E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4‑2: Πήγε στο +10 και περιμένει τη στέψη

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/3/2025 | 23:20

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4‑2: Πήγε στο +10 και περιμένει τη στέψη

Σε ένα ντέρμπι που άρχισε με γκολ… στο 1ο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-2 τελικά τον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League, είναι πλέον στο +10 από την ΑΕΚ και μετράει αντίστροφα για τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι άρχισε ονειρικά για τους «ερυθρόλευκους» και εφιαλτικά για τους «πράσινους» καθώς μόλις στο 1ο λεπτό έγινε το 1-0! Και πώς έγινε… Η γκάφα του Ντραγκόφσκι, στον οποίο γύρισε τη μπάλα ο Ίνγκασον, έφερε το γκολ του Γιάρεμτσουκ, με το Καραϊσκάκη να… παίρνει φωτιά και τους γηπεδούχους να προσπαθεί να «χτίσει» πάνω σε αυτό το γκολ. Και το έκανε.

Στο 16′ ο Τσικίνιο με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-0, με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να βάζει βάσεις νίκης. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν να αντιδράσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Στο 25′ ο Μλαντένοβιτς με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη μειώνοντας σε 2-1, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στο ματς, ο ρυθμός του οποίου έπεσε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια άλλη μεγάλη φάση μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Advertisement

Γιάρεμτσουκ και Κωστούλας σφράγισαν τη νίκη τίτλου
Με την έναρξη του δευτέρου ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Μουζακίτη για να βάλει τον Έσε και λίγα λεπτά μετά το Καραϊσκάκη πανηγύριζε ξανά: Σέντρα του Ροντινέι από δεξιά, κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ και η μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για το 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» ένιωθαν και πάλι σίγουροι, οι οπαδοί τους ζητούσαν «κι άλλο γκολ» και θα μπορούσε να έρθει κι αυτό λίγα λεπτά μετά.

Στο 61′, συγκεκριμένα, ο Ροντινέι βγήκε από δεξιά και πάσαρε στον Ζέλσον που έκανε το σουτ, με τον Ντραγκόφσκι να βρίσκει όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να τη στείλει κόρνερ. Ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Γιάρεμτσουκ και έβαλε τον Κωστούλα και ο Βιτόρια, από την άλλη πλευρά, έβγαλε Τσέριν και Αράο για να βάλει Τετέ και Τζούριτσιτς.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε, πλέον, με 4-4-2 και στο 70′ είχε την ευκαιρία για να μειώσει με τον Σφιντέρσκι που γύρισε και σούταρε δυνατά αλλά ο Τζολάκης έκανε μεγάλη απόκρουση και κράτησε το 3-1. Όχι για πολύ όμως… Στο 72′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Γκαρθία στον Ουναΐ, στο VAR επιβεβαίωσαν την απόφασή του και στο 75′ ο Ιωαννίδης εκτέλεσε και μείωσε σε 3-2.


Οι «πράσινοι» είχαν και πάλι ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, στο 83′ όμως το ντέρμπι κρίθηκε οριστικά καθώς ο Κωστούλας με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ροντινέι, έγραψε το 4-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Πανηγυρισμοί που συνεχίστηκαν στο 91′ για την αποβολή του Ιωαννίδη με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε στον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (79′ Κάρμο), Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα, Γκαρσία, Μουζακίτης (46′ Έσε), Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον, Γιάρεμτσουκ (65′ Κωστούλας).

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Σιώπης (85′ Μαξίμοβιτς), Ουναΐ, Αράο (64′ Τζούριτσιτς), Τσέριν (64′ Τετέ), Σφιντέρσκι (85′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.03.2026
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Κόσμος 11.03.2026
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Κόσμος 11.03.2026
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα