E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Τραμπ

Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τουλάχιστον αν πιστέψει κανείς δημοσκοπήσεις

Δημοσίευση 24/4/2025 | 09:53

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Τραμπ
Φωτογραφία από Photo By: Kaboompics.com

Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τουλάχιστον αν πιστέψει κανείς δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες Τετάρτη, καθώς μοιάζει να πληρώνει υψηλό κόστος για το πώς χειρίζεται την οικονομία και τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov για το περιοδικό The Economist που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.905 Αμερικανών, οι θετικές απόψεις για τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα έχουν μειωθεί στο 41%, από 50% τον Ιανουάριο, όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.

Άλλη δημοσκόπηση, του Pew Research Center, σε δείγμα 3.589 Αμερικανών, αναφέρει πως οι θετικές γνώμες για τον πρόεδρο φθάνουν το 40%, από 47% τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για επίδοση χειρότερη από αυτή του Δημοκρατικού προκατόχου του Τζο Μπάιντεν τον Απρίλιο του 2021, σε αντίστοιχο σημείο της θητείας του. Κατά τους τρεις πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας του, οι θετικές απόψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ έφθαναν κατά μέσον όρο το 45%, ήταν με άλλα λόγια στο χαμηλότερο επίπεδο οποιουδήποτε Αμερικανού προέδρου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημείωνε την περασμένη εβδομάδα το ινστιτούτο Gallup.

Η οικονομία στο επίκεντρο

Εξαιτίας του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου που εξαπέλυσε, ο Ρεπουμπλικάνος έχει μάλλον κακή εικόνα ως προς τη διαχείριση της οικονομίας. Μολονότι οι ψηφοφόροι εξέφραζαν γενικά την εμπιστοσύνη τους στον επιχειρηματία στο πεδίο αυτό, το 54% όσων ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας των YouGov/The Economist εκτιμά πως η οικονομία έχει πάρει άσχημη πορεία, έναντι 37% τον Ιανουάριο. Η δημοτικότητα του προέδρου υποφέρει ιδίως σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής.

Μόλις το 31% των Αμερικανών θεωρεί πως τα πάει καλά στο ζήτημα αυτό, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ipsos για το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο πληθωρισμός ήταν ανάμεσα στα ζητήματα-κλειδιά των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024 κι ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόταν ακατάπαυστα πως θα μείωνε τις τιμές. Όμως οι περισσότεροι οικονομολόγοι προεξοφλούν πως ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε θα ωθήσει τον πληθωρισμό προς τα πάνω.

Ως προς τη μετανάστευση, μόλις το 45% των πολιτών που ερωτήθηκαν εγκρίνουν το πώς χειρίζεται το ζήτημα ο Ρεπουμπλικάνος, από 50% πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των YouGov/The Economist.

Η κυβέρνηση Τραμπ απέλασε στο Ελ Σαλβαδόρ σχεδόν 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά δυνάμει νόμου περί «αλλοδαπών εχθρών» του 18ου αιώνα, κάτι που η δικαιοσύνη έδωσε εντολή να ανασταλεί. Ο Ρεπουμπλικάνος υφίσταται μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών που του έδωσαν τη νίκη απέναντι στην Κάμαλα Χάρις. Οι θετικές απόψεις στις τάξεις των ισπανόφωνων δεν ξεπερνούν το 27%, έναντι 36% στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Pew Research Center.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 5χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 23.06.2025
Οι αρχές προσήγαγαν τον 26χρονο ιδιοκτήτη του σκύλου

Κρήτη: Aζέρος συνελήφθη να φωτογραφίζει τη βάση στη Σούδα

Ελλάδα 23.06.2025
Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατασκοπείας

Έρχεται ο μοναδικός αριθμός ταυτότητας για κάθε ακίνητο – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

Οικονομία 23.06.2025
Στα σκαριά και το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων με όλες τις πληροφορίες για κάθε ακίνητο

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρά δύο νέα παιδιά σε τροχαίο με μηχανάκι

Ελλάδα 23.06.2025
Το δίκυκλο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε αυλή σπιτιού

NBA: Οι Θάντερ νίκησαν με 103‑91 τους Πέισερς στο Game 7 και πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους

Αθλητικά Νέα 23.06.2025
Συγκίνηση για τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον που διέλυσε τον αχίλλειο τένοντά του

Αγριο έγκλημα στη Λαμία: Δολοφόνησαν ιδιοκτήτη καφετέριας – Τον βρήκαν μαχαιρωμένο μέσα σε λίμνη αίματος

Ελλάδα 23.06.2025
Το θύμα φαίνεται ότι πάλεψε για τη ζωή του πριν ξεψυχήσει - Περαστικοί τον άκουσαν να ουρλιάζει για βοήθεια - Οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι με λουκέτο

Ανατροπή στα κίνητρα για πληρωμές με κάρτα

Οικονομία 23.06.2025
Στο τραπέζι e-αποδείξεις με μεγαλύτερη έκπτωση φόρου

«Τους βρήκε ο άντρας μου μέσα στα αίματα» ‑ Συγκλονίζει γειτόνισσα για το διπλό φονικό στη Μεσσηνία

Ελλάδα 23.06.2025
Όταν δεν του έδιναν λεφτά ή όταν έπινε φώναζε και έβριζε, τόνισε η ίδια - Ο 61χρονος συνελήφθη

Τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – Τουλάχιστον 20 νεκροί και 52 τραυματίες

Κόσμος 23.06.2025
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS

Τι αποφασίστηκε στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ

Ελλάδα Χτες
Επανεκκίνηση της διπλωματίας στη Μέση Ανατολή ζητάει η Αθήνα

Σάκκαρη: Αγριος καυγάς με την Πουτίντσεβα μετά το τέλος του αγώνα

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Σάκκαρη και η Γιούλια Πουτίντσεβα είχαν έντονο λεκτικό επεισόδιο στο τέλος του αγώνα τους στο Μπαντ Χόμπουργκ