E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι κατηγορούμενος για σeξουαλική παρενόχληση και είναι αντιμέτωπος με βαριά ποινή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2025 | 15:42

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ αντιμετωπίζει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που κάθησε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για σeξουαλικές παρενοχλήσεις σε δύο γυναίκες που εργάζονταν στην ταινία «Les Volets Verts» που εκείνος πρωταγωνίστησε το 2021.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του γνωστού ηθοποιού σε ποινή 18 μηνών φυλάκισης με αναστολή και το τριμελές δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παρενόχλησε σeξουαλικά δύο γυναίκες στα γυρίσματα της ταινίας στο Παρίσι, μια 54χρονη και μια 34χρονη με τον εισαγγελέα να υπογραμμίζει ότι «ο Ντεπαρντιέ πρέπει να δικαστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης και ότι ο ίδιος στοχοποίησε δύο γυναίκες στο χώρο εργασίας τους που βρίσκονταν σε πιο αδύναμη θέση από εκείνον». Ο Ντεπαρντιέ, που αρνείται τις κατηγορίες, είναι το πιο μεγάλο όνομα του γαλλικού σινεμά που η υπόθεσή του έφτασε στο δικαστήριο και από τους δικηγόρους των θυμάτων χαρακτηρίζεται ως «κακοποιητής» και μισογύνης». Ισχυρίζονται επίσης ότι ο Ντεπαρντιέ κακοποιεί σeξουαλικά γυναίκες επί δεκαετίες και πάντα τα θύματά του βρίσκονται στις κατώτερες θέσεις της πυραμίδας ενός κινηματογραφικού γυρίσματος. «Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ένας υπέροχος ηθοποιός και να αγαπάτε τις ταινίες του αλλά είναι ένας κακοποιητής», κατέθεσε ένα από τα θύματά του. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί στη βιομηχανία δεν λένε κουβέντα για τις πράξεις του γιατί εκείνος έχει πλέον πολύ μεγάλη δύναμη και εξουσία στο χώρο. «Όταν ο κ. Ντεπαρντιέ αγγίζει γυναίκες ασκεί την εξουσία του πάνω τους, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κάνει διαρκώς σeξουαλικά σχόλια δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μισογυνισμού».

Στην κατάθεσή του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε προσβλητικό λεξιλόγιο στα γυρίσματα και ότι τοποθέτησε τα χέρια του στο σώμα μιας εκ των δύο συνεργατών του στην ταινία αλλά δεν παρενόχλησε σeξουαλικά. Ο δικηγόρος του επέμεινε στην αθωότητά του και τόνισε ότι αυτή η υπόθεση έχει γίνει εφιάλτης για τον Γάλλο ηθοποιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της Finos Film

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ