E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι κατηγορούμενος για σeξουαλική παρενόχληση και είναι αντιμέτωπος με βαριά ποινή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2025 | 15:42

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ αντιμετωπίζει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που κάθησε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για σeξουαλικές παρενοχλήσεις σε δύο γυναίκες που εργάζονταν στην ταινία «Les Volets Verts» που εκείνος πρωταγωνίστησε το 2021.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του γνωστού ηθοποιού σε ποινή 18 μηνών φυλάκισης με αναστολή και το τριμελές δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παρενόχλησε σeξουαλικά δύο γυναίκες στα γυρίσματα της ταινίας στο Παρίσι, μια 54χρονη και μια 34χρονη με τον εισαγγελέα να υπογραμμίζει ότι «ο Ντεπαρντιέ πρέπει να δικαστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης και ότι ο ίδιος στοχοποίησε δύο γυναίκες στο χώρο εργασίας τους που βρίσκονταν σε πιο αδύναμη θέση από εκείνον». Ο Ντεπαρντιέ, που αρνείται τις κατηγορίες, είναι το πιο μεγάλο όνομα του γαλλικού σινεμά που η υπόθεσή του έφτασε στο δικαστήριο και από τους δικηγόρους των θυμάτων χαρακτηρίζεται ως «κακοποιητής» και μισογύνης». Ισχυρίζονται επίσης ότι ο Ντεπαρντιέ κακοποιεί σeξουαλικά γυναίκες επί δεκαετίες και πάντα τα θύματά του βρίσκονται στις κατώτερες θέσεις της πυραμίδας ενός κινηματογραφικού γυρίσματος. «Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ένας υπέροχος ηθοποιός και να αγαπάτε τις ταινίες του αλλά είναι ένας κακοποιητής», κατέθεσε ένα από τα θύματά του. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί στη βιομηχανία δεν λένε κουβέντα για τις πράξεις του γιατί εκείνος έχει πλέον πολύ μεγάλη δύναμη και εξουσία στο χώρο. «Όταν ο κ. Ντεπαρντιέ αγγίζει γυναίκες ασκεί την εξουσία του πάνω τους, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κάνει διαρκώς σeξουαλικά σχόλια δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μισογυνισμού».

Στην κατάθεσή του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε προσβλητικό λεξιλόγιο στα γυρίσματα και ότι τοποθέτησε τα χέρια του στο σώμα μιας εκ των δύο συνεργατών του στην ταινία αλλά δεν παρενόχλησε σeξουαλικά. Ο δικηγόρος του επέμεινε στην αθωότητά του και τόνισε ότι αυτή η υπόθεση έχει γίνει εφιάλτης για τον Γάλλο ηθοποιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

AAΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Πρόταση 10ήμερης κατάπαυσης πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Διπλωματικές κινήσεις για αποκλιμάκωση βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης - ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters ότι διαμεσολαβητές διαβίβασαν σχετική πρόταση

Φωτιά σε εστιατόριο στα Εξάρχεια – Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αραχώβης

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα επιχειρούν στο σημείο – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Αντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η χώρα ακολούθησε «λάθος δρόμους» τη δεκαετία του 1980 και ότι οι συνέπειες γίνονται αισθητές μέχρι σήμερα - «Ας κάνουμε την αρχή ώστε η Βρετανία να πιστεύει ξανά»

Επίσημη η μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσέντι Όσμαν

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο διεθνής Τούρκος σταρ υπέγραψε συμβόλαιο με το «Δικέφαλο» έως και τη σεζόν 2028-29 και αναμένεται η παρουσίασή του στο «PAOK Sports Arena»

Ενδοοικογενειακή βία σε ξενοδοχείο της Κρήτης: Χτύπησε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο 37χρονος συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου.

Σε ποια περιοχή της Αθήνας η θερμοκρασία δεν υποχώρησε κάτω από 29,1°C τη νύχτα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σήμερα δύο εντελώς διαφορετικά καλοκαίρια

«Εξέγερση της Κατσαρίδας» στην Ινδία: Δακρυγόνα και ξύλο κατά φοιτητών που πορεύτηκαν προς το Κοινοβούλιο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν στο Νέο Δελχί κατά της νοθείας στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και απαίτησαν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Εξολοθρευτής 2: Έφυγε από τη ζωή ο Γουίλιαμ Γουίσερ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Γουίλιαμ Γουίσερ, συνσεναριογράφος του «Εξολοθρευτή 2» μαζί με τον Τζέιμς Κάμερον, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές