E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φίλιππος Σοφιανός: «Είμαι πολυγαμικό ον! Μ’αρέσει το τραπέζι να μην έχει δύο ανθρώπους, να έχει τέσσερις»

«Προσπάθησα να κάνω οικογένεια και δεν τα κατάφερα»

Δημοσίευση 9/4/2025 | 13:05

Φίλιππος Σοφιανός: «Είμαι πολυγαμικό ον! Μ’αρέσει το τραπέζι να μην έχει δύο ανθρώπους, να έχει τέσσερις»

Ο Φίλιππος Σοφιανός, σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Buongiorno του MEGA, και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε για τη μακριά πορεία του στο θέατρο και την υποκριτική, αλλά και, μίλησε για προσωπικά του ζητήματα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επιθυμία του να κάνει οικογένεια, αλλά και τον λόγο που δεν κατάφερε να κάνει ποτέ, ενώ, αποκάλυψε ότι είναι «πολυγαμικό όν».

Ο Φίλιππος Σοφιανός στο Buongiorno

Η πορεία στην υποκριτική

Αρχικά, ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε για την μακριά πορεία του στο θέατρο, λέγοντας: «Δουλεύω 45 χρόνια σε αυτόν τον χώρο, από το 1980, συναπτά. Είναι μια τροχιά, μια πορεία αρκετά πλατιά, μεγάλη, περιεκτική, έχει μέσα ακραία πράγματα, ακραίες συνθήκες και έχει πολύ ένταση αυτή η διαδρομή. Αν έβαζα τίτλο θα ήταν “για πόσο ακόμα;”. Οι αντοχές με έναν μαγικό τρόπο εμφανίζονται, κάτι σε κρατάει και έχεις ένα drive. Όσο υπάρχει αυτή η πηγή ενέργειας, να είσαι όρθιος, δυνατός και μάχιμος όλα είναι καλά.

Μην αρχίσει η μίρλα είναι το θέμα. Το ψυχολογικό βοηθάει το βιολογικό. Εντάξει μπορούμε να τρώμε λίγο καλύτερά, να προσέχουμε, αλλά η ψυχολογική υγεία είναι δύσκολο να την κρατήσεις, είναι πολύ ηρεμιστικό, πολύ ζάναξ. Κάπου διάβασα ότι συνταγογραφείται σε εκατομμύρια Έλληνες, το ακούς και λες πως γίνεται; Εμείς κάνουμε μια δουλειά που είμαστε στην διασκέδαση και στη ψυχαγωγία των ανθρώπων.

Η διασκέδαση είναι πιο ελαφρύ, η ψυχαγωγία που έχει να κάνει με τις τέχνες είναι όλο και πιο απαραίτητη με αυτόν τον γνώμονα, είναι ένα διάλειμμα από όλα αυτά. Το θέατρο κάνει την δουλειά του όσο μπορεί καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Παλεύει με πολύ σκληρούς αντιπάλους. Δυστυχώς έχει πέσει σε χέρια λίγων οι οποίοι τείνουν να το κάνουν ένα εμπορικό προϊόν. Υπάρχουν παραστάσεις σκοπιμότητας από συγκεκριμένες παρέες, μια “ελίτ” διανοούμενων που έχουν αναλάβει το επίσημο, με την βούλα έργο να υπηρετήσουν την τέχνη ως αυθεντίες.

Βγαίνουν και λένε “μου άρεσε”, τι σου άρεσε; Σου αρέσει ένα μπλουζάκι, το θέατρο άμα δεν σε συγκινήσει, δεν βγεις από μέσα άλλος άνθρωπος, δεν φταις εσύ, έχει κάνει λάθος το θέατρο. Στο θέατρο πληρώνεσαι με κάτι άυλο, με την εκτίμηση του κόσμου, το οποίο είναι ανεκτίμητο.

Είχα την τύχη να είμαι πρωταγωνιστής από πολύ νωρίς, ήμουν από τα παιδιά της ιδιωτικής τηλεόρασης και μου έδωσε πάσα αναγνωρισιμότητας στο θέατρο. Πάντα δούλευα για το προς το ζην, δεν είχα ποτέ το κίνητρο να αποκτήσω καβάτζες, να μαζέψω λεφτά, έκανα δουλειές που ήταν κοντά στο γούστο μου κοντά σε εμένα και μια ζωή ήπιων τόνων. Εσωτερικά υπήρχε η έντονη ζωή».

Η πολυγαμία και η επιθυμία να κάνει οικογένεια

Όσο για τους γάμους και την επιθυμία του να κάνει οικογένεια, είπε: «Είμαι πολυγαμικό ον, έχω κάνει γάμους, έχω κάνει προσπάθειες να κάνω οικογένεια, αγαπάω την οικογένεια. Μου αρέσει το πακέτο όλο μαζί, το τραπέζι που δεν έχει δυο ανθρώπους, που έχει τέσσερις ανθρώπους και μετά έχει κι άλλους συγγενείς, αυτό το κύτταρο της οικογένειας. Προσπάθησα να το κάνω στη ζωή μου δεν τα κατάφερα, δεν πειράζει.

Έχουν γίνει κάτι πράγματα στον 20ο αιώνα, μια επιτάχυνση της ζωής μας που δεν προλαβαίναμε πια, ούτε τα χαστούκια που δεχόμασταν. Έγινε μια ξέφρενη ζωή που χάθηκαν τα όρια αν θέλεις, του πατέρα, της μητέρας, της συζύγου, της ερωμένης, της φίλης. Από τότε που τα κορίτσια και καλά κάνατε βγήκατε στην πιάτσα και διεκδικήσατε την θέση σας στην αγορά εργασίας εκεί χαθήκαμε, ακολούθησε μια γρήγορη πορεία και το χάσαμε.

Πάντα είμαι εγώ υπεύθυνος για τις επιλογές μου, αλλά οι επιλογές μας εξαρτώνται από την αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα, από την εκπαίδευσή μας, την παιδεία μας. Και βέβαια δίνω χώρο σε μια σχέση και θέλω να βλέπω ανθρώπους να ανθίζουν και να έχω συμβάλλει σε αυτό με κάποιο τρόπο, είναι μεγάλο θεμέλιο για εμένα. Σε έναν ανεμοστρόβιλο σε μια καταιγίδα είναι θέμα θέσης, συγκυρίας αν θα σε παρασύρει, είναι πολλά που παίζουν ρόλο.

Δεν κατάφερα ποτέ να κάνω οικογένεια, εγώ έπρεπε να… μεγαλώνουμε, καταλαβαίνουμε ότι μεγαλώνουμε όταν πρέπει να οργανώσουμε την γιορτή, γιατί όσο είμαστε παιδιά άλλοι την οργανώνουν την γιορτή για εμάς και εμείς είμαστε καλεσμένοι, όταν δεν το καταφέρνουμε φταίμε εμείς. Τώρα ξέρω τι συμβαίνει, ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει, έχουν ξεγυμνωθεί τα πράγματα, είναι ξεβράκωτα σχεδόν, η εικόνα δεν είναι πρόσχαρη, είναι σκληρή, δεν χρειάζεται να τη μοιραστούμε, θα σας μαυρίσω τη ζωή…Ζούμε δύσκολα, τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας».

Οι τρεις γάμοι και τα τρία παιδιά του Φίλιππου Σοφιανού

Ο Φίλιππος Σοφιανός αποφάσισε το 2015 να γίνει «μετανάστης» στην Κύπρο αρχίζοντας εκεί μια δεύτερη θεατρική και τηλεοπτική καριέρα, ενώ όπως είχε αποκαλύψει τότε, κίνητρό του ήταν “θηλυκού γένους” . Συγκεκριμένα, εκεί παρέμεινε με την σύζυγό του, Πολύμνια Λευτέρη με την οποία παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και απέκτησαν ένα παιδάκι, την κορούλα τους.

Ωστόσο, το 2019 το ζευγάρι τράβηξε χωριστούς δρόμους με τον ίδιο να επιστρέφει πίσω στην Ελλάδα. O ηθοποιός αποκάλυψε εκείνη την εποχή ότι η σχέση του με τη δικηγόρο είχε τελειώσει οριστικά λέγοντας: «Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Ότι κάνω το λούζομαι, πληρώνω τις συνέπειες, μαθαίνω από αυτό και συνεχίζω.

Ο λόγος που επέστρεψα είναι ότι η Κύπρος έδωσε ότι είχε να δώσει. Όποια χαρά και όποια δυστυχία. Στέρεψε για εμένα πλέον η Κύπρος και επέστρεψα στην χώρα μου. Όταν λέμε ότι έκλεισε ο κύκλος της Κύπρου, έκλεισε συνολικά. Έκλεισε και ο οικογενειακός κύκλος και ως σύζυγος και ως πατέρας έκλεισαν όλα», είχε εκμυστηρευτεί ο ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Φιλαράκια ενώνονται ξανά, για καλό σκοπό

Tabloid 15.12.2025
Η ομάδα των Friends ξανασυναντιέται για να τιμήσει τον Matthew Perry δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο αδιαπραγμάτευτος όρος στον γάμο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, όταν έκλεισε τα 60

Tabloid Χτες
Τι υποσχέθηκε στα 60 του ο ηθοποιός στη σύζυγο του

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Μαζί στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του Maestro

Tabloid Χτες
Στη μαγευτική Βουδαπέστη ταξίδεψαν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου, με αφορμή τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς Maestro

John Cena: Ο θρύλος του WWE αποσύρθηκε από τα ρινγκ ως ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους

Tabloid Χτες
Ο John Cena αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως αθλητής του WWE και αποθεώθηκε

Κωνσταντίνος Αργυρός ‑ Αλεξάνδρα Νίκα: Στόλισαν για τα Χριστούγεννα! Δείτε το παραμυθένιο σπίτι τους!

Tabloid Χτες
Σε απόλυτα γιορτινή διάθεση μπήκαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα, ζώντας μια από τις πιο ζεστές στιγμές της χρονιάς στο σπίτι τους!

Γιώργος Μουκίδης για Νατάσα Θεοδωρίδου: «Μου είπε κοσμητικά επίθετα – Από τότε δε μιλάμε»

Tabloid Χτες
Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σαββατοκύριακο» και τον δημοσιογράφο, Οδυσσέα Μητσόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Μουκίδης

Taylor Swift: Έδωσε μπόνους $197 εκατ. στους συνεργάτες της: Η στιγμή που ξέσπασαν σε κλάματα μόλις το ανακοίνωσε

Tabloid Χτες
Μετά την ολοκλήρωση του Eras Tour η τραγουδίστρια έδωσε στα μέλη της ομάδας της χειρόγραφα σημειώματα, όπου έγραφε το ποσό που έδινε στον καθένα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άλλαξε τα μαλλιά του: «Επιτέλους μετά από χρόνια έκανα μια αλλαγή»

Tabloid Χτες
«Να κρατήσω το χρώμα;» ρώτησε ο ηθοποιός τους διαδικτυακούς του ακόλουθους

Νίκος Μουτσινάς: «Δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το σκ…ό που έπεφτε πάνω μου χωρίς κανένα λόγο»

TV Buzz Προχτές
Οι «εξομολογήσεις» του Νίκου Μουτσινά για την τηλεόραση, καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ενοχλημένος ο Αϊβάζης με τις ερωτήσεις για τον χωρισμό του από την Κορινθίου: Θα αντέξεις τους λόγους;

Tabloid Προχτές
Σε ρωτάνε γιατί χώρισες, θα σου πω γιατί χώρισα; ανέφερε ο ηθοποιός

Σάλος στη Φινλανδία μετά τη «ρατσιστική» χειρονομία της Miss Finland, της πήραν τον τίτλο

Social Προχτές
Η Σάρα Τζαφτσέ καθαιρέθηκε μόλις τρεις μήνες μετά τη στέψη της, έπειτα από αντιδράσεις για ανάρτηση στα social media