E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ψηφιακό πελατολόγιο ή πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε όχημα που «ξεφεύγει» από το μάτι της εφορίας

Από 1η Ιουλίου τα πρόστιμα… γράφουν 100άρια για όποιον δεν κρατά «βιβλίο πελατών» - Ποιοι εξαιρούνται

Δημοσίευση 16/4/2025 | 08:42

Ψηφιακό πελατολόγιο ή πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε όχημα που «ξεφεύγει» από το μάτι της εφορίας
pexels

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν τα πρόστιμα για όσους επαγγελματίες δεν τηρούν σωστά το νέο ψηφιακό πελατολόγιο.

Όποιος δεν καταγράφει είσοδο και έξοδο οχήματος, πληρώνει. Κάθε μία μη εγγραφή, κάθε ελλιπής ή εκπρόθεσμη δήλωση, μεταφράζεται σε πρόστιμο 100 ευρώ. Χωρίς προειδοποιήσεις, χωρίς χρονοτριβή.

Η εφαρμογή του μέτρου είναι προαιρετική σήμερα, αλλά από την 1η Ιουλίου γίνεται υποχρεωτική για συνεργεία, πλυντήρια, πάρκινγκ και επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και μοτοσικλετών. Απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ προβλέπει λεπτομερώς τι θεωρείται παράβαση: μη καταχώριση πινακίδας, καθυστέρηση στην εγγραφή ή ελλιπή στοιχεία.

Όλα αντιμετωπίζονται ως «μη υποβολή πληροφοριακής δήλωσης» και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 53 του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Εκατό ευρώ για κάθε παράβαση – όχι συνολικά, αλλά ανά όχημα. Οι πρώτοι που υποχρεώνονται να τηρούν ψηφιακό πελατολόγιο από 1η Ιουλίου είναι συνεργεία, φανοποιεία, επιχειρήσεις εγκατάστασης ηχοσυστημάτων και συναγερμών, πλυντήρια, χώροι στάθμευσης και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, τετράτροχων, μοτοποδηλάτων και επαγγελματικών οχημάτων κάθε είδους.

Εξαιρούνται εταιρείες leasing, αυτόματα self-service, αντιπροσωπείες που καταγράφουν εσωτερικές προετοιμασίες για καινούρια οχήματα, απλές ενοικιάσεις χώρων χωρίς φύλαξη, εργασίες σε μεμονωμένα εξαρτήματα χωρίς την παρουσία οχήματος, ιδιόχρηστοι χώροι επιχειρήσεων και τα κινητά συνεργεία που δουλεύουν επί τόπου.

Στο ψηφιακό πελατολόγιο δηλώνονται υποχρεωτικά ο αριθμός κυκλοφορίας, η ημερομηνία και ώρα εισόδου, ο τύπος υπηρεσίας (άπαξ, επαναλαμβανόμενη, διαρκής), το ΑΦΜ του πελάτη σε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος (κατηγορία, κατασκευαστής).

Επιλέγεται η κατηγορία υπηρεσίας (με ανταλλακτικά, χωρίς, ιδιόχρηση, δωρεάν, εγγύηση ή άλλη) και εφόσον υπάρχει, καταχωρείται το συμφωνηθέν ποσό ή το περιοδικό μίσθωμα. Η ΑΑΔΕ δίνει σαφείς οδηγίες: ακόμα και αν το όχημα βγει από την εγκατάσταση για να συνεχίσει εργασίες αλλού, η μετακίνηση πρέπει να δηλωθεί. Αν όχι, θεωρείται παράλειψη.

Η δήλωση πρέπει να γίνεται σε πραγματικό χρόνο – το σύστημα δεν συγχωρεί καθυστερήσεις. Δεν υπάρχει περιθώριο για «θα το περάσω αργότερα». Κάθε καταγραφή μετράει, κάθε λάθος πληρώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευκάδα: Μάχη για τη ζωή της δίνει 50χρονη ‑ Αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε στο κεφάλι της

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε επισκεφθεί μαζί με την παρέα της τους καταρράκτε στο Νυδρί

Οι Ρώσοι μαλώνουν στα βενζινάδικα ‑ Ελλείψεις καυσίμων πυροδοτούν ομηρικούς καυγάδες

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ουρές, τσακωμοί, ξυλοδαρμοί έξω από πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη Ρωσία, καθώς η έλλειψη γίνεται αισθητή

Σαρακίνικο Μήλου: Παραλίγο να πνιγεί γυναίκα που έδωσε μάχη με τα κύματα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η γυναίκα παρασυρόταν επανειλημμένα από τα κύματα ενώ προσπαθούσε να πιαστεί από τους βράχους για να βγει στη στεριά.

«Όσο ήταν ζωντανό εκείνο, θα ήμουν κι εγώ»: Συγκλονίζει η μητέρα που βγήκε ζωντανή από τα ερείπια στη Βενεζουέλα μαζί με το νεογέννητό της

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η διάσωσή της άρχισε τη στιγμή που άκουσε τον αδερφό της να φωνάζει το όνομά της - «Είπα στον εαυτό μου: είναι η μόνη μου ευκαιρία, φώναξα με όλες μου τις δυνάμεις» - Δείτε το βίντεο της διάσωσής τους

Τι αλλάζει από τον Ιούλιο στις τιμές των σούπερ μάρκετ ‑ ποια η νέα συμφωνία του Μαξίμου

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η κυβέρνηση συμφώνησε με βιομηχανία και σούπερ μάρκετ να παγώσουν οι τιμές σε ~2.000 προϊόντα για όλο το καλοκαίρι, με νέο κύκλο μειώσεων να προαναγγέλλεται για τον Σεπτέμβριο.

Αιφνίδιος θάνατος για τη 41χρονη Αννα στα Χανιά – Βρέθηκε νεκρή σε τουριστικό κατάλυμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας

Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση - τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα

Αιματοκύλισμα σε fan zone του Μουντιάλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμούς

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία

Παραιτήθηκε η Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ‑ «Η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργεί διέξοδο»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ», ανέφερε υπενθυμίζοντας ομιλία της στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι εισπράττουν πρώτοι τα 150 και ποιοι πρέπει να περιμένουν

Οικονομία 29.06.2026
Σε δύο φάσεις - έως 30 Ιουνίου και έως 31 Αυγούστου - η καταβολή του εφάπαξ ποσού των 150 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

Ελλάδα 29.06.2026
Στη σύλληψη ενός άνδρα ο οςποίος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης της δολοφονίας του 25χρονου Τούρκου στα Εξάρχεια προχώρησαν οι Αρχές, το πρωί της Δευτέρας

Πέθανε η Πενέλοπε Κιθ

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η σπουδαία ηθοποιός της βρετανικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή στα 86 της χρόνια στο σπίτι της στο Σάρεϊ, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο