E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2025 | 11:54

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ένα νέο περιστατικό υπερχρέωσης σε εστιατόριο της Μυκόνου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς τουρίστες καταγγέλλουν ότι πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα θαλασσινά.

Το συμβάν σημειώθηκε σε κατάστημα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη κοινή γνώμη -τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων– για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πελάτες δεν είχαν σαφή εικόνα των τιμών πριν παραγγείλουν, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως είτε δεν υπήρχαν τιμές στον κατάλογο, είτε αυτές ήταν ασαφείς και παραπλανητικές.

Σε άλλες περιπτώσεις, πιάτα όπως τα καλαμαράκια εμφανίζονται να χρεώνονται ανά κιλό, γεγονός που δυσκολεύει τον υπολογισμό της τελικής τιμής, ειδικά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες πρακτικές.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με χρήστες να καταγγέλλουν τις μεθόδους ως «παγίδες» για τουρίστες και να ζητούν την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στις τουριστικές επιχειρήσεις. Πολλοί εκφράζουν ανησυχία ότι τέτοιες περιπτώσεις βλάπτουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα στο εξωτερικό.

Η ανάγκη για διαφάνεια στις χρεώσεις και προστασία των επισκεπτών επανέρχεται δυναμικά στην ατζέντα, με τους καταναλωτές να τονίζουν ότι η ενίσχυση των ελέγχων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

Μιλώντας για το πρόβλημα το πρωί στο Open, o Δημήτρης Οικονόμου, τουριστικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στο νησί, τόνισε ότι «η Μύκονος έχει χαλάσει το όνομά της, και πληρώνουμε όλοι τη νύφη της χαμηλότερης ζήτησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν οφελεί κανέναν μας, να βγαίνουν εικόνες με αυτές τις τιμές και να μας δυσφημούν όλους. Οι μόνοι που προσάρμοσαν τις τιμές τους είναι τα καταλύματα, είτε βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε ξενοδοχεία. Όλοι οι υπόλοιποι, εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα 16.12.2025
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Tech + Science 16.12.2025
Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Ελλάδα 16.12.2025
Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.

Θεσσαλονίκη: Αγρότες από το μπλόκο Μαλγάρων μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς

Ελλάδα 16.12.2025
Αγρότες στα Μάλγαρα μοίρασαν αδιάθετο ρύζι σε οδηγούς - Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την ευαισθητοποίησή του

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της

Κόσμος 16.12.2025
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Κόσμος 16.12.2025
Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Ανατροπή στη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Delarosa στο Λος Αντζελες

Κόσμος 16.12.2025
Παιδικοί φίλοι πίσω από την παγίδα θανάτου

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα 16.12.2025
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Κουτσούμπας σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ελλάδα 16.12.2025
Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε όλα τα κόμματα για φιλονατοϊκή στάση – Αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου