E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νιου Τζέρσεϊ: Μητέρα σκότωσε τα παιδιά της «για να εξαφανίσει το κακό από τον κόσμο»

Κρίθηκε αθώα λόγω ψυχικής νόσου

Δημοσίευση 7/4/2025 | 10:13

Νιου Τζέρσεϊ: Μητέρα σκότωσε τα παιδιά της «για να εξαφανίσει το κακό από τον κόσμο»

Σοκ προκαλεί η υπόθεση μιας 27χρονης μητέρας από το Νιου Τζέρσεϊ, η οποία σκότωσε τις δύο κόρες της, ηλικίας 1 και 3 ετών, επειδή πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα «καθάριζε τον κόσμο από το κακό». Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, το δικαστήριο την έκρινε αθώα λόγω παραφροσύνης και αποφάσισε τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικό ίδρυμα για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η Ναόμι Έλκινς, σύμφωνα με τις αρχές, δολοφόνησε τα παιδιά της μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους στο Λέικγουντ στις 25 Ιουνίου, κάνοντας λόγο για «θρησκευτικούς λόγους» πίσω από την πράξη της. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, η ίδια παραδέχθηκε ότι «μέτραγε μέχρι το 50 πολλές φορές για να βεβαιωθεί πως τα κράτησε αρκετή ώρα κάτω από το νερό».

Ο δικαστής Γκάι Ράιαν αναγνώρισε πως η Έλκινς σκότωσε τις κόρες της, αλλά έκρινε ότι βρισκόταν σε κατάσταση παραφροσύνης. Διέταξε την καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη – δύο φορές – σε ψυχιατρική κλινική, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Asbury Park Press».

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ήταν αποκαλυπτική.

Ο ψυχολόγος Τζιάνι Πιρέλι κατέθεσε πως η Έλκινς ήταν «αναμφίβολα ψυχωτική» και είχε παραληρηματικές πεποιθήσεις ότι είτε η ίδια είτε ο σύζυγός της ήταν ο Μεσσίας. «Πίστευε πως αν καταστρέψει τα παιδιά της, θα καταστρέψει όλο το κακό στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλα παραληρήματα, η Έλκινς ισχυριζόταν πως είναι «απόγονος του Χίτλερ ή άλλων σκοτεινών οντοτήτων».

Ο Πιρέλι απέδωσε την κατάστασή της στην επιλόχεια ψύχωση, από την οποία υπέφερε μετά τη γέννηση των παιδιών της. Η τραγική υπόθεση κορυφώθηκε όταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, η μητέρα πήρε τα παιδιά από το παιδικό σταθμό όπου δούλευε και μαχαίρωσε την ενός έτους κόρη της στην κοιλιά πριν την πνίξει. Η μεγαλύτερη κόρη της, βλέποντας τη σκηνή, έτρεξε να κρυφτεί σε άλλο μπάνιο, αλλά η μητέρα την ακολούθησε, γέμισε τη δεύτερη μπανιέρα και την έπνιξε κι εκείνη.

Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στις ιατρικές υπηρεσίες Hatzolah λέγοντας πως «πλήγωσε τα παιδιά της». Τα κορίτσια διαπιστώθηκε πως ήταν ήδη νεκρά όταν έφτασαν οι διασώστες.

Μια επιστολή που έγραψε η Έλκινς και απευθυνόταν στα παιδιά της, σύμφωνα με τον ψυχολόγο, έμοιαζε περισσότερο με «γράμμα προς τον Θεό» και χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη.

Η εισαγγελία δεν αμφισβήτησε τη διάγνωση της παραφροσύνης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης, η ψυχική κατάσταση της Έλκινς θα αξιολογείται περιοδικά, ωστόσο η παραμονή της σε ψυχιατρικό ίδρυμα είναι πρακτικά ισόβια, εκτός εάν κάποτε κριθεί πως δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τον εαυτό της ή για άλλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Φύγετε μακριά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις» λέει το Ισραήλ στους κατοίκους της Τεχεράνης

Ελλάδα 23.06.2025
Θέμα χρόνου οι νέες ισραηλινές αεροπορικής επιδρομές στην πρωτεύουσα του Ιράν

Πάνω από 140 επιθέσεις με σύριγγες σε όλη τη Γαλλία σε μουσικά φεστιβάλ – Ανήλικα πολλά από τα θύματα

Κόσμος 23.06.2025
Κάποια από τα θύματα χρειάστηκε να κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις - Τουλάχιστον 12 συλλήψεις

Αλλάζει χέρια ο Ατρόμητος: Αναψε το πράσινο φως για την μεταβίβαση των μετοχών στον Αλγερινό Χαγιά Χασίν

Αθλητικά Νέα 23.06.2025
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού άναψε πράσινο φως στο φάκελο του Αλγερινού επιχειρηματία Χαγιά Χασίν για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ατρόμητου.

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθαρίζει τελικά ότι τώρα «δεν θέλει» αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν

Κόσμος 23.06.2025
Διευκρινίσεις από τον Λευκό Οίκο για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Αυστηρό μήνυμα Τραμπ στις πετρελαϊκές: Κρατήστε χαμηλά τις τιμές, σας παρακολουθώ!

Κόσμος 23.06.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ να επισπεύσει τις γεωτρήσεις

Πυραυλική επίθεση στην πόλη Ασντόντ: Νέο συγκλονιστικό βίντεο ‑ «Πνίγηκε» από καπνούς η περιοχή

Κόσμος 23.06.2025
Ο πύραυλος έπεσε λίγο πιο δίπλα από τον κεντρικό δρόμο

Δεν κλείνει τελικά ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα ‑ Νέα ανακοίνωση ΕΛΑΣ

Ελλάδα 23.06.2025
Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον σταθμό «Σύνταγμα» που θα έκλεινε στις 18:00

Η Χίος εκπέμπει «SOS»: Πύρινη κόλαση σε 5 μέτωπα

Ελλάδα 23.06.2025
Οι πυκνοί καπνοί έχουν κρύψει τον ήλιο στο νησί και είναι ορατοί από τις Κυκλάδες

Ιράν ‑ Kuh‑e Kolang Gaz La: Αυτή είναι η μυστική πυρηνική εγκατάσταση

Κόσμος 23.06.2025
Σύμφωνα με τους ειδικούς θα επέτρεπε στο Ιράν να αποκτήσει δεκαεννέα πυρηνικά όπλα σε τρεις μήνες

Επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία

Ελλάδα 23.06.2025
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αλ-Χασάκα

Πέτρος Φιλιππίδης: Εισαγγελική πρόταση για αθώωση λόγω πλείστων αμφιβολιών

Ελλάδα 23.06.2025
Συνολικά 38 αντιφάσεις εντοπίστηκαν στις καταθέσεις της καταγγέλλουσας