E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της ‑ Γιατί ανοίγει υπόθεση μετά από 28 χρόνια

Δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της γνωστής ερμηνεύτριας

Δημοσίευση 23/4/2025 | 07:37

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της ‑ Γιατί ανοίγει υπόθεση μετά από 28 χρόνια

Δικαστικό θρίλερ 28 ετών της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, μετά το εξώδικο που απέστειλε η νόμιμη κληρονόμος της Γεωργία Παναγιώτου σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο διεκδικεί την τελευταία ιδιοκτησία της ερμηνεύτριας στην περιοχή των Σπάτων, παρότι η διαθήκη αναφέρει ρητά ποιος θα είναι ο δικαιούχος.

Σύμφωνα με την «Espresso» η νόμιμη κληρονόμος, η οποία ήταν δίπλα στην γνωστή ρεμπέτισσα, πριν από τρεις μήνες παρέδωσε τον φάκελο με τα έγγραφα της υπόθεσης στον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο, με σκοπό το οικόπεδο να περάσει τα περιουσιακά οριστικά στα χέρια της.

«Νομίζω πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι και όλα θα πάρουν τον νόμιμο δρόμο» ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της κυρίας Παναγιώτου, Οθωνας Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία με το συγκεκριμένο οικόπεδο αρχίζει το 1997, αφού η μεγάλη ερμηνεύτρια έφυγε από τη ζωή. Στη διαθήκη της αναφέρεται ρητώς πως όλα τα αφήνει στην αγαπημένη της φίλη Ζορζέτα.

«Σε περίπτωση που θα μου συμβεί οτιδήποτε, ορίζω ως μοναδική κληρονόμο μου σε όλη την ακίνητη και κινητή περιουσία μου τη φίλη μου Παναγιώτου Γεωργία ή Ζορζέτα του Θωμά και σε απόδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης για την ηθική συμπαράσταση και την αγάπη και βοήθεια που δείχνει τόσα χρόνια, χωρίς να περιορίζω τα δικαιώματά της σε όλα μου στοιχεία» αναφέρει στην ιδιόχειρη διαθήκη της, που ανοίχτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1997. Σε άλλο σημείο δηλώνει ότι θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να ακυρώσει τη δωρεά του οικοπέδου στα Σπάτα προς την Αναστασία Κούκουνα, καθώς, όπως αναφέρει η Σωτηρία Μπέλλου, της φέρθηκε με μεγάλη αχαριστία.

Ωστόσο, με αριθμό 2.067 στις 11 Ιουλίου 1997 η Σωτηρία Μπέλλου παρουσιάστηκε στη συμβολαιογράφο Αθανασία Μάτση και ζήτησε να ανακληθεί η δωρεά του οικοπέδου 449 μέτρων στα Σπάτα προς την Αναστασία Κούκουνα.

«Η ανωτέρω δωρήτρια Σωτηρία Μπέλλου τόσα χρόνια, παρ' όλη την κάθε είδους στήριξή της από πλευράς δωρήτριας, παρά τα σημαντικότατα οικονομικά οφέλη που απεκόμισε κατά τα χρόνια της καλλιτεχνικής επιτυχίας της δωρήτριας, ουδέποτε έδειξε τον πρέποντα σεβασμό προς το πρόσωπο της δωρήτριας και επιπλέον την άφησε μόνη και άρρωστη στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει». Μάλιστα, σε όσα συγκλονιστικά αναφέρονται στα έγγραφα, η Σωτηρία Μπέλλου δηλώνει ότι «με την πράξη αυτή επιθυμεί την ανάκληση της ανωτέρω αναφερθείσας δωρεάς υπέρ της Αναστασίας Κούκουνα».


Σύμφωνα με την κυρία Παναγιώτου, πρόσφατα κι ενώ η ίδια έπειτα από μεγάλη δυσκολία λόγω κινητικών προβλημάτων βρέθηκε στα Σπάτα, διαπίστωσε πως τόσο η μάντρα του οικοπέδου όσο και η αποθήκη που η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε φτιάξει είχαν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα 17.01.2026
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη