E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρομακτική προειδοποίηση από τον γνωστό καθηγητή: Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7αρι

O καθηγητής Naci Görür είχε προειδοποιήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/4/2025 | 15:23

Τρομακτική προειδοποίηση από τον γνωστό καθηγητή: Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7αρι

Ο ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί αναλύουν το σεισμό στην Τουρκία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο καθηγητής γεωλογίας, Dr. Naci Görür προειδοποίησε ότι ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τότε θα επηρεάσει το ρήγμα του Μαρμαρά, πιθανότατα προκαλώντας έναν μεγάλο σεισμό μελλοντικά.

«Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει λίγο πολύ το τμήμα του ρήγματος που αναμένεται να σπάσει στον Μαρμαρά», είπε.

O συγκεκριμένος καθηγητής, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην Τουρκία, είχε προειδοποιήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλα σημεία της Τουρκίας.

Σήμερα μετά το «κύμα» σεισμικών δονήσεων ο Dr. Naci Görür επανήλθε:

Το ρήγμα Kumburgaz στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη έχει πολλούς σεισμούς. Είναι διαφορετικών μεγεθών. Αυτοί δεν είναι οι μεγάλοι σεισμοί που περιμένουμε στον Μαρμαρά. Αυξάνουν την πίεση που συσσωρεύεται σε αυτό το ρήγμα. Με άλλα λόγια, το αναγκάζουν να σπάσει. Ο πραγματικός σεισμός εδώ θα είναι μεγαλύτερος και πάνω από 7.
Οι σεισμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να μιλάμε για αυτούς όταν συμβαίνει ένας σεισμός. Όταν δεν υπάρχει σεισμός, πρέπει να μιλάμε γι' αυτούς και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Πρώτα απ' όλα, η κυβέρνηση, στη συνέχεια ο δήμος και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να προετοιμάσουν την πόλη για έναν σεισμό. Ο αστικός μετασχηματισμός και η οικοδόμηση δεν είναι πράγματα που προετοιμάζουν την πόλη για έναν σεισμό. Μια αντισεισμική πόλη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο λαός πρέπει τώρα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παρακολουθούν και να ελέγχουν.

Τι λένε άλλοι ειδικοί

Ο ειδικός επί των σεισμών καθηγητής Ziyadin Çakır δήλωσε ότι ο σεισμός δεν είχε επίκεντρο το μέρος όπου αναμενόταν ένας μεγάλος σεισμός, αλλά η δόνηση που σημειώθηκε στο κύριο ρήγμα αύξησε την ένταση. «Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου αναμενόταν ο μεγάλος σεισμός», είπε ο Çakır.


Ο καθηγητής σεισμολογίας Zafer Akçığ από την πλευρά του είπε: «Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Σμύρνη. Είναι σημαντικό πού θα μεταφερθεί η ενέργεια από εδώ και πέρα. Τώρα, είτε θα πάει προς την Κωνσταντινούπολη είτε όχι, οι σεισμολόγοι θα εργαστούν πάνω σε αυτό. Η εξέταση θα γίνει με χρήση δορυφορικών δεδομένων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος 04.04.2026
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα 04.04.2026
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος 04.04.2026
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα 04.04.2026
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία 04.04.2026
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα 04.04.2026
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα 04.04.2026
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα 04.04.2026
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.