E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εμπρηστική επίθεση στην έπαυλη του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο

Ο δράστης ομολόγησε ότι θα είχε επιτεθεί στον Τζος Σαπίρο με σφυρί αν τον συναντούσε μέσα στην κατοικία του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2025 | 21:36

Εμπρηστική επίθεση στην έπαυλη του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο - ανερχόμενος πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος και πιθανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία το 2028

Ο ύποπτος, ο 38χρονος Κόντι Μπάλμερ, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό, τρομοκρατία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένη επίθεση εναντίον δημόσιου λειτουργού. 

Ο εμπρησμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, την πρώτη νύχτα του εβραϊκού Πάσχα, στην επίσημη κατοικία του κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, στο Χάρισμπεργκ. 

Ο Τζος Σαπίρο, η σύζυγός του, τα τέσσερα παιδιά τους, δύο σκυλιά και μια άλλη οικογένεια είχαν γιορτάσει την εβραϊκή γιορτή του Πάσχα στην κατοικία το Σάββατο και ξύπνησαν από αστυνομικούς της πολιτείας που χτυπούσαν την πόρτα τους περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, τοπική ώρα. «Δόξα τω Θεώ, κανείς δεν τραυματίστηκε και η φωτιά κατασβέστηκε», δήλωσε ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια σε ανάρτησή του στα social media.

Η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε μέρος της κατοικίας, ενώ οι αρχές ερευνούν το κίνητρο της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται αν η πράξη συνδέεται με το γεγονός ότι ο κ. Σαπίρο είναι Εβραίος ή αν σχετίζεται με την πολιτική του ιδιότητα.

Ο Τζος Σαπίρο, που εξελέγη κυβερνήτης της Πενσυλβάνια το 2022 νικώντας έναν ακροδεξιό αντίπαλο υποστηριζόμενο από τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι μία από τις ανερχόμενες προσωπικότητες του Δημοκρατικού Κόμματος και πιθανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία το 2028. «Αυτό το είδος βίας έχει γίνει υπερβολικά συνηθισμένο στην κοινωνία μας. Πρέπει να σταματήσει», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό.

Το κίνητρο της εμπρηστικής επίθεσης παραμένει ασαφές, καθώς οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Ωστόσο, οι ερευνητές εξετάζουν αν το περιστατικό επηρεάστηκε από την εβραϊκή πίστη του Σαπίρο. Ο Κόντι Μπάλμερ φέρεται να σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και να έβαλε τη φωτιά χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Ομολόγησε ότι έτρεφε εχθρότητα προς τον Σαπίρο, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του δήλωσε ότι θα είχε επιτεθεί στον Σαπίρο με σφυρί αν τον συναντούσε μέσα στην κατοικία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα 28.03.2026
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα 28.03.2026
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».