E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2025 | 11:54

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ένα νέο περιστατικό υπερχρέωσης σε εστιατόριο της Μυκόνου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς τουρίστες καταγγέλλουν ότι πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα θαλασσινά.

Το συμβάν σημειώθηκε σε κατάστημα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη κοινή γνώμη -τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων– για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πελάτες δεν είχαν σαφή εικόνα των τιμών πριν παραγγείλουν, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως είτε δεν υπήρχαν τιμές στον κατάλογο, είτε αυτές ήταν ασαφείς και παραπλανητικές.

Σε άλλες περιπτώσεις, πιάτα όπως τα καλαμαράκια εμφανίζονται να χρεώνονται ανά κιλό, γεγονός που δυσκολεύει τον υπολογισμό της τελικής τιμής, ειδικά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες πρακτικές.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με χρήστες να καταγγέλλουν τις μεθόδους ως «παγίδες» για τουρίστες και να ζητούν την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στις τουριστικές επιχειρήσεις. Πολλοί εκφράζουν ανησυχία ότι τέτοιες περιπτώσεις βλάπτουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα στο εξωτερικό.

Η ανάγκη για διαφάνεια στις χρεώσεις και προστασία των επισκεπτών επανέρχεται δυναμικά στην ατζέντα, με τους καταναλωτές να τονίζουν ότι η ενίσχυση των ελέγχων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

Μιλώντας για το πρόβλημα το πρωί στο Open, o Δημήτρης Οικονόμου, τουριστικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στο νησί, τόνισε ότι «η Μύκονος έχει χαλάσει το όνομά της, και πληρώνουμε όλοι τη νύφη της χαμηλότερης ζήτησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν οφελεί κανέναν μας, να βγαίνουν εικόνες με αυτές τις τιμές και να μας δυσφημούν όλους. Οι μόνοι που προσάρμοσαν τις τιμές τους είναι τα καταλύματα, είτε βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε ξενοδοχεία. Όλοι οι υπόλοιποι, εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

Κόσμος Χτες
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).