E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φόβος και τρόμος μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με σκηνές!

Πανικοβλημένοι πολίτες πήραν τα παιδιά, τα κατοικίδια και τα απολύτως απαραίτητα και άφησαν τα σπίτια τους

Δημοσίευση 23/4/2025 | 18:39

Φόβος και τρόμος μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με σκηνές!

Διαδοχικοί σεισμοί πλήττουν την Κωνσταντινούπολη από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη μεγαλύτερη έως τώρα δόνηση, να φτάνει τα 6,2 Ρίχτερ.

Πλήθη κόσμου συγκεντρώνονται στον δρόμο, σε πάρκα με τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα τους. Άλλοι βρίσκονται στο έδαφος, ενώ άλλοι κάνουν τηλεφωνήματα πανικοβλημένοι, ενώ πολλοί έχουν στήσει σκηνές για την παραμονή τους μακριά από τα σπίτια τους, φοβούμενοι ότι θα κινδυνεύσουν εάν ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερος σεισμός.

«Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που είχαμε με τον πατέρα μου -ο οποίος έχει περιορισμένη κινητικότητα εδώ και πολύ καιρό», περιγράφει κάτοικος της Κωνσταντινούπολης στο BBC. «Όλοι στο κτίριό μας έτρεξαν προς τα έξω. Ενώ ακόμα προσπαθούσαμε να επεξεργαστούμε τι είχε συμβεί, αισθανθήκαμε άλλη μια δόνηση. Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν - άρπαζαν τα κατοικίδιά τους, κρατούσαν τα παιδιά τους, βοηθούσαν τους ηλικιωμένους. Η Κωνσταντινούπολη είναι τεράστια και οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα λένε ότι υπάρχουν πολύ λίγοι ασφαλείς ανοιχτοί χώροι για να καταφύγουν κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής. Κάποιος ρώτησε: "Τι θα κάνουμε αν γίνει ακόμη μεγαλύτερος σεισμός; Πού θα πάμε;". "Μάλλον δεν θα πρέπει να επιστρέψω απόψε. Αλλά τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω;", είπε κάποιος άλλος»

Μέχρι ώρας, οι αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα. Περιορίζονται στις εκκλήσεις προς τον κόσμο, να μην πλησιάζει σε κτίρια που μπορεί να έχουν υποστεί ζημιές.

«Τουλάχιστον 151 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί αφού πήδηξαν από ψηλά σημεία λόγω του πανικού που προκάλεσαν οι σεισμοί», αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Σε ανάρτησή του στο Χ, προσθέτει ότι δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι και δεν έχουν καταρρεύσει κτίρια κατοικιών. Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε, αλλά δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ή τραυματισμοί. «Η παροχή ενέργειας και φυσικού αερίου, το πόσιμο νερό και οι υποδομές αποχέτευσης δεν έχουν επηρεαστεί», προσθέτει.

Οι σεισμοί σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη και Ραιδεστό, στα ανοιχτά της Σηλυβρίας. Άλλος σεισμός είχε δώσει μία πρόγευση μισή ώρα νωρίτερα. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε επίσης στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην ενδιάμεση απόσταση μεταξύ Ραιδεστού και Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD) ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,9 χιλιόμετρα. Από την πλευρά του το Καντίλι έδωσε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε: «Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε στη Σηλυβρία, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά. Είθε ο Αλλάχ να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι εξελίξεις παρακολουθούνται μετά τους σεισμούς που έγιναν αισθητοί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν δήλωσε: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά στους πολίτες μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με τα μολυσμένα βαζάκια της HiPP: Η εταιρεία καταγγέλλει πως είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού

Κόσμος 21.04.2026
Η εταιρεία βρεφικών τροφών HiPP ανακοίνωσε χθες ότι είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού, αφού ένα βαζάκι βρεφικής τροφής της μολυσμένο με ποντικοφάρμακο βρέθηκε στην Αυστρία

Κρήτη: Επίθεση σκυλιού σε παιδί κοντά σε σχολείο – Με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο ο 12χρονος

Ελλάδα 21.04.2026
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα με το «καλημέρα» ‑ «Έπεσε» η πλατφόρμα

Ελλάδα 21.04.2026
Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους που το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους είναι «0»

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ήχησε το 112, έκτακτη ανακοίνωση του δήμου ‑ «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα 21.04.2026
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης

Ρόδος: 28χρονος εισέβαλε στο δωμάτιό της και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της

Ελλάδα 21.04.2026
Η ανήλικη μαζί με την μητέρα της μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου έκαναν καταγγελία για το συμβάν

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 21χρονου στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 21.04.2026
Η επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας ‑ Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού

Ελλάδα 21.04.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης ‑ Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ

Κόσμος 21.04.2026
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος ‑ Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Ελλάδα 21.04.2026
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία 21.04.2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση

Οικονομία 21.04.2026
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 vouchers, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ