E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα

Τον εντόπισαν πεσμένο στα σκαλιά του νοσοκομείου οι συνάδελφοί του

Δημοσίευση 19/4/2025 | 13:35

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή (18.04.25) στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με έναν τραυματιοφορέα να χάνει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο 57χρονος τραυματιοφορέας μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, όταν κατέρρευσε.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, δεν τα κατάφερε. «Ήταν ένας άξιος, εξυπηρετικός συνάδελφος, που εργαζόταν κάτω από αντίξοες συνθήκες», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Tο τραγικό αυτό περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη θεσμικής πρόνοιας για τους εργαζομένους στην Υγεία, οι οποίοι, παρά τις θυσίες τους, δεν καλύπτονται ούτε από ρυθμίσεις για εργατικό ατύχημα ούτε έχουν παροχές αντίστοιχες με άλλους κλάδους υψηλού κινδύνου. Είναι καιρός το κράτος να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Γιαννάκου

«ΧΘΕΣ ΠΡΩΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.

Χθες πρωί Μεγάλη Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Νίκαιας ένας συνάδελφος τραυματιοφορέας 57 χρονών εν ώρα υπηρεσίας στη διαλογή των ασθενών στα επείγοντα έχασε τη ζωή του από ανακοπή.

Μετέφερε ασθενή και τον βρήκαν πεσμένο στα σκαλιά του νοσοκομείου οι συνάδελφοι. Έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης μάταια.

Ήταν χθες Μεγάλη Παρασκευή πρωί και νύκτα υπηρεσία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος και πολύ εξυπηρετικός. Γνωρίζουμε ότι τα επαγγέλματα υγείας είναι δύσκολα με εξαντλητικά ωράρια και πολύ στρες.

Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας. Όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τη πολιτεία για εργατικό ατύχημα, και ενίσχυση των οικογενειών όπως συμβαίνει πολύ σωστά με τους ενστόλους.

Η οικογένεια αυτού του εκλιπόντος συναδέλφου δεν θα λάβει καμία παροχή από το κράτος. Δεν έχει καν το δικαίωμα πρόσληψης ενός μέλους της οικογένειας στο Δημόσιο. Είναι υποχρέωση του κράτους να διορθώσει αυτά τα αυτονόητα πράγματα ειδικά τώρα μετά από μία πανδημία που όλοι είδαν τη δυσκολία και την επικινδυνότητα των επαγγελμάτων υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Προχτές
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις