E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Δημοσίευση 28/3/2025 | 14:25

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Συνελήφθη ο 60χρονος οδηγός που, το βράδυ της Παρασκευής, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 50χρονη που έχασε τη ζωής της, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ο εισαγγελέας και το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως δήλωσε η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, δεν αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο καθώς δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Ο μοιραίος οδηγός μιλάει στο protothema.gr και τονίζει ότι εύχεται να ήταν ο ίδιος στην θέση της 50χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, ενώ υποστηρίζει ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης από ανάγκη, προκειμένου να βάλει τα προς το ζην. Επίσης, παραδέχεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ λέγοντας ότι είχε πιει «δύο ποτηράκια τσίπουρο» όμως υποστηρίζει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον τύφλωσαν τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η γυναίκα που σκοτώθηκε ακαριαία μετά την σύγκρουση.

«Είμαι συγκλονισμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας. Άλλωστε, μετά τον θάνατο του αδελφού και της μητέρας μου δεν έχω ζωή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ζει με τον πατέρα του ο οποίος του απαγορεύει μέχρι και να κάνει μπάνιο στο σπίτι τους.

Μιλώντας για την ημέρα που αποδείχθηκε μοιραία για την 50χρονη η οποία έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε να πάρει το παιδί της από το ΚΔΑΠ, ο 60χρονος αναφέρει ότι «ήμουν στο καφενείο του Κολχικού και πράγματι ήπια αλκοόλ. Δύο τσίπουρα αλλά είχα φάει. Μετά ήπια δύο σόδες και καφέ».

Σχετικά με τη στιγμή της σύγκρουσης υποστηρίζει ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν το όχημα από την απέναντι μεριά του δρόμου τον τύφλωσε με τα φώτα του. «Έπαιξα και εγώ τα δικά μου φώτα για να τα χαμηλώσει. Ύστερα άκουσα ένα «μπαμ» και βρέθηκα σμπαράλια στην άσφαλτο. Τραυματίστηκα, το πόδι μου ήταν παγιδευμένο. Δε θυμάμαι τίποτα άλλο γιατί λιποθύμησα και μόλις άνοιξα τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα είναι φριχτό και δεν έπρεπε να το κάνω, δεν ήθελα να σκοτώσω άνθρωπο και δεν ήπια για να βγω να σκοτώσω. Ήθελα να πάω σπίτι μου να πάρω αγκαλιά την εικόνα του αδερφού μου που έχει πεθάνει», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση με θάνατο και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας άδειας, καθώς του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν όταν εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Επιπλέον, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και ο 60χρονος συνελήφθη, ενώ σύντομα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των δικαστών Αρχών.

Η δήλωση της δικηγόρου

Σε δήλωση της η δικηγόρος - ποινικολόγος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία τον συνάντησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι «ένα ανθρώπινο ερείπιο».

«Συνάντησα τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φριχτό τροχαίο μπήκα και εγώ το ίδιο προκατειλημμένη όπως όλοι. Δεν θα πω κάτι άλλο όταν έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή πέρα από συλλυπητήρια και πόσο συγκλονισμένος είναι ο ίδιος, αλλά κυριολεκτικά συνάντησα ένα ανθρώπινο ερείπιο. Δεν υπερβάλω σε τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος που η μοίρα τον έχει χτυπήσει από παντού. Είναι μόνιμος στον ΟΚΑΝΑ από το 2000, η αγάπη της ζωής του ήταν η μητέρα του και ο αδερφός του που πέθαναν πολύ γρήγορα. Είχε παρηγοριά τον αδερφό του γιατί με τον πατέρα του δεν έχει καλές σχέσεις, είναι πολύ ηλικιωμένος, βαρήκοος και σχεδόν τον αντιπαθεί. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να του μιλήσεις και κλαίει συνεχώς. Επαναλαμβάνει, χωρίς να θέλει να κρύψει κάτι αλλά είναι η αλήθεια, ότι «μακάρι να πέθαινα εγώ στη θέση της. Από την ώρα που έχασα τον αδερφό μου και τη μητέρα μου δεν έχω ζωή. Πουλάω κάλτσες, πουλάω εσώρουχα για να ζήσω γιατί δεν έχω οικογένεια», αναφέρει η κα. Ανάσογλου.

«Καλώς κάνει ο νόμος και αυστηροποιήθηκε γιατί θρηνούμε συνεχώς θύματα από οδηγούς που δεν προσέχουν. Όμως όταν έχουμε δει παρόμοιες καταστάσεις με νεαρά κορίτσια που καλά κάνουν και βρίσκονται στο σπίτι τους, ένα ανθρώπινο ερείπιο, με έναν πνεύμονα κατεστραμμένο που μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, με πατέρα που ήρθε μια φορά και του πέταξε ρούχα και δεν απαντάει στα τηλέφωνα, καλό θα ήταν η πολιτεία να καταβάλει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πλήρωσε θα πληρώσει και θα πληρώνει για πάντα αλλά να μην είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Δεν του είχαν πάρει το δίπλωμα για 10 χρόνια. Του το επέστρεψαν και μετά του το ξαναπήραν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος όταν οδηγούσε, οδηγούσε μόνο για να πουλήσει αυτά που πουλούσε για να βγάλει τα προς το ζην. Πήγαινε σε αυτή την περιοχή μόνο και μόνο για να πουλάει γαιτι από αλλού τον έδιωχναν. Βρήκε εκεί κάποιους ανθρώπους που του συμπεριφέρονταν σαν άνθρωπο και όχι σαν σκουπίδι», κατέληξε η κα. Ανάσογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής στο πετρέλαιο κίνησης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ωθεί τις τιμές καυσίμων ανοδικά, με την Ελλάδα να καταγράφει από τις μεγαλύτερες αυξήσεις πανευρωπαϊκά στο πετρέλαιο κίνησης

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για σαρκοφάγο βακτήριο στα νερά του Long Island – Μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε 48 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ειδικοί συνδέουν την εξάπλωση του Vibrio vulnificus με την άνοδο της θερμοκρασίας των νερών και τη ρύπανση με άζωτο

Φυλάκιση 19 ετών στον Μολδαβό ολιγάρχη Βλαντ Πλαχότνιουκ για την υπεξαίρεση 850 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε συλληφθεί πέρυσι στην Αθήνα ενώ ετοιμαζόταν να πετάξει για το Ντουμπάι

Ελευθερία Γιακουμάκη: Την πυροβόλησε εξ επαφής στο κεφάλι – Τι αναφέρει ιατροδικαστής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα φέρεται να δέχθηκε μία σφαίρα από πιστόλι εννέα χιλιοστών εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν καθιστή στη θέση του οδηγού

Αγιος Παντελεήμονας: Κακοποιούσε και απειλούσε τη γυναίκα του με όπλο ενώ κατέγραφε το περιστατικό

Ελλάδα Χτες
Η άμεση παρέμβαση αστυνομικών μετά από έκκληση γυναίκας για βοήθεια στον Αγιο Παντελεήμονα οδήγησε στη σύλληψη 35χρονου, ο οποίος φέρεται να την κακοποίησε και να την απείλησε με πυροβόλο όπλο, καταγράφοντας μάλιστα τη στιγμή της επίθεσης

Αγρια κόντρα Πλεύρη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα… πτυχία τους: «Να τα συγκρίνουμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα επεισόδιο στη Βουλή, αυτήν τη φορά με τον Θάνο Πλεύρη

Κρήτη: Σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν νεκροί η Ελευθερία και ο 43χρονος πρώην σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν νεκροί η 43χρονη Ελευθερία και ο 38χρονος πρώην σύντροφός της

Μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν γιατί οι πιλότοι… έβγαζαν φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Νέα έκθεση των Αρχών της Νότιας Κορέας αναφέρει πως δύο μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν το 2021 γιατί οι πιλότοι έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο.

Κρήτη: «Η μητέρα μου δεν είχε παραπονεθεί για τον 43χρονο, τον γνωρίζαμε», λέει ο γιος της 43χρονης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθει

Οικονομία Χτες
Παρέχεται έκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί

Γκιλφόιλ: Όταν οι Αμερικανοί και οι Έλληνες στέκονται μαζί, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε

Ελλάδα Χτες
Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα εστίασε ιδιαίτερα στα ταχύτατα βήματα προόδου στις διμερείς ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Ελευθερία Γιακουμάκη: Νεκρή από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Η σορός ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της