E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2025 | 11:54

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ένα νέο περιστατικό υπερχρέωσης σε εστιατόριο της Μυκόνου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς τουρίστες καταγγέλλουν ότι πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα θαλασσινά.

Το συμβάν σημειώθηκε σε κατάστημα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη κοινή γνώμη -τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων– για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πελάτες δεν είχαν σαφή εικόνα των τιμών πριν παραγγείλουν, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως είτε δεν υπήρχαν τιμές στον κατάλογο, είτε αυτές ήταν ασαφείς και παραπλανητικές.

Σε άλλες περιπτώσεις, πιάτα όπως τα καλαμαράκια εμφανίζονται να χρεώνονται ανά κιλό, γεγονός που δυσκολεύει τον υπολογισμό της τελικής τιμής, ειδικά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες πρακτικές.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με χρήστες να καταγγέλλουν τις μεθόδους ως «παγίδες» για τουρίστες και να ζητούν την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στις τουριστικές επιχειρήσεις. Πολλοί εκφράζουν ανησυχία ότι τέτοιες περιπτώσεις βλάπτουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα στο εξωτερικό.

Η ανάγκη για διαφάνεια στις χρεώσεις και προστασία των επισκεπτών επανέρχεται δυναμικά στην ατζέντα, με τους καταναλωτές να τονίζουν ότι η ενίσχυση των ελέγχων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

Μιλώντας για το πρόβλημα το πρωί στο Open, o Δημήτρης Οικονόμου, τουριστικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στο νησί, τόνισε ότι «η Μύκονος έχει χαλάσει το όνομά της, και πληρώνουμε όλοι τη νύφη της χαμηλότερης ζήτησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν οφελεί κανέναν μας, να βγαίνουν εικόνες με αυτές τις τιμές και να μας δυσφημούν όλους. Οι μόνοι που προσάρμοσαν τις τιμές τους είναι τα καταλύματα, είτε βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε ξενοδοχεία. Όλοι οι υπόλοιποι, εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.

Πανελλαδικές 2026: Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές μετά το σοβαρό λάθος με τα θέματα σε ΕΠΑ.Λ.

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με τα λανθασμένα θέματα σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε κατεπειγόντως ΕΔΕ.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Συνεχίζεται η προανάκριση για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μολδαβικής οικογένειας.

Αργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του νεαρού στο Αργος, με συγγενείς να φτάνουν ειδικά από τη Ρωσία για το τελευταίο αντίο.