E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Σε συναγερμό οι Αρχές μετά από διαδοχικά τηλεφωνήματα για βόμβα

Η αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για κάθε ύποπτο περιστατικό

Δημοσίευση 17/4/2025 | 15:48

Λάρισα: Σε συναγερμό οι Αρχές μετά από διαδοχικά τηλεφωνήματα για βόμβα

Τρία τηλεφωνήματα για απειλή βόμβας μέσα σε λίγες ημέρες στη Λάρισα καθώς επίσης και μία έρευνα για ύποπτο μηχανάκι έχουν θέση σε συναγερμό την αστυνομία τη πόλης.

Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιπτώσεις όπως αποδείχθηκε επρόκειτο απλά για μία κακόγουστη φάρσα, ενώ ούτε στην περίπτωση με το μηχανάκι προέκυψε κάποιος άμεσος κίνδυνος καθώς ο συναγερμός έληξε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα.

Το πρώτο περιστατικό έγινε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας όταν άγνωστος κάλεσε μέσω 112 δύο φορές στην γραμμή έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας τεχνητή γυναικεία φωνή προκειμένου να προειδοποιήσει για δήθεν (όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας. Ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ο συναγερμός έληξε, αφού οι αστυνομικοί «χτένισαν» και με ειδικά σκυλιά το σημείο.

Χθες πρωί Μ. Τετάρτης το σκηνικό επαναλήφθηκε, με την διαφορά ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε σε εφημερίδα της πόλης για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο τραπεζικό υποκατάστημα τράπεζας έναντι της Κεντρικής πλατείας στη Λάρισα. Η περιοχή αποκλείστηκε και στο κέντρο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να αποδειχθεί και πάλι φάρσα.

Μερικές ώρες μετά, το απόγευμα της Μ. Τετάρτης οι αστυνομικοί παρατήρησαν ύποπτο μηχανάκι χωρίς πινακίδες μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Επίσης, απέκλεισαν το σημείο και ξεκίνησε εκ νέου έρευνα μέχρι που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος και λόγος ανησυχίας.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης όταν και υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από ανδρική φωνή για βόμβες στο Τελωνείο της Λάρισας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της αστυνομίας με ειδικά σκυλιά, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και πάλι μεγάλη αναστάτωση με τον αποκλεισμό της περιοχής για παν ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον ίδιο φαρσέρ, ωστόσο από την αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων η οποία μετά τα απανωτά περιστατικά παραμένει σε κατάσταση συναγερμού.

Κάθε παρόμοιο περιστατικό αξιολογείται αυστηρά από τις αρχές μετά και το πρόσφατο συμβάν με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train, καθώς η Λάρισα βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας της υπόθεσης των Τεμπών.

Η αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για κάθε ύποπτο περιστατικό καθώς υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά τα Τέμπη και την πόλη της Λάρισας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα 17.02.2026
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα 17.02.2026
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα 17.02.2026
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία 17.02.2026
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα 17.02.2026
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του