E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοζάνη: «Κρανίου τόπος» το σημείο του δυστυχήματος – Αδύνατη η ταυτοποίηση των δύο σορών

«Κρανίου τόπο» θυμίζει το σημείο του δυστυχήματος με τους δύο νεκρούς στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοζάνης

Δημοσίευση 15/4/2025 | 21:50

Κοζάνη: «Κρανίου τόπος» το σημείο του δυστυχήματος – Αδύνατη η ταυτοποίηση των δύο σορών

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοζάνης, μετά το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου, όπου δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι ως αποτέλεσμα της φωτιάς που «ξέσπασε», ενώ, τραυματίστηκαν ακόμη πέντε.

Οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, επέβαιναν στο αυτοκίνητο που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στο κουβούκλιο των διοδίων όταν έπεσε το φορτηγό πάνω τους, μέσα σε συνθήκες πυκνής ομίχλης. Αμέσως σημειώθηκε πυρκαγιά.

Οι σοροί είναι σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστούν σε αυτό το στάδιο, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους άντρες της Πυροσβεστικής να βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές εικόνες. Από τα τιμαλφή που βρέθηκαν, εικάζεται ότι η μία σορός ανήκει σε γυναίκα, σύμφωνα με το kozanimedia.gr.

Τρία άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για την υπάλληλων των διοδίων, η οποία έχει κρανοοεγκεφαλική κάκωση (τη μετέφερε στο νοσοκομείο ο πατέρας της), ένας άνδρας με θλαστικό τραύμα κάτω άκρου (σκίσιμο του δέρματος στο πόδι) και ένας άνδρας με κάκωση θώρακα.

Στο νοσοκομείο Βέροιας, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική ένα ζευγάρι (σύζυγοι) με καταγωγή από τη Σιάτιστα, η γυναίκα με κατάγματα στα πλευρά και ο άνδρας με θηλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Εγνατία Οδό

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας Ουκρανός οδηγός φορτηγού –πιθανόν λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στο σημείο– δεν είδε εγκαίρως δύο προπορευόμενα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στη λωρίδα του e–pass των διοδίων, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε αυτά και στο στηθαίο του κουβούκλιου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της υπαλλήλου.

Από τη σφοδρή πρόσκρουση «ξέσπασε» αμέσως φωτιά στο μεσαίο αυτοκίνητο, από το οποίο οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο άτομα απανθρακωμένα, ενώ, οι οδηγοί του πρώτου ΙΧ και του φορτηγού πρόλαβαν να αποβιβαστούν εγκαίρως πριν επεκταθούν οι φλόγες και στα δικά τους οχήματα.

Από την Τροχαία έχει συλληφθεί ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού, ο οποίος θα υποβληθεί και τοξικολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται. Στο φορτηγό έγινε και έλεγχος φορτίου, όπου μέχρι στιγμής βρέθηκαν μόνο γυάλινα βάζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλλάζει η ώρα τον Μάρτιο: Η Κυριακή που θα πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Ελλάδα 05.03.2026
Η χειμερινή ώρα θα επιστρέψει ξανά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Ελλάδα 05.03.2026
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Κόσμος 05.03.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Κόσμος 05.03.2026
Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 05.03.2026
Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές