E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζιν Χάκμαν: Σοκαριστικά ευρήματα στο σπίτι του ηθοποιού

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και η σύζυγός του πέθαναν με διαφορά λίγων ημερών τον Φεβρουάριο

Δημοσίευση 15/4/2025 | 11:51

Τζιν Χάκμαν: Σοκαριστικά ευρήματα στο σπίτι του ηθοποιού

Νεκρά τρωκτικά και φωλιές βρέθηκαν σε οκτώ ανεξάρτητα κτίσματα που βρίσκονταν στην ιδιοκτησία του ηθοποιού Τζιν Χάκμαν και της συζύγου του, Μπέτσι Αρακάουα, σύμφωνα με το CNN, επικαλούμενο αρχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Νέου Μεξικού.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, 95 ετών, και η πιανίστρια, 65 ετών, πέθαναν με διαφορά επτά ημερών ο ένας από τον άλλον πριν ανακαλυφθούν τα πτώματά τους τον Φεβρουάριο.

Η Μπέτσι Αρακάουα πέθανε από πνευμονικό σύνδρομο του ιού χάντα (hantavirus), μια σπάνια ασθένεια που οι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν μέσω επαφής με τρωκτικά, τα κόπρανα, το σάλιο και τα ούρα τους, σύμφωνα με το γραφείο ιατροδικαστή του Νέου Μεξικού. Ο Χάκμαν πέθανε αρκετές ημέρες αργότερα από συνδυασμό σοβαρής καρδιακής νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης και νόσου Αλτσχάιμερ και για μια εβδομάδα ζούσε με τη νεκρή σύζυγό του.

Σύμφωνα με την αναφορά, κόπρανα τρωκτικών βρέθηκαν σε τρία γκαράζ, δύο μικρές κατοικίες και τρεις αποθήκες. Ένα ζωντανό τρωκτικό, ένα νεκρό και μία φωλιά βρέθηκαν στα τρία ανεξάρτητα γκαράζ.

Ο έλεγχος αξιολόγησης κινδύνου διεξήχθη στις 5 Μαρτίου από προσωπικό του Υπουργείου Υγείας στο Νέο Μεξικό. Μέρος των ελέγχων έγινε για να διασφαλιστεί ότι οι ερευνητές, τα σωστικά συνεργεία και τα μέλη της οικογένειας που εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση στο σπίτι στο Σάντε Φε Σάμιτι ήταν ασφαλή μετά την ανακάλυψη του ιού.

Η κτηνίατρος δημόσιας υγείας της πολιτείας Έριν Φιπς, ανέφερε ότι στην κύρια κατοικία των Χάκμαν η έκθεση στον ιό ήταν χαμηλή, καθώς δεν είχε σημάδια δραστηριότητας τρωκτικών και ήταν καθαρή, σύμφωνα με το CNN. Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα τρωκτικά είχαν πρόσβαση σε οκτώ άλλα κτήρια στην ιδιοκτησία. Βρέθηκαν τρωκτικά σε δύο οχήματα, καθώς και ζωντανές παγίδες σε άλλα σημεία της ιδιοκτησίας.

Οι αναφορές για χανταϊό είναι σχετικά σπάνιες, αλλά είναι θανατηφόρος σε ποσοστό έως και 42% των περιπτώσεων στο Νέο Μεξικό, είχε δηλώσει προηγουμένως η Φιπς. Εκείνη την εποχή, η κτηνίατρος είχε δηλώσει ότι υπήρξαν λιγότερα από 10 κρούσματα χανταΐού στην πολιτεία τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους