E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρομακτική προειδοποίηση από τον γνωστό καθηγητή: Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7αρι

O καθηγητής Naci Görür είχε προειδοποιήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/4/2025 | 15:23

Τρομακτική προειδοποίηση από τον γνωστό καθηγητή: Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7αρι

Ο ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί αναλύουν το σεισμό στην Τουρκία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο καθηγητής γεωλογίας, Dr. Naci Görür προειδοποίησε ότι ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τότε θα επηρεάσει το ρήγμα του Μαρμαρά, πιθανότατα προκαλώντας έναν μεγάλο σεισμό μελλοντικά.

«Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει λίγο πολύ το τμήμα του ρήγματος που αναμένεται να σπάσει στον Μαρμαρά», είπε.

O συγκεκριμένος καθηγητής, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην Τουρκία, είχε προειδοποιήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλα σημεία της Τουρκίας.

Σήμερα μετά το «κύμα» σεισμικών δονήσεων ο Dr. Naci Görür επανήλθε:

Το ρήγμα Kumburgaz στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη έχει πολλούς σεισμούς. Είναι διαφορετικών μεγεθών. Αυτοί δεν είναι οι μεγάλοι σεισμοί που περιμένουμε στον Μαρμαρά. Αυξάνουν την πίεση που συσσωρεύεται σε αυτό το ρήγμα. Με άλλα λόγια, το αναγκάζουν να σπάσει. Ο πραγματικός σεισμός εδώ θα είναι μεγαλύτερος και πάνω από 7.
Οι σεισμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να μιλάμε για αυτούς όταν συμβαίνει ένας σεισμός. Όταν δεν υπάρχει σεισμός, πρέπει να μιλάμε γι' αυτούς και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Πρώτα απ' όλα, η κυβέρνηση, στη συνέχεια ο δήμος και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να προετοιμάσουν την πόλη για έναν σεισμό. Ο αστικός μετασχηματισμός και η οικοδόμηση δεν είναι πράγματα που προετοιμάζουν την πόλη για έναν σεισμό. Μια αντισεισμική πόλη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο λαός πρέπει τώρα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παρακολουθούν και να ελέγχουν.

Τι λένε άλλοι ειδικοί

Ο ειδικός επί των σεισμών καθηγητής Ziyadin Çakır δήλωσε ότι ο σεισμός δεν είχε επίκεντρο το μέρος όπου αναμενόταν ένας μεγάλος σεισμός, αλλά η δόνηση που σημειώθηκε στο κύριο ρήγμα αύξησε την ένταση. «Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου αναμενόταν ο μεγάλος σεισμός», είπε ο Çakır.


Ο καθηγητής σεισμολογίας Zafer Akçığ από την πλευρά του είπε: «Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Σμύρνη. Είναι σημαντικό πού θα μεταφερθεί η ενέργεια από εδώ και πέρα. Τώρα, είτε θα πάει προς την Κωνσταντινούπολη είτε όχι, οι σεισμολόγοι θα εργαστούν πάνω σε αυτό. Η εξέταση θα γίνει με χρήση δορυφορικών δεδομένων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτομαγιά: Ακινητοποιημένα πλοία και ΜΜΜ ‑ Αναλυτικά όσοι απεργούν

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Ποιοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Από 1η Μαΐου υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν αγαθά

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το μέτρο έπρεπε να θεσπιστεί από τον Δεκέμβριο, αλλά είχε λάβει αναβολή

«Σε γέννησα για να μου φύγεις στα 13»: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η οικογένειά του και η τοπική κοινωνία της Ηλείας έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά τον τραγικό χαμό του 13χρονου αγοριού

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Αιφνιδιαστική έφοδος αποκάλυψε παράτυπη δομή «φροντίδας» ηλικιωμένων που λειτουργούσε κάτω υπό άθλιες συνθήκες

Εκκένωση σιδηροδρομικού σταθμού του Λονδίνου λόγω «ύποπτης διαρροής αερίου» – Επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Oι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται το περιστατικό

H Eυρώπη έχει πρόβλημα: Δεν γνωρίζει πόσα καύσιμα της απομένουν

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Εν μέσω ανησυχίας ότι η κάνουλα θα στερέψει, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν φαίνεται να έχει σαφή εικόνα για τα αποθέματα που έχει στη διάθεσή της.

Θρίλερ ανοιχτά της Κρήτης: Ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Καταγγελίες για χρήση όπλων, λέιζερ και παρεμβολές στις επικοινωνίες

Νέα εποχή στις αθλητικές μεταδόσεις: Το Disney+ εξασφάλισε τα δικαιώματα για το Champions League

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Μετά τη δημοπρασία για 19 τηλεοπτικές αγορές που αφορούν την περίοδο 2027-2031

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για την delivery παράδοση φαρμάκων κατ’ οίκον

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η απάντησή τους - Τι υποστηρίζουν

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 14χρονης από τον ράπερ

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Είχε αγοράσει φτυάρι και αλυσοπρίονα για να τη διαμελίσει