E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι κατηγορούμενος για σeξουαλική παρενόχληση και είναι αντιμέτωπος με βαριά ποινή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2025 | 15:42

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ αντιμετωπίζει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που κάθησε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για σeξουαλικές παρενοχλήσεις σε δύο γυναίκες που εργάζονταν στην ταινία «Les Volets Verts» που εκείνος πρωταγωνίστησε το 2021.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του γνωστού ηθοποιού σε ποινή 18 μηνών φυλάκισης με αναστολή και το τριμελές δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παρενόχλησε σeξουαλικά δύο γυναίκες στα γυρίσματα της ταινίας στο Παρίσι, μια 54χρονη και μια 34χρονη με τον εισαγγελέα να υπογραμμίζει ότι «ο Ντεπαρντιέ πρέπει να δικαστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης και ότι ο ίδιος στοχοποίησε δύο γυναίκες στο χώρο εργασίας τους που βρίσκονταν σε πιο αδύναμη θέση από εκείνον». Ο Ντεπαρντιέ, που αρνείται τις κατηγορίες, είναι το πιο μεγάλο όνομα του γαλλικού σινεμά που η υπόθεσή του έφτασε στο δικαστήριο και από τους δικηγόρους των θυμάτων χαρακτηρίζεται ως «κακοποιητής» και μισογύνης». Ισχυρίζονται επίσης ότι ο Ντεπαρντιέ κακοποιεί σeξουαλικά γυναίκες επί δεκαετίες και πάντα τα θύματά του βρίσκονται στις κατώτερες θέσεις της πυραμίδας ενός κινηματογραφικού γυρίσματος. «Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ένας υπέροχος ηθοποιός και να αγαπάτε τις ταινίες του αλλά είναι ένας κακοποιητής», κατέθεσε ένα από τα θύματά του. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί στη βιομηχανία δεν λένε κουβέντα για τις πράξεις του γιατί εκείνος έχει πλέον πολύ μεγάλη δύναμη και εξουσία στο χώρο. «Όταν ο κ. Ντεπαρντιέ αγγίζει γυναίκες ασκεί την εξουσία του πάνω τους, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κάνει διαρκώς σeξουαλικά σχόλια δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μισογυνισμού».

Στην κατάθεσή του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε προσβλητικό λεξιλόγιο στα γυρίσματα και ότι τοποθέτησε τα χέρια του στο σώμα μιας εκ των δύο συνεργατών του στην ταινία αλλά δεν παρενόχλησε σeξουαλικά. Ο δικηγόρος του επέμεινε στην αθωότητά του και τόνισε ότι αυτή η υπόθεση έχει γίνει εφιάλτης για τον Γάλλο ηθοποιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μακρόν: Στο δικαστήριο για να αποδείξουν ότι η Μπριζίτ γεννήθηκε γυναίκα!

Κόσμος 18.09.2025
Καταθέτουν φωτογραφίες και επιστημονικά στοιχεία

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και τη διάθεση συμπληρώματος διατροφής

Ελλάδα 18.09.2025
Στο συμπλήρωμα διατροφής ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alphaglycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food)

Κλειστοί σταθμοί του μετρό λόγω εκδηλώσεων για τη δολοφονία Φύσσα

Ελλάδα 18.09.2025
Οι συρμοί θα περνούν χωρίς να κάνουν στάση

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα κυριαρχήσει ο καιρός του βοριά ‑ Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 18.09.2025
Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Χήρα Ναβάλνι: Νέες εξετάσεις δείχνουν ότι ο σύζυγός μου δηλητηριάστηκε

Κόσμος 18.09.2025
Δύο νέες ανεξάρτητες εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι ο Αλεξέι Ναλβάνι δηλητηριάστηκε

Έρχεται το 2026 οριστικό τέλος για το γνωστό Taxis ‑ Αλλάζει η εφορία

Οικονομία 18.09.2025
Στόχος η ριζική αναβάθμιση της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.

Οι τελευταίες στιγμές του εικονολήπτη του ΑΝΤ1

Ελλάδα 18.09.2025
«Σε έχασα ρε φίλε μέσα σε 15΄. Την πρώτη γύρισες, τη δεύτερη δεν σε πρόλαβα»

Τρόμος στη Χαλκιδική για τους λύκους – Νέα επίθεση σε γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της

Ελλάδα 18.09.2025
«Ήταν πάρα πολύ επιθετικός, έτοιμος να τον αρπάξει, να τον φάει δηλαδή από την πείνα του»

Τέμπη: Και δεύτερος απεργός πείνας στην πλατεία Συντάγματος

Ελλάδα 18.09.2025
Δεύτερος απεργός πείνας στο πλευρό του πατέρα θύματος των Τεμπών

Σοκ στις ΗΠΑ: Το ABC αποσύρει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ «επ’ αόριστον» μετά από σχόλια για τον Τσάρλι Κερκ

Κόσμος 18.09.2025
Τραμπ για διακοπή εκπομπής Κίλεμ: Εξαίρετη είδηση για την Αμερική