E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σεφερλής για τον «πόλεμο» που δέχεται: «Αν δεν τους αφορούσα, δεν θα ασχολούνταν»

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για την κριτική που δέχεται και τη σύγκριση με τον Θανάση Βέγγο.

Δημοσίευση 20/4/2025 | 17:23

Σεφερλής για τον «πόλεμο» που δέχεται: «Αν δεν τους αφορούσα, δεν θα ασχολούνταν»

Σε μια ειλικρινή και αφοπλιστική συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Μάρκος Σεφερλής άνοιξε την καρδιά του στον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου, αναφερόμενος τόσο στην πολυσυζητημένη πορεία του στον χώρο της κωμωδίας όσο και στην έντονη κριτική που δέχεται κατά καιρούς.

«Με χτυπούν μόνο κάτω από τη μέση», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως πως δεν ενοχλείται: «Αν δεν τους αφορούσα, δεν θα ασχολούνταν. Το ότι εξακολουθούν να το κάνουν, κάτι σημαίνει».

Ο ίδιος θεωρεί πως έχει δώσει τις «εξετάσεις» του στον χώρο, μετρώντας πάνω από 35 χρόνια πορείας στο θέατρο και στην τηλεόραση, και πιστεύει πως το κοινό τον έχει ανταμείψει με την αγάπη και τη στήριξή του.

Η συμπαράσταση του κοινού: «Με έχουν ταυτίσει με κάτι θετικό»
Παρά την πολεμική, ο Μάρκος δηλώνει ότι δεν αφήνει την αρνητικότητα να τον επηρεάζει. «Ο κόσμος μου λέει "μην ακούς κανέναν", και εγώ πραγματικά δεν ακούω», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως η αγάπη του κόσμου τον εμψυχώνει, ιδιαίτερα όταν βλέπει πως δέχεται έναν –όπως λέει– άδικο πόλεμο.


Για εκείνον, το γεγονός ότι έχει ταυτιστεί με το γέλιο είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Η σύγκριση με τον Θανάση Βέγγο


Σχετικά με τη συχνή αναφορά στο όνομά του ως ο «νέος Θανάσης Βέγγος», ο Σεφερλής απαντά με σεβασμό και μετριοφροσύνη:
«Είναι τιμητικό, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Ένας ήταν ο Βέγγος», δηλώνει, τονίζοντας ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και πως τέτοιες παρομοιώσεις, αν και καλοπροαίρετες, δεν τιμούν τελικά ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.

Παραδέχεται ότι ίσως η αεικίνητη σκηνική του παρουσία θυμίζει τον αείμνηστο κωμικό, όμως υπογραμμίζει: «Άλλα έκανε εκείνος, άλλα εγώ». Παρ’ όλα αυτά, δεν κρύβει τη χαρά του που το όνομά του συνδέεται με τόσο σημαντικές φιγούρες της ελληνικής κωμωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρα Δαρμουσλή: «Μας έβαλε και τις δύο τιμωρία να είμαστε πλάτη στο κοινό»

Tabloid 27.11.2025
Η Μάρα Δαρμουσλή, με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Τίμιες Πόρνες», μίλησε στην κάμερα του Alpha και στο Happy Day

Φαίη Σκορδά: «Από τη γιατρό μου που θα πάω να κάνω το μπότοξ, μέχρι τα νύχια μου, θέλω να πληρώνω»

Tabloid 27.11.2025
Στην εκπομπή «Buongiorno» συζητήθηκε η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, με έμφαση στις τιμές και τα σχήματα που εμφανίζονται

Ζουγανέλη για σάλο με Χαρούλη – Μποφίλιου: «Τα τραγούδια του Χατζιδάκι είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά»

Celebrity Stories 27.11.2025
«Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του τα έχει αναλάβει ο γιος του, Γιώργος»

Ουγγαρέζος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό που νόμιζα ότι άκουσα, δεν έχω καμία σκοπιμότητα»

Celebrity Stories 27.11.2025
«Μου μεταφέρθει από την Πλεύση Ελευθερίας ότι δεν το είπε αυτό»

Ο Snik θα γίνει πρώτη φόρα πατέρας ‑ Έγκυος η σύντροφός του

Tabloid 27.11.2025
Τα ευχάριστα επιβεβαίωσε ο τράπερ μιλώντας στους δημοσιογράφους

Καραβοκύρη για Καληφώνη: «Τις θεωρώ γελοίες αυτές τις συζητήσεις»

TV Buzz 27.11.2025
«Δεν θα μπορούσα να δω ποτέ τέτοιο περιεχόμενο»