E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί»: Συγγνώμη από τη διερμηνέα της Μελόνι για το... φιάσκο στον Λευκό Οίκο

«Λυπάμαι πάνω απ’ όλα γιατί δεν μπόρεσα να είμαι χρήσιμη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/4/2025 | 21:29

«Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί»: Συγγνώμη από τη διερμηνέα της Μελόνι για το... φιάσκο στον Λευκό Οίκο

Σε μία αμήχανη στιγμή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης της Τζόρτζια Μελόνι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παρέμβει και να μεταφράσει μόνη της τα λόγια της, όταν η διερμηνέας της, Βαλεντίνα Μαγιολίνι-Ροτμπάχερ, δυσκολεύτηκε να αποδώσει την απάντησή της σε ερώτηση για το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές δαπάνες.

Η Μαγιολίνι-Ροτμπάχερ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε ως «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν διερμηνέα – μια φρικτή αποτυχία». Όπως περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όταν ο Τραμπ ζήτησε να του μεταφραστεί η απάντηση της Μελόνι σε Ιταλό δημοσιογράφο για την Ουκρανία και τον προϋπολογισμό άμυνας, η ίδια καθυστέρησε, έκανε παύσεις και αναζήτησε σημειώσεις, με αποτέλεσμα η Μελόνι να τη διακόψει και να απευθυνθεί στον Τραμπ απευθείας στα αγγλικά.

«Η Μελόνι είχε δίκιο να με διακόψει»

«Λυπάμαι πάνω απ’ όλα γιατί δεν μπόρεσα να είμαι χρήσιμη» δήλωσε η διερμηνέας, προσθέτοντας πως ποτέ ξανά δεν της έχει συμβεί κάτι τέτοιο στην καριέρα της. «Η πρόεδρος Μελόνι είχε απόλυτο δίκιο να με διακόψει – ήταν μία εξαιρετικά σημαντική συνάντηση και κάθε λέξη είχε βάρος» είπε.

Η Μαγιολίνι-Ροτμπάχερ υποστήριξε ότι μπορεί να μην είχε ξαναβρεθεί στον Λευκό Οίκο, όμως είναι έμπειρη επαγγελματίας, με πορεία στον τομέα από το 1991 και παρουσία σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το G20. Παρότι δεν είχε κάποια επικοινωνία με τη Μελόνι μετά το συμβάν, αποκάλυψε ότι αναχώρησε απευθείας από τον Λευκό Οίκο για το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Politico, όταν η Μελόνι ολοκλήρωσε τη δήλωσή της στα αγγλικά, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας όμως ότι «δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι ξέσπασε αυτός ο πόλεμος».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνέχισε τις επαφές της την επόμενη ημέρα με συνάντηση στη Ρώμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με το drone στη Λευκάδα, ήταν οπλισμένο και το απενεργοποίησαν

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Είναι ουκρανικής κατασκευής και δεν ανήκει σε ιδιώτη - Την υπόθεση χειρίζεται το ΓΕΕΘΑ

Ομηρία σε τράπεζα στη Γερμανία μετά από επίθεση σε χρηματαποστολή

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

«Πήρα το όπλο για μπαλοθιές στη μνήμη του και κατέληξα δολοφόνος»: Υπό άκρα μυστικότητα η απολογία του 54χρονου

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το κλίμα τα τελευταία 24ωρα στην Αμμουδάρα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο

Η πρόταση για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατ. που διχάζει τους Ελβετούς: Τι έδειξε δημοσκόπηση

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Η πρόταση πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στις 14 Ιουνίου

Στη φυλακή ο Πακιστανός ντελιβεράς που πετούσε πέτρες σε περαστικούς στην Κηφισιά

Ελλάδα 08.05.2026
Αμέσως μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ανακαλύφθηκαν ίχνη γιγάντιου καλαμαριού: Μεγαλύτερο από σχολικό λεωφορείο, με μάτια σαν μεγάλη πίτσα

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Τα μάτια αυτού του πλάσματος θεωρούνται τα μεγαλύτερα στον ζωικό κόσμο

Θρίλερ στη Λευκάδα με το drone ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Ένα drone που βρέθηκε στα ανοιχτά της Βασιλικής από ψαράδες έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές της Λευκάδας

Φόβοι ότι το 2027 θα είναι η πιο καυτή χρονιά στα χρονικά λόγω Ελ Νίνιο

Καιρός 08.05.2026
Προειδοποίηση για «ισχυρής έντασης» επεισόδιο Ελ Νίνιο

Στο «κόκκινο» ξανά ΗΠΑ και Ιράν – «Η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ» λέει ο Τραμπ

Κόσμος 08.05.2026
Αμερικανικά πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ και νέες αλληλοκατηγορίες με την Τεχεράνη δοκιμάζουν την εύθραυστη συμφωνία

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να κερδίσετε τη μέγιστη έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Λίγες μέρες απομένουν για την εξασφάλιση της μέγιστης έκπτωσης φόρου, ύψους 4%, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Τι αλλάζει από σήμερα στο Instagram: Η νέα ρύθμιση που θα δούμε στα DMs μας

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Η ρύθμιση που έχει ήδη «σηκώσει» αντιδράσεις