E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Μία νεκρή και άλλη μία στην εντατική έπειτα από συνεδρίες κρυοθεραπείας σε γυμναστήριο

Τραγωδία σε γυμναστήριο του Παρισιού

Δημοσίευση 15/4/2025 | 21:08

Γαλλία: Μία νεκρή και άλλη μία στην εντατική έπειτα από συνεδρίες κρυοθεραπείας σε γυμναστήριο

Η αστυνομία στο Παρίσι έχει αρχίσει έρευνα μετά τον θάνατο μίας γυναίκας ενώ υποβαλλόταν σε συνεδρία κρυοθεραπείας σε γυμναστήριο της πόλης, ενώ, μία άλλη μεταφέρθηκε στην εντατική.

Η νεκρή γυναίκα, μία υπάλληλος του γυμναστηρίου ηλικίας 29 ετών, κατέρρευσε ύστερα από διαρροή αζώτου από ψυκτικό θάλαμο που είχε επισκευαστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Το άχρωμο και άοσμο αέριο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ατμόσφαιρας ακραίων θερμοκρασιών υπό του μηδενός.

Οι δύο γυναίκες, η δεύτερη ηλικίας 34 ετών, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο γυμναστήριο On Air στο ανατολικό – κεντρικό Παρίσι, λίγο πριν από τις 18:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Τρία ακόμη άτομα που προσπάθησαν να επαναφέρουν τις γυναίκες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 150 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι η αστυνομία και οι επιθεωρητές χώρων εργασίας εξετάζουν τα αίτια του θανάτου και του τραυματισμού. «Θα διενεργηθεί αυτοψία και τοξικολογική ανάλυση για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου», τόνισε εκπρόσωπος.

Η κρυοθεραπεία είναι μία δημοφιλής μέθοδος αποκατάστασης για τους αθλητές, καθώς βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην επιτάχυνση της αποκατάστασης των μυών.

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν επιτρέπεται η χρήση σε εγκυμονούσες, σε άτομα με οξεία υπέρταση, οξύ ή πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, ασταθή στηθάγχη, αρρυθμίες, συμπτωματική καρδιαγγειακή πάθηση, βηματοδότη, περιφερική στεφανιαία αρτηριοπάθεια, φλεβική θρόμβωση, οξύ ή πρόσφατο αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο, σύνδρομο Raynaud κι εάν ο άνθρωπος έχει πυρετό, όγκο, συμπτωματικές πνευμονικές διαταραχές, διαταραχές πήξης αίματος, οξεία αναιμία, αλλεργία στο ψύχος, οξείες νεφρολογικές παθήσεις ή νόσο των ουροφόρων οδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της