E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκαψες Tesla; Πείραξες τον Έλον Μασκ; Εξορία στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ και φυλάκιση έως 20 χρόνια

Ως τρομοκράτες θα αντιμετωπίζονται όσοι επιτίθενται στην Tesla και θα αντιμετωπίζουν βαριές ποινές φυλάκισης

Δημοσίευση 1/4/2025 | 12:34

Έκαψες Tesla; Πείραξες τον Έλον Μασκ; Εξορία στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ και φυλάκιση έως 20 χρόνια

Όποιος πειράζει τον Έλον Μασκ γίνεται αυτομάτως ο χειρότερος εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ. Σε τέτοιο σημείο που στις ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο όσοι επιτίθενται σε αντιπροσωπείες της Tesla που έχουν γίνει «κόκκινο πανί» να αντιμετωπίζονται ως εγχώριοι τρομοκράτες και να κινδυνεύουν με έως 20 χρόνια φυλάκιση!

Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε όσοι καταδικάζονται για επιθέσεις εναντίον των αντιπροσωπειών της Tesla του φίλου του και στενού του συνεργάτη, Έλον Μασκ να εκτίουν την ποινή του στις φυλακές – κολαστήρια Cecot του Ελ Σαλβαδόρ.

«Ανυπομονώ να δω αυτούς τους άρρωστους τρομοκράτες να τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης 20 ετών για όσα κάνουν στον Έλον Μασκ και την Tesla», έγραψε ο Τραμπ στο TRUTH Social.

Και πρόσθεσε: «Ίσως θα μπορούσαν να εκτίσουν την ποινή τους στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ, οι οποίες έχουν γίνει τόσο πρόσφατα διάσημες για τις τόσο όμορφες συνθήκες τους!»

Ήδη η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Παμ Μπόντι δήλωσε ότι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για βανδαλισμούς με στόχο την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla του Έλον Μασκ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Δήλωσε ακόμα ότι η ζημιά στα αυτοκίνητα, τις αντιπροσωπείες και τους σταθμούς φόρτισης της Tesla συνιστά «εγχώρια τρομοκρατία».

Οι αντιπροσωπείες της Tesla σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη έχουν γίνει στόχος ενός κύματος διαμαρτυριών, αλλά και βανδαλισμών και εμπρηστικών επιθέσεων, ως απάντηση στην επιρροή του Μασκ στην κυβέρνηση Trump.

Καμμένα Tesla

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος των ΗΠΑ κατά της εγχώριας τρομοκρατίας, αλλά οι εισαγγελείς μπορούν να ζητήσουν μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης εάν θεωρήσουν ότι οι συλληφθέντες έχουν κίνητρο που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Ο Τραμπ και ο Μασκ έχουν χαρακτηρίσει ήδη τις επιθέσεις τρομοκρατικές.

Στους υπόπτους περιλαμβάνεται η 42χρονη Λούσι Νέλσον η οποία εντοπίστηκε κοντά στο χώρο μιας αντιπροσωπείας της Tesla στο Κολοράντο. Η αντιπροσωπεία είχε γίνει στόχος επίθεσης με μολότοφ και γκράφιτι που προκάλεσαν υλικές ζημιές μεταξύ 5.000 και 20.000 δολαρίων. Η Νέλσον δήλωσε αθώα.

Ο Άνταμ Μάθιου Λάνσκι, 41 ετών, κατηγορήθηκε επίσης για κατοχή εμπρηστικού μηχανισμού μετά τη ρίψη μολότοφ σε αντιπροσωπεία της Tesla στο Σάλεμ του Όρεγκον.

Ένας τρίτος, ο 24χρονος Ντάνιελ Κλαρκ Πάουντερ, κατηγορήθηκε για εμπρησμό αφού φέρεται να πέταξε βόμβες μολότοφ σε σταθμούς φόρτισης Tesla στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και έβαψε με σπρέι το χώρο στάθμευσης.

Σε δήλωσή της η Μπόντι προειδοποίησε: «Οι ημέρες διάπραξης εγκλημάτων χωρίς συνέπειες έχουν τελειώσει. Ας είναι αυτή μια προειδοποίηση: αν συμμετάσχετε σε αυτό το κύμα εγχώριας τρομοκρατίας εναντίον ιδιοκτησιών της Tesla, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα σας βάλει στη φυλακή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο της συνιδιοκτησίας – Επηρεάζονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες

Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι διαδηλώσεις δεν σταματούν κατά της ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου σε προστατευόμενη περιοχή

Έρχονται αλλαγές στα αυτοκίνητα από 7 Ιουλίου ‑ Πώς επηρεάζονται τα νέα οχήματα

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Σε ισχύ τις επόμενες ημέρες νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Στρογγυλή Αρτας κινητοποίησε μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με μήνυμα ετοιμότητας να εστέλλεται στον Αγιο Σπυρίδωνα μέσω του 112.

Δείτε πρώτη φορά το νέο Air Force One: Το εσωτερικό του «ιπτάμενου παλατιού» των $400 εκατ.

E-Daily 3.Left 02.07.2026
«Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στις επικρίσεις για το «δώρο του Κατάρ» - Περισσεύει η πολυτέλεια στο εσωτερικό του αεροσκάφους, με Apple TV, σοκολατάκια και θέσεις με μασάζ για τον κάθε επιβάτη

Βολές της Αθηνάς Ωνάση για τον πρώην δικηγόρο της που εργάζεται πλέον για την εταιρεία «Tops»

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ο νυν δικηγόρος της Αθηνάς Ωνάση ζήτησε από τον πρώην δικηγόρο της να σταματήσει να εργάζεται για την εταιρεία του Γιαν Τοπς

Ραγίζει καρδιές η γιαγιά του 3χρονου Αγγελου: «Του είπα σ’ αγαπώ πολύ, συγγνώμη που δεν κατάλαβα»

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η Αννα, μητέρα της καταδικασθείσας Ελευθερίας, μιλά για τον αποχαιρετισμό του εγγονού της τη νύχτα της δωρεάς οργάνων, καθώς και για την πίστη της στην αθωότητα της κόρης της.

Δύσκολες ώρες για την Αννα Διαμαντοπούλου

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Η πρώην υπουργός αποχαιρέτισε δημόσια τη μητέρα της, μοιράζοντας στο Facebook ένα βαθύ προσωπικό κείμενο για την άνοια, την ασθένεια και τα ηθικά διλήμματα της σύγχρονης ιατρικής.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Ελλάδα 02.07.2026
Σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου

Ελαφόνησος: Πλοίο μπήκε στο λιμάνι με ανοιχτό καταπέλτη ‑ Επιβιβάστηκε κολυμβητής από θαλάσσης

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στη γραμμή Ελαφόνησος–Πούντα Λακωνίας με επιβολή απαγόρευσης απόπλου και διοικητικές κυρώσεις.

Κηδεία Χαμενεΐ: Ως και 20 εκατομμύρια Ιρανοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις τελετές

Κόσμος 02.07.2026
Οι τελετές θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν με την ταφή του Χαμενεΐ στις 9 του μήνα - Θα γίνουν σε Τεχεράνη, Κομ, Μασχάντ και Ιράκ - Θα βρεθούν εκπρόσωποι από 100 χώρες - Προειδοποίηση του Ιράν προς ΗΠΑ και Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις εκείνες τις ημέρες