E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Δημοσίευση 28/3/2025 | 14:25

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Συνελήφθη ο 60χρονος οδηγός που, το βράδυ της Παρασκευής, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 50χρονη που έχασε τη ζωής της, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ο εισαγγελέας και το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως δήλωσε η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, δεν αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο καθώς δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Ο μοιραίος οδηγός μιλάει στο protothema.gr και τονίζει ότι εύχεται να ήταν ο ίδιος στην θέση της 50χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, ενώ υποστηρίζει ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης από ανάγκη, προκειμένου να βάλει τα προς το ζην. Επίσης, παραδέχεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ λέγοντας ότι είχε πιει «δύο ποτηράκια τσίπουρο» όμως υποστηρίζει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον τύφλωσαν τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η γυναίκα που σκοτώθηκε ακαριαία μετά την σύγκρουση.

«Είμαι συγκλονισμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας. Άλλωστε, μετά τον θάνατο του αδελφού και της μητέρας μου δεν έχω ζωή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ζει με τον πατέρα του ο οποίος του απαγορεύει μέχρι και να κάνει μπάνιο στο σπίτι τους.

Μιλώντας για την ημέρα που αποδείχθηκε μοιραία για την 50χρονη η οποία έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε να πάρει το παιδί της από το ΚΔΑΠ, ο 60χρονος αναφέρει ότι «ήμουν στο καφενείο του Κολχικού και πράγματι ήπια αλκοόλ. Δύο τσίπουρα αλλά είχα φάει. Μετά ήπια δύο σόδες και καφέ».

Σχετικά με τη στιγμή της σύγκρουσης υποστηρίζει ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν το όχημα από την απέναντι μεριά του δρόμου τον τύφλωσε με τα φώτα του. «Έπαιξα και εγώ τα δικά μου φώτα για να τα χαμηλώσει. Ύστερα άκουσα ένα «μπαμ» και βρέθηκα σμπαράλια στην άσφαλτο. Τραυματίστηκα, το πόδι μου ήταν παγιδευμένο. Δε θυμάμαι τίποτα άλλο γιατί λιποθύμησα και μόλις άνοιξα τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα είναι φριχτό και δεν έπρεπε να το κάνω, δεν ήθελα να σκοτώσω άνθρωπο και δεν ήπια για να βγω να σκοτώσω. Ήθελα να πάω σπίτι μου να πάρω αγκαλιά την εικόνα του αδερφού μου που έχει πεθάνει», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση με θάνατο και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας άδειας, καθώς του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν όταν εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Επιπλέον, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και ο 60χρονος συνελήφθη, ενώ σύντομα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των δικαστών Αρχών.

Η δήλωση της δικηγόρου

Σε δήλωση της η δικηγόρος - ποινικολόγος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία τον συνάντησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι «ένα ανθρώπινο ερείπιο».

«Συνάντησα τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φριχτό τροχαίο μπήκα και εγώ το ίδιο προκατειλημμένη όπως όλοι. Δεν θα πω κάτι άλλο όταν έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή πέρα από συλλυπητήρια και πόσο συγκλονισμένος είναι ο ίδιος, αλλά κυριολεκτικά συνάντησα ένα ανθρώπινο ερείπιο. Δεν υπερβάλω σε τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος που η μοίρα τον έχει χτυπήσει από παντού. Είναι μόνιμος στον ΟΚΑΝΑ από το 2000, η αγάπη της ζωής του ήταν η μητέρα του και ο αδερφός του που πέθαναν πολύ γρήγορα. Είχε παρηγοριά τον αδερφό του γιατί με τον πατέρα του δεν έχει καλές σχέσεις, είναι πολύ ηλικιωμένος, βαρήκοος και σχεδόν τον αντιπαθεί. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να του μιλήσεις και κλαίει συνεχώς. Επαναλαμβάνει, χωρίς να θέλει να κρύψει κάτι αλλά είναι η αλήθεια, ότι «μακάρι να πέθαινα εγώ στη θέση της. Από την ώρα που έχασα τον αδερφό μου και τη μητέρα μου δεν έχω ζωή. Πουλάω κάλτσες, πουλάω εσώρουχα για να ζήσω γιατί δεν έχω οικογένεια», αναφέρει η κα. Ανάσογλου.

«Καλώς κάνει ο νόμος και αυστηροποιήθηκε γιατί θρηνούμε συνεχώς θύματα από οδηγούς που δεν προσέχουν. Όμως όταν έχουμε δει παρόμοιες καταστάσεις με νεαρά κορίτσια που καλά κάνουν και βρίσκονται στο σπίτι τους, ένα ανθρώπινο ερείπιο, με έναν πνεύμονα κατεστραμμένο που μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, με πατέρα που ήρθε μια φορά και του πέταξε ρούχα και δεν απαντάει στα τηλέφωνα, καλό θα ήταν η πολιτεία να καταβάλει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πλήρωσε θα πληρώσει και θα πληρώνει για πάντα αλλά να μην είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Δεν του είχαν πάρει το δίπλωμα για 10 χρόνια. Του το επέστρεψαν και μετά του το ξαναπήραν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος όταν οδηγούσε, οδηγούσε μόνο για να πουλήσει αυτά που πουλούσε για να βγάλει τα προς το ζην. Πήγαινε σε αυτή την περιοχή μόνο και μόνο για να πουλάει γαιτι από αλλού τον έδιωχναν. Βρήκε εκεί κάποιους ανθρώπους που του συμπεριφέρονταν σαν άνθρωπο και όχι σαν σκουπίδι», κατέληξε η κα. Ανάσογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποκαλυπτικό βίντεο: Περιήγηση στο ιδιωτικό νησί ‑ κολαστήριο του Έπσταϊν

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Το βίντεο περιλαμβάνει λεπτομερή πλάνα τόσο από τους εξωτερικούς χώρους της έπαυλης όσο και από το πολυτελές εσωτερικό της

Σκανδαλώδης σχέση: O γαμπρός παντρεύτηκε την πεθερά του ‑ «Έριξε» το διαδίκτυο το βίντεο της τελετής

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ένας ασυνήθιστος γάμος που πυροδότησε συζητήσεις και αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Αργος: Σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο ο 24χρονος που πυροβολήθηκε ύστερα από καταδίωξη

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο νεαρός εγκατέλειψε το όχημα και τραυματίστηκε από σφαίρα μετά από προειδοποιητικά πυρά ενώ προσπαθούσε να διαφύγει σκαρφαλώνοντας σε μάντρα

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν κλιματιστικά για ευάλωτα νοικοκυριά – Τι χρειάζεστε για να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Ιουλίου – Η παροχή καλύπτει προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση των συσκευών

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά σε ώρα καταδίωξης κι ο οδηγός αρνούνταν να βγει

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο οδηγός, υπήκοος Αρμενίας, επιτάχυνε και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και να πάρει φωτιά

Τραμπ από την Αγκυρα: Μου αρέσει ο Ερντογάν, θέλει να αγοράσει F‑35 ‑ Νομίζω πως η εκεχειρία με το Ιράν έχει τελειώσει

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «άρρωστους ανθρώπους» τους Ιρανούς - Εξέφρασε εκ νέου τη δυσαρέσκειά του προς το ΝΑΤΟ για τη Γροιλανδία

Τελευταία πλάνα ζωντανή: Η Αναστασία λίγο πριν ανατινάξει τον Ουκρανό ολιγάρχη στο Μονακό

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Το κίνητρο της βομβιστικής επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο για τις αρχές που εξετάζουν όλα τα σενάρια

Ναυαγοσώστρια στην Κεφαλονιά έσωσε επτά λουόμενους από ισχυρά ρεύματα, ανάμεσά τους δύο παιδιά

E-Daily 3.Left 08.07.2026
Κύματα και ισχυρά ρεύματα παρέσυραν τους λουόμενους προς τα βαθιά - «Όταν έβγαλα έξω από τη θάλασσα τα δύο αδέρφια, η μητέρα τους ήρθε κλαίγοντας να με ευχαριστήσει», λέει η ναυαγοσώστρια

Αποφυλακίζεται ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να συζητηθεί από το αρμόδιο συμβούλιο η έκδοσή του

Το αποτυχημένο χειροφίλημα του Μακρόν στην Εμινέ Ερντογάν στην Αγκυρα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο Γάλλος πρόεδρος επιχείρησε να κάνει χειροφίλημα στην Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, ωστόσο εκείνη απέσυρε το χέρι της - O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολουθούσε τη σκηνή ανέκφραστος

Χωριό βάζει πρόστιμα έως 200€ σε όσους κυκλοφορούν με μαγιό ή χωρίς μπλούζα

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Επίσης, περιορίζονται τα γκρουπ στα 25 άτομα και απαγορεύονται τα μεγάφωνα