E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Νόρα Ονόρ

Η είδηση θανάτου της ηθοποιού έγινε γνωστή από τα παιδιά της μέσω των social media την Τετάρτη

Δημοσίευση 17/4/2025 | 14:06

Πέθανε η Νόρα Ονόρ

Η Νόρα Ονόρ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του φιλιππινέζικου κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Η είδηση έγινε γνωστή από τα παιδιά της μέσω των social media την Τετάρτη. Η κόρη της, ηθοποιός Λότλοτ ντε Λεόν, έγραψε τα εξής: «Άγγιξε γενιές με το ασύγκριτο ταλέντο, τη χάρη και το πάθος της. Η φωνή, η παρουσία και η τέχνη της δημιούργησαν μια παρακαταθήκη που δεν θα ξεθωριάσει ποτέ», έγραψε στο Instagram.

Ο γιος της, Κρίστοφερ Ίαν ντε Λεόν, έγραψε στο Facebook: «Ήταν η καρδιά της οικογένειάς μας. Η καλοσύνη, η σοφία και το όμορφο πνεύμα της άγγιξαν κάθε άνθρωπο που τη γνώρισε».

Ποια είναι η Νόρα Ονόρ

Η Ονόρ, μεγαλωμένη σε μια φτωχή οικογένεια στην πόλη Ίριγκα, διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της τέχνης, η οποία εκτεινόταν σε επτά δεκαετίες και περιλάμβανε την τηλεόραση, το τραγούδι και τον κινηματογράφο.

Το 2022 της απονεμήθηκε ο τίτλος της Εθνικής Καλλιτέχνιδας για τον Κινηματογράφο και τις Ραδιοτηλεοπτικές Τέχνες η ανώτερη καλλιτεχνική τιμή που αποδίδεται στις Φιλιππίνες.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια τη δεκαετία του 1960, για να περάσει στη συνέχεια με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 200 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Ιδιαίτερη αναγνώριση απέσπασε για τον ρόλο της στην ταινία The Flor Contemplacion Story του 1995, η οποία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία μιας Φιλιππινέζας μετανάστριας που εκτελέστηκε στη Σιγκαπούρη. Η ερμηνεία της απέσπασε πολυάριθμα βραβεία, τόσο στη χώρα της όσο και διεθνώς, και συνολικά τιμήθηκε με δεκάδες διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Από το 1975 μέχρι το 1996 ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Κρίστοφερ ντε Λεόν και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά.

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε το 2024, στη σειρά Lilet Matias, Attorney-at-Law, ενώ είχε και μια τιμητική συμμετοχή στο μιούζικαλ Isang Himala.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική και στο ύψος των Μαλγάρων: Ένταση με οδηγούς, δείτε πού υπάρχουν μπλόκα

Ελλάδα 01.12.2025
Κλειστή από χθες η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη Νίκαια Λάρισας και ο Ε65

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στον Κηφισό από τις 07:00 έως τις 10:00 συζητά το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα 01.12.2025
«Αυτή την περίοδο μετράμε ήδη με drones την ακριβή αποτύπωση αυτού του προβλήματος»

Απεργία 3/12: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ελλάδα 01.12.2025
Νέες συγκεντρώσεις ενώ συνεχίζονται και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας

Ελλάδα 01.12.2025
Η ευλογιά ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή

Δικηγόρος για τη 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της στη Σαλαμίνα: «Απειλούσε εμένα, τα παιδιά μου»

Ελλάδα 01.12.2025
Τα «ανθρωποειδή που ενδύονται τον μανδύα του ηθικού ανθρώπου στο διαδίκτυο, είναι ακραία επικίνδυνες προσωπικότητες που κρύβουν το τέρας που ζει μέσα τους»

Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ελλάδα 01.12.2025
Οι Αρχές σπεύδουν στο σημείο για τις απαραίτητες ενέργειες

Έρχονται τα ρομπότ που λένε τα… κάλαντα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 01.12.2025
Τα ρομπότ θα είναι έτοιμα και για την Πρωτοχρονιά, αφού γίνονται ήδη δοκιμές

Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

Ελλάδα 01.12.2025
Οι θαμώνες αντιλήφθηκαν έντονη οσμή υγραερίου και απομακρύνθηκαν πριν σημειωθεί η έκρηξη – Βίντεο από το σημείο της φωτιάς στη Νεάπολη

Τέλος το «δέχομαι μόνο μετρητά»: Από σήμερα όλες οι επιχειρήσεις με IRIS

Οικονομία 01.12.2025
Οι πληρωμές IRIS διασυνδέονται πλήρως με την ΑΑΔΕ