E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεκόρ εσόδων στην Κίνα από τις συναυλίες των Coldplay: Αδιανόητα ποσά

Στις πρόσφατες συναυλίες τους στον Χονγκ Κονγκ οι Coldplay συγκέντρωσαν 200.000 θεατές στο πρόσφατα εγκαινιασμένο αθλητικό πάρκο Kai Ta

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2025 | 18:34

Ρεκόρ εσόδων στην Κίνα από τις συναυλίες των Coldplay: Αδιανόητα ποσά

Οι συναυλίες, μέρος της παγκόσμιας περιοδείας του συγκροτήματος Music of the Spheres, ήταν οι πρώτες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο των 50.000 θέσεων, ο οποίος άνοιξε επίσημα τον Μάρτιο μετά από χρόνια προσμονής.

Για τέσσερις νύχτες από τις 8 έως τις 12 Απριλίου, το Kai Ta υποδέχτηκε περίπου 200.000 θαυμαστές – όχι μόνο κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, αλλά επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο που μετέτρεψαν τις συναυλίες σε μίνι διακοπές, με περιηγήσεις στα αξιοθέατα, εξερεύνηση της τοπικής κουζίνας ακόμη και φιλανθρωπικό έργο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

Τις εμπειρίες τους από το ταξίδι στον Χονγκ Κονγκ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του βρετανικού ροκ συγκροτήματος περιέγραψαν στην εφημερίδα The South China Morning Post θαυμαστές από διάφορες χώρες.

Μεταξύ άλλων ο Τζέι Ντέλα Κρουζ Ίνγκλς Τζ. από τις Φιλιππίνες δεν εντυπωσιάστηκε μόνο από την εμφάνιση των Coldplay αλλά και το νέο στάδιο Kai Tak.

«Ήταν εντυπωσιακό καθώς περπατούσαμε προς το στάδιο, η αρχιτεκτονική είναι υπέροχη» είπε. «Και είχαμε την παραμικρή ταλαιπωρία στα μέσα μεταφοράς», είπε.

Η οικογένεια επέλεξε να δει τους Coldplay στο Χονγκ Κονγκ και στους άλλου σταθμούς του συγκροτήματος, κυρίως επειδή οι Φιλιππινέζοι μπορούν να εισέλθουν στην πόλη χωρίς βίζα για διαμονή λιγότερο από 14 ημέρες, είπε.

Η εξαμελής οικογένεια έμεινε για τέσσερις νύχτες, ξοδεύοντας 4.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ σε δύο δωμάτια σε έναν ξενώνα. Συμμετείχαν επίσης σε εθελοντική εργασία με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, εξερεύνησαν τη Disneyland, το μοναστήρι Chi Lin, το Tai Kwun και τη Λεωφόρο των Αστέρων στο Tsim Sha Tsui, καθώς και μια πεζοπορία στο Braemar Hill.

Επισκέπτες όπως η οικογένεια από τις Φιλιππίνες βοήθησαν στη διοχέτευση εσόδων περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού, οι επισκέπτες τις ημέρες των συναυλιών ξόδεψαν κατά μέσο όρο 1.300 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη τοποθετείται ως κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα.

Για παράδειγμα, στα τέλη Μαρτίου, όταν η Art Basel Hong Kong 2025 και η διοργάνωση ράγκμπι Hong Kong Sevens διοργανώθηκαν ταυτόχρονα, περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες στο τελεφερίκ Ngong Ping 360 ήταν επισκέπτες εκτός πόλης, ενώ τα ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας ανέφεραν σχεδόν πλήρη πληρότητα, ανέφερε στην εφημερίδα China Daily η Γραμματέας Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Χονγκ Κονγκ, Rosanna Law Shuk-pui.

H υπεύθυνη Πολιτισμού τόνισε τη μοναδική θέση του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου πολιτιστικού κόμβου «Η Ανατολή συναντά τη Δύση», εξυπηρετώντας δύο βασικές λειτουργίες: προβολή κινεζικών πολιτιστικών προϊόντων σε διεθνές κοινό και επιτρέποντας στους Κινέζους επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις προτάσεις τους μέσω παγκόσμιας ανατροφοδότησης προτού τα έργα τους κυκλοφορήσουν ευρύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι IDLES έρχονται να κυριεύσουν την Πλατεία Νερού

Μουσική Προχτές
Τελευταία ευκαιρία για τις συνδυαστικές προσφορές των IDLES με το κέρδος έως και τα 36 ευρώ!

Η μυστική εμφάνιση πασίγνωστου ηθοποιού στην Παριζιάνα που πέρασε στα… ψιλά! ‑ Δεν το πρόσεξε ποτέ κανείς

Σινεμά 10.06.2025
Πέρασε μπροστά από την κάμερα για λίγα δευτερόλεπτα και κανείς δεν τον κατάλαβε – Μόνο οι πολύ παρατηρητικοί θα τον αναγνωρίσουν!

Η διάσημη σειρά που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι μισούν πραγματικά

TV Σειρές 08.06.2025
Μια σαρκαστική και δραματική κομεντί στο σύγχρονο Λονδίνο

Μόνικα Μπελούτσι: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνα την τιμά για τα 25 χρόνια της «Μαλένα»

Σινεμά 07.06.2025
Η 60χρονη ηθοποιός έγινε διεθνώς γνωστή πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε

Όταν το έτερο μέλος των Wham! απέτυχε να κάνει σόλο καριέρα     

Μουσική 07.06.2025
Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε

Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Βήτα στο Release Athens 2025

Μουσική 07.06.2025
Μία συναυλία που δεν πρέπει να χάσεις!

Η παράξενη εξαφάνιση που κανείς δεν κατάλαβε πως έγινε

Σινεμά 07.06.2025
Μια υπόθεση που παραμένει ένα μυστήριο, περίπου 33 χρόνια μετά

Black Sabbath: Η τελευταία συναυλία του Όζι Όζμπορν με το θρυλικό συγκρότημα θα μεταδοθεί διαδικτυακά

Μουσική 06.06.2025
Ο Όζμπορν θα ανέβει στη σκηνή με τους Τόνι Αϊόμι, Γκίζερ Μπάτλερ και Μπιλ Γουόρντ μετά από 20 χρόνια