτες της δουλειές

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός εξήγησε πως η συγκεκριμένη φωτογράφιση δεν είχε τίποτα το χυδαίο, αλλά αντιθέτως μια «παιδική χαρά».

Παπανώτας κατά Κοψιάλη: «Θα σας σηκωθεί η τρίχα με τα βίντεό του ‑ Μην τα ανεβάσω εγώ...»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δημοσιογράφος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο το περιεχόμενο που αναρτά ο γνωστός YouTuber στα social media, συμβουλεύοντάς τον να είναι πιο προσεκτικός.

Σάκης Τανιμανίδης: Από όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι, θέλω να πετύχω στο να είμαι καλός μπαμπάς

Tabloid Χτες
Αν είμαι καλός μπαμπάς είμαι ευτυχισμένος, σχολίασε ο παρουσιαστής

Μίνα Αρναούτη: Βρέθηκε ξανά στα δικαστήρια και ξέσπασε

Tabloid Χτες
Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 23/6 η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία