E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρομακτική προειδοποίηση από τον γνωστό καθηγητή: Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7αρι

O καθηγητής Naci Görür είχε προειδοποιήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/4/2025 | 15:23

Τρομακτική προειδοποίηση από τον γνωστό καθηγητή: Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7αρι

Ο ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί αναλύουν το σεισμό στην Τουρκία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο καθηγητής γεωλογίας, Dr. Naci Görür προειδοποίησε ότι ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τότε θα επηρεάσει το ρήγμα του Μαρμαρά, πιθανότατα προκαλώντας έναν μεγάλο σεισμό μελλοντικά.

«Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει λίγο πολύ το τμήμα του ρήγματος που αναμένεται να σπάσει στον Μαρμαρά», είπε.

O συγκεκριμένος καθηγητής, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην Τουρκία, είχε προειδοποιήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλα σημεία της Τουρκίας.

Σήμερα μετά το «κύμα» σεισμικών δονήσεων ο Dr. Naci Görür επανήλθε:

Το ρήγμα Kumburgaz στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη έχει πολλούς σεισμούς. Είναι διαφορετικών μεγεθών. Αυτοί δεν είναι οι μεγάλοι σεισμοί που περιμένουμε στον Μαρμαρά. Αυξάνουν την πίεση που συσσωρεύεται σε αυτό το ρήγμα. Με άλλα λόγια, το αναγκάζουν να σπάσει. Ο πραγματικός σεισμός εδώ θα είναι μεγαλύτερος και πάνω από 7.
Οι σεισμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να μιλάμε για αυτούς όταν συμβαίνει ένας σεισμός. Όταν δεν υπάρχει σεισμός, πρέπει να μιλάμε γι' αυτούς και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Πρώτα απ' όλα, η κυβέρνηση, στη συνέχεια ο δήμος και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να προετοιμάσουν την πόλη για έναν σεισμό. Ο αστικός μετασχηματισμός και η οικοδόμηση δεν είναι πράγματα που προετοιμάζουν την πόλη για έναν σεισμό. Μια αντισεισμική πόλη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο λαός πρέπει τώρα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παρακολουθούν και να ελέγχουν.

Τι λένε άλλοι ειδικοί

Ο ειδικός επί των σεισμών καθηγητής Ziyadin Çakır δήλωσε ότι ο σεισμός δεν είχε επίκεντρο το μέρος όπου αναμενόταν ένας μεγάλος σεισμός, αλλά η δόνηση που σημειώθηκε στο κύριο ρήγμα αύξησε την ένταση. «Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου αναμενόταν ο μεγάλος σεισμός», είπε ο Çakır.


Ο καθηγητής σεισμολογίας Zafer Akçığ από την πλευρά του είπε: «Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Σμύρνη. Είναι σημαντικό πού θα μεταφερθεί η ενέργεια από εδώ και πέρα. Τώρα, είτε θα πάει προς την Κωνσταντινούπολη είτε όχι, οι σεισμολόγοι θα εργαστούν πάνω σε αυτό. Η εξέταση θα γίνει με χρήση δορυφορικών δεδομένων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο

Περιστέρι: Συμπλοκή 10 ανηλίκων ‑ Δύο 15χρονοι τραυματίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς, με δύο ανηλίκους να τραυματίζονται ελαφρά και την αστυνομία να αναζητά τους εμπλεκόμενους.

Μακελειό στο Σικάγο: Γυμνός κρατούμενος άρπαξε όπλο και σκότωσε ομογενή αστυνομικό σε νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το κρυμμένο όπλο κάτω από την κουβέρτα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γυμνού δράστη μετά την απόδραση

Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά στη Ζώνη Αποκλεισμού, ενώ αναπτύσσουν γενετικά μοναδικά χαρακτηριστικά

Ηλεκτρικά πατίνια: «Κούρσες» θανάτου στις λεωφόρους ‑ Τι προβλέπει ο νόμος για τα όρια ταχύτητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στους δρόμους με αναβάτες που αγνοούν επιδεικτικά τον ΚΟΚ – Τα ηλικιακά όρια και οι υποχρεώσεις των χρηστών

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μητέρα του παρεμβαίνει στην προπόνηση και ο πατέρας του την απομακρύνει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για μια προπόνηση από την Μαδρίτη που αγωνιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες και αποκλείστηκε την Παρασκευή από τον Κάσπερ Ρουντ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

Κόσμος Χτες
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

Κόσμος Χτες
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα