E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2‑3: Επική ανατροπή από το 2‑0 και… τρέχει για τη 2η θέση

Εκπληκτικό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσίευση 30/3/2025 | 21:07

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2‑3: Επική ανατροπή από το 2‑0 και… τρέχει για τη 2η θέση

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη, ο ΠΑΟΚ όμως έφερε τα πάνω-κάτω και με γκολ των Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, Πέλκα έκανε το 2-3 και πήρε μεγάλη νίκη στην OPAP Arena για την 1η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League.

Η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πάρει τη μπάλα και να πιέσει από νωρίς, έχοντας την πρώτη της φάση στο 3′ με τον Πιερό που δεν κατάφερε να κάνει την προβολή από κοντά και να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά, έγιναν επικίνδυνοι στο 7′ με τον Μιχαηλίδη που είδε τον Μπρινιόλι εκτός θέσης και προσπάθησε να τον κρεμάσει από το κέντρο του γηπέδου αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Όπως και να έχει, το ματς είχε καλό ρυθμό και τελικά δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Στο 20′ ο Ζίβκοβιτς στην προσπάθειά του να κάνει πάσα προς τα πίσω έκανε μεγάλο λάθος και… έβγαλε τετ α τετ τον Πινέδα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κοτάρσκι. Ο διαιτητής, επομένως, έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Μάνταλο να εκτελεί στο 22′ για το 1-0.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε, έτσι, το προβάδισμα και αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να απαντήσει, έχοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 42′, όταν ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Ο Μουκουντί, από την άλλη πλευρά, βρήκε δίχτυα στο 45’+2′ μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι σε κεφαλιά του Πιερό, το γκολ όμως ακυρώθηκε επειδή ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε με το ξεκίνημα του β’ μέρους όμως.

Τεράστια νίκη με τρελή ανατροπή

Στο 47′ ο Λαμέλα έκλεψε τη μπάλα, μετά το λάθος του Μπάμπα, έξω από την περιοχή και πλάσαρε όπως έπρεπε τον Κοτάρσκι για το 2-0, βάζοντας βάσεις νίκης για την Ένωση. Ο «δικέφαλος του βορρά», όμως, κατάφερε να αντιδράσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Στο 58′ ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην πλάτη του Ρότα, κατέβασε ωραία τη μπάλα, απέφυγε τον Μπρινιόλι και μείωσε σε 2-1 δίνοντας ξανά ελπίδες στην ομάδα του Λουτσέσκου, ο οποίος αμέσως μετά άρχισε τις αλλαγές: Έξω οι Σαμάτα και Σβαμπ, μέσα οι Τσάλοφ και Ντεσπόντοφ.

Οι Θεσσαλονικείς, ήταν φανερό πια, πίστευαν ότι μπορούσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και στο 64′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Τσάλοφ που δεν κατάφερε να βρει στόχο από κοντά μετά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς, ο οποίος τελικά έδωσε τη λύση αμέσως μετά.

Στο 67′ ο Σέρβος πήρε τη βαθιά μπαλιά και σούταρε από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Μπρινιόλι που δεν αντέδρασε καλά, με αποτέλεσμα να γίνει το 2-2! Ο Αλμέιδα αντέδρασε αρχίζοντας τις αλλαγές και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε και τους «ασπρόμαυρους» να έχουν υπέρ τους την ψυχολογία.

Και αφού είχαν υπέρ τους την ψυχολογία, συνέχισαν για τη νίκη και τα κατάφεραν! Στο 84′ ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Κωνσταντέλια για να βάλει τον Πέλκα και αυτός ήταν που έκανε στο επόμενο λεπτό το 2-3 πλασάροντας στο τετ α τετ τον Μπρινιόλι μετά την εκπληκτική ενέργεια του Τσάλοφ που έδωσε την ασίστ!

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ μεγάλη νίκη και πλησίασε στο -4 από τη 2η θέση, στην οποία είναι η ΑΕΚ που έχασε και τις ελάχιστες, ούτως ή άλλως, ελπίδες που είχε για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Ρότα (68′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς (81′ Πήλιος), Μάνταλος, Γιόνσον (68′ Σιμάνσκι), Λιούμπιτσιτς (77′ Ελίασον), Λαμέλα, Πινέδα (77′ Κοϊτά), Πιερό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (73′ Σάστρε), Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (59′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κωνσταντέλιας (84′ Πέλκας), Σαμάτα (59′ Τσάλοφ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος 19.12.2025
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος 19.12.2025
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα 19.12.2025
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος 19.12.2025
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Απαίτηση για δίκαιες εκλογές

Κόσμος 19.12.2025
Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα 19.12.2025
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο