E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα

Τον εντόπισαν πεσμένο στα σκαλιά του νοσοκομείου οι συνάδελφοί του

Δημοσίευση 19/4/2025 | 13:35

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή (18.04.25) στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με έναν τραυματιοφορέα να χάνει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο 57χρονος τραυματιοφορέας μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, όταν κατέρρευσε.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, δεν τα κατάφερε. «Ήταν ένας άξιος, εξυπηρετικός συνάδελφος, που εργαζόταν κάτω από αντίξοες συνθήκες», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Tο τραγικό αυτό περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη θεσμικής πρόνοιας για τους εργαζομένους στην Υγεία, οι οποίοι, παρά τις θυσίες τους, δεν καλύπτονται ούτε από ρυθμίσεις για εργατικό ατύχημα ούτε έχουν παροχές αντίστοιχες με άλλους κλάδους υψηλού κινδύνου. Είναι καιρός το κράτος να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Γιαννάκου

«ΧΘΕΣ ΠΡΩΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.

Χθες πρωί Μεγάλη Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Νίκαιας ένας συνάδελφος τραυματιοφορέας 57 χρονών εν ώρα υπηρεσίας στη διαλογή των ασθενών στα επείγοντα έχασε τη ζωή του από ανακοπή.

Μετέφερε ασθενή και τον βρήκαν πεσμένο στα σκαλιά του νοσοκομείου οι συνάδελφοι. Έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης μάταια.

Ήταν χθες Μεγάλη Παρασκευή πρωί και νύκτα υπηρεσία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος και πολύ εξυπηρετικός. Γνωρίζουμε ότι τα επαγγέλματα υγείας είναι δύσκολα με εξαντλητικά ωράρια και πολύ στρες.

Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας. Όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τη πολιτεία για εργατικό ατύχημα, και ενίσχυση των οικογενειών όπως συμβαίνει πολύ σωστά με τους ενστόλους.

Η οικογένεια αυτού του εκλιπόντος συναδέλφου δεν θα λάβει καμία παροχή από το κράτος. Δεν έχει καν το δικαίωμα πρόσληψης ενός μέλους της οικογένειας στο Δημόσιο. Είναι υποχρέωση του κράτους να διορθώσει αυτά τα αυτονόητα πράγματα ειδικά τώρα μετά από μία πανδημία που όλοι είδαν τη δυσκολία και την επικινδυνότητα των επαγγελμάτων υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων

Ελλάδα 24.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι

Κόσμος Χτες
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών

Γκετοποίηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από ομάδα 20 Ρομά

Ελλάδα Χτες
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εμπόρων και τη συμμετοχή δημοτικής αρχής και Αστυνομίας