E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Δημοσίευση 28/3/2025 | 14:25

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Συνελήφθη ο 60χρονος οδηγός που, το βράδυ της Παρασκευής, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 50χρονη που έχασε τη ζωής της, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ο εισαγγελέας και το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως δήλωσε η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, δεν αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο καθώς δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Ο μοιραίος οδηγός μιλάει στο protothema.gr και τονίζει ότι εύχεται να ήταν ο ίδιος στην θέση της 50χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, ενώ υποστηρίζει ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης από ανάγκη, προκειμένου να βάλει τα προς το ζην. Επίσης, παραδέχεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ λέγοντας ότι είχε πιει «δύο ποτηράκια τσίπουρο» όμως υποστηρίζει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον τύφλωσαν τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η γυναίκα που σκοτώθηκε ακαριαία μετά την σύγκρουση.

«Είμαι συγκλονισμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας. Άλλωστε, μετά τον θάνατο του αδελφού και της μητέρας μου δεν έχω ζωή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ζει με τον πατέρα του ο οποίος του απαγορεύει μέχρι και να κάνει μπάνιο στο σπίτι τους.

Μιλώντας για την ημέρα που αποδείχθηκε μοιραία για την 50χρονη η οποία έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε να πάρει το παιδί της από το ΚΔΑΠ, ο 60χρονος αναφέρει ότι «ήμουν στο καφενείο του Κολχικού και πράγματι ήπια αλκοόλ. Δύο τσίπουρα αλλά είχα φάει. Μετά ήπια δύο σόδες και καφέ».

Σχετικά με τη στιγμή της σύγκρουσης υποστηρίζει ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν το όχημα από την απέναντι μεριά του δρόμου τον τύφλωσε με τα φώτα του. «Έπαιξα και εγώ τα δικά μου φώτα για να τα χαμηλώσει. Ύστερα άκουσα ένα «μπαμ» και βρέθηκα σμπαράλια στην άσφαλτο. Τραυματίστηκα, το πόδι μου ήταν παγιδευμένο. Δε θυμάμαι τίποτα άλλο γιατί λιποθύμησα και μόλις άνοιξα τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα είναι φριχτό και δεν έπρεπε να το κάνω, δεν ήθελα να σκοτώσω άνθρωπο και δεν ήπια για να βγω να σκοτώσω. Ήθελα να πάω σπίτι μου να πάρω αγκαλιά την εικόνα του αδερφού μου που έχει πεθάνει», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση με θάνατο και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας άδειας, καθώς του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν όταν εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Επιπλέον, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και ο 60χρονος συνελήφθη, ενώ σύντομα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των δικαστών Αρχών.

Η δήλωση της δικηγόρου

Σε δήλωση της η δικηγόρος - ποινικολόγος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία τον συνάντησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι «ένα ανθρώπινο ερείπιο».

«Συνάντησα τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φριχτό τροχαίο μπήκα και εγώ το ίδιο προκατειλημμένη όπως όλοι. Δεν θα πω κάτι άλλο όταν έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή πέρα από συλλυπητήρια και πόσο συγκλονισμένος είναι ο ίδιος, αλλά κυριολεκτικά συνάντησα ένα ανθρώπινο ερείπιο. Δεν υπερβάλω σε τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος που η μοίρα τον έχει χτυπήσει από παντού. Είναι μόνιμος στον ΟΚΑΝΑ από το 2000, η αγάπη της ζωής του ήταν η μητέρα του και ο αδερφός του που πέθαναν πολύ γρήγορα. Είχε παρηγοριά τον αδερφό του γιατί με τον πατέρα του δεν έχει καλές σχέσεις, είναι πολύ ηλικιωμένος, βαρήκοος και σχεδόν τον αντιπαθεί. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να του μιλήσεις και κλαίει συνεχώς. Επαναλαμβάνει, χωρίς να θέλει να κρύψει κάτι αλλά είναι η αλήθεια, ότι «μακάρι να πέθαινα εγώ στη θέση της. Από την ώρα που έχασα τον αδερφό μου και τη μητέρα μου δεν έχω ζωή. Πουλάω κάλτσες, πουλάω εσώρουχα για να ζήσω γιατί δεν έχω οικογένεια», αναφέρει η κα. Ανάσογλου.

«Καλώς κάνει ο νόμος και αυστηροποιήθηκε γιατί θρηνούμε συνεχώς θύματα από οδηγούς που δεν προσέχουν. Όμως όταν έχουμε δει παρόμοιες καταστάσεις με νεαρά κορίτσια που καλά κάνουν και βρίσκονται στο σπίτι τους, ένα ανθρώπινο ερείπιο, με έναν πνεύμονα κατεστραμμένο που μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, με πατέρα που ήρθε μια φορά και του πέταξε ρούχα και δεν απαντάει στα τηλέφωνα, καλό θα ήταν η πολιτεία να καταβάλει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πλήρωσε θα πληρώσει και θα πληρώνει για πάντα αλλά να μην είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Δεν του είχαν πάρει το δίπλωμα για 10 χρόνια. Του το επέστρεψαν και μετά του το ξαναπήραν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος όταν οδηγούσε, οδηγούσε μόνο για να πουλήσει αυτά που πουλούσε για να βγάλει τα προς το ζην. Πήγαινε σε αυτή την περιοχή μόνο και μόνο για να πουλάει γαιτι από αλλού τον έδιωχναν. Βρήκε εκεί κάποιους ανθρώπους που του συμπεριφέρονταν σαν άνθρωπο και όχι σαν σκουπίδι», κατέληξε η κα. Ανάσογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος 25.05.2026
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Κόσμος 25.05.2026
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

Ελλάδα 25.05.2026
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα