E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φόβος και τρόμος μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με σκηνές!

Πανικοβλημένοι πολίτες πήραν τα παιδιά, τα κατοικίδια και τα απολύτως απαραίτητα και άφησαν τα σπίτια τους

Δημοσίευση 23/4/2025 | 18:39

Φόβος και τρόμος μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με σκηνές!

Διαδοχικοί σεισμοί πλήττουν την Κωνσταντινούπολη από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη μεγαλύτερη έως τώρα δόνηση, να φτάνει τα 6,2 Ρίχτερ.

Πλήθη κόσμου συγκεντρώνονται στον δρόμο, σε πάρκα με τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα τους. Άλλοι βρίσκονται στο έδαφος, ενώ άλλοι κάνουν τηλεφωνήματα πανικοβλημένοι, ενώ πολλοί έχουν στήσει σκηνές για την παραμονή τους μακριά από τα σπίτια τους, φοβούμενοι ότι θα κινδυνεύσουν εάν ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερος σεισμός.

«Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που είχαμε με τον πατέρα μου -ο οποίος έχει περιορισμένη κινητικότητα εδώ και πολύ καιρό», περιγράφει κάτοικος της Κωνσταντινούπολης στο BBC. «Όλοι στο κτίριό μας έτρεξαν προς τα έξω. Ενώ ακόμα προσπαθούσαμε να επεξεργαστούμε τι είχε συμβεί, αισθανθήκαμε άλλη μια δόνηση. Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν - άρπαζαν τα κατοικίδιά τους, κρατούσαν τα παιδιά τους, βοηθούσαν τους ηλικιωμένους. Η Κωνσταντινούπολη είναι τεράστια και οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα λένε ότι υπάρχουν πολύ λίγοι ασφαλείς ανοιχτοί χώροι για να καταφύγουν κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής. Κάποιος ρώτησε: "Τι θα κάνουμε αν γίνει ακόμη μεγαλύτερος σεισμός; Πού θα πάμε;". "Μάλλον δεν θα πρέπει να επιστρέψω απόψε. Αλλά τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω;", είπε κάποιος άλλος»

Μέχρι ώρας, οι αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα. Περιορίζονται στις εκκλήσεις προς τον κόσμο, να μην πλησιάζει σε κτίρια που μπορεί να έχουν υποστεί ζημιές.

«Τουλάχιστον 151 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί αφού πήδηξαν από ψηλά σημεία λόγω του πανικού που προκάλεσαν οι σεισμοί», αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Σε ανάρτησή του στο Χ, προσθέτει ότι δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι και δεν έχουν καταρρεύσει κτίρια κατοικιών. Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε, αλλά δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ή τραυματισμοί. «Η παροχή ενέργειας και φυσικού αερίου, το πόσιμο νερό και οι υποδομές αποχέτευσης δεν έχουν επηρεαστεί», προσθέτει.

Οι σεισμοί σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη και Ραιδεστό, στα ανοιχτά της Σηλυβρίας. Άλλος σεισμός είχε δώσει μία πρόγευση μισή ώρα νωρίτερα. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε επίσης στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην ενδιάμεση απόσταση μεταξύ Ραιδεστού και Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD) ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,9 χιλιόμετρα. Από την πλευρά του το Καντίλι έδωσε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε: «Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε στη Σηλυβρία, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά. Είθε ο Αλλάχ να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι εξελίξεις παρακολουθούνται μετά τους σεισμούς που έγιναν αισθητοί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν δήλωσε: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά στους πολίτες μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.

Πανελλαδικές 2026: Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές μετά το σοβαρό λάθος με τα θέματα σε ΕΠΑ.Λ.

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με τα λανθασμένα θέματα σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε κατεπειγόντως ΕΔΕ.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Συνεχίζεται η προανάκριση για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μολδαβικής οικογένειας.

Αργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του νεαρού στο Αργος, με συγγενείς να φτάνουν ειδικά από τη Ρωσία για το τελευταίο αντίο.

Ο μετεωρίτης που τρύπησε στέγη σπιτιού στις ΗΠΑ – Τι αποκάλυψαν οι επιστήμονες μέσα του

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Νέα μελέτη σε σπάνιο ανθρακούχο χονδρίτη που έπεσε στο Νιου Τζέρσεϊ αποκαλύπτει εξωγήινα αμινοξέα και ίχνη αλμυρού νερού που ενισχύουν τη θεωρία για την προέλευση της ζωής.